ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους καλλιτέχνες


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΙΑ

Στις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τομέα αυτό, αναφέρθηκε με δήλωσή της η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Σήμερα όλος ο κόσμος του Πολιτισμού περίμενε την νομοθετική ρύθμιση που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Αντ’ αυτής βγήκε ένα δελτίο τύπου με ασαφές περιεχόμενο. Προς το παρόν, αυτό που φαίνεται είναι ότι έχουμε το ευτράπελο οι καλλιτέχνες να προσλαμβάνονται ως ΔΕ και να πληρώνονται ως Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Η διαβάθμιση παραπέμπεται στις καλένδες. Δεν μπορούμε παρά να το εκλάβουμε ως άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους καλλιτέχνες. Να φέρει άμεσα το πλήρες κείμενο, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει. Δεν μπορεί να επικαλείται τους αγώνες των σωματείων για να υπογραφεί ο νόμος του 2017 και μετά να ισχυρίζεται ότι ο νόμος αυτός ευθύνεται για το πρόβλημα. Ο νόμος του 2017 έλυσε το πρόβλημα των αποφοίτων πριν το 2003, δίνοντάς τους ακαδημαϊκή διαβάθμιση ΤΕ. Το πρόβλημα το δημιούργησε το προεδρικό διάταγμα, που αγνοώντας όλα τα βήματα που έγιναν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της διαβάθμισης των καλλιτεχνών, δημιούργησε μόνο βαθμίδες ΔΕ, αγνοώντας ακόμα και τον νόμο του 2017.

Η αλαζονεία, ο κυνισμός και η “αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση” δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα που με απόλυτα δική της ευθύνη δημιούργησε η κυβέρνηση. Παραμένουμε με σεβασμό στο πλευρό των καλλιτεχνών και περιμένουμε τις δικές τους αποφάσεις».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/sQLiXo0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους καλλιτέχνες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">