ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Καλοκαιρία σήμερα, νοτιάδες και σκόνη από το Σάββατο


pexels-rajukhan-pathan-5530270

Συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες που αντιστοιχούν σε θερμοκρασίες τέλους Μαρτίου σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το Σάββατο θα επικρατήσουν νοτιάδες, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την θερμοκρασία να υποχωρήσει, και θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 17 με 20 βαθμών.

Όμως εκτός από την παραπάνω -ίσως- συννεφιά, την Κυριακή των Απόκρεων και την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Σημαντικό ρόλο στον καιρό του τριημέρου θα έχει η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Πρόκειται για το πρώτο φετινό επεισόδιο σκόνης. Θα χάσει ο ουρανός την γαλανή του όψη, θα αποκτήσει ένα χρώμα υπόλευκο, ενώ οι -τοπικού χαρακτήρα- βροχές θα είναι προφανώς λασποβροχές.

Περισσότερες πάντως βροχές αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές με πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/d5QYFZB
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Καλοκαιρία σήμερα, νοτιάδες και σκόνη από το Σάββατο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">