ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λουκέτο σε Γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό


ilikiomenos

Εκκένωση και λουκέτο είχαμε με εντολή εισαγγελέα, στο γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Είχαν προηγηθεί έλεγχοι που εντόπισαν τριτοκοσμικές συνθήκες για τους ηλικιωμένους.

Το πόρισμα-καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη σοκάρει. Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι στους ελέγχους που είχαν γίνει από την Περιφέρεια, βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι σε άθλια κατάσταση, λερωμένοι και υποσιτισμένοι. Oι τρόφιμοι φιλοξενούνται πλέον στο Γηροκομείο Αθηνών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6μμ έξω από το συγκεκριμένο γηροκομείο ( οδός Φιλικής Εταιρείας 15, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Κορυδαλλός), διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Όπως αναφέρει:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χθες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης.
• Να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.
• Άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας.
• Ένταξη στο δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων και όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/qzJtKCm
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λουκέτο σε Γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">