ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ευθ. Λέκκας-Τουρκία: Πιθανό να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα προς Συρία, Βηρυτό, Ισραήλ (video)


lekkas

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι συνθήκες για το έργο των σωστικών συνεργείων λόγω των συνεχών μετασεισμών και των άσχημων καιρικών συνθηκών, δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την ελληνική αποστολή και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ στις πληγείσες περιοχές.

Όπως ανέφερε οι μετασεισμοί είναι της τάξεως των 4 και 5 Ρίχτερ, ενώ έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές τα δίκτυα και σύμφωνα με τα δεδομένα ο δεύτερος μετασεισμός να είναι της τάξεως των 6,7 Ρίχτερ και λόγω της ενεργοποίησης του ρήγματος είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα προς τη Συρία, τη Βηρυτό, το Ισραήλ, προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Μάλιστα ο κ. Λέκκας σημείωσε πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τους σεισμούς αυτούς ως Γολιάθ.

Αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή, είπε ότι θα επιλέξουν κάποιο σημείο στο οποίο θα ξεκινήσουν τις έρευνες, σημειώνοντας πως ο ρόλος τους δεν είναι μόνο η διάσωση ανθρώπων αλλά πολλαπλός. Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν καταλύματα και πως πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μπουν σε κτίρια υπό το φόβο της κατάρρευσης λόγω των συνεχών μετασεισμών.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/K2wMIcX
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ευθ. Λέκκας-Τουρκία: Πιθανό να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα προς Συρία, Βηρυτό, Ισραήλ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">