ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέμπτη 16 Μαρτίου, 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να ξεχαστεί !


Συνάδελφοι / -ισσες, 

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, σε κάθε μεγάλη και μικρή πόλη, βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη Τετάρτη, διαδηλώνοντας πως δεν πρέπει να ξεχαστεί το έγκλημα της 28ης Φεβρουαρίου στην κεντρική σιδηροδρομική αρτηρία της χώρας μας. 

Δυστυχώς, έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό συμβάν με το τόσο υψηλό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, για να διαψευστούν πανηγυρικά όλα εκείνα τα ιδεολογήματα που οδήγησαν στην διάλυση του σιδηροδρόμου, και με τα οποία είμαστε σε διαρκή αντιπαράθεση σε πολλούς εργασιακούς χώρους. 
 
Iδεολογήματα που βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την κερδοφορία της επιχείρησης και αδιαφορούν παντελώς για τις ευρύτερες επιπτώσεις στην κοινωνία. Στην περίπτωση των σιδηροδρόμων αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, στην περίπτωση των τραπεζών ξεσπιτώνουν και διαλύουν ανθρώπινες ζωές. 

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών θεωρείται δευτερεύον ζήτημα, η δουλειά μπορεί να γίνει και με λιγότερα χέρια και «όπου βγει»! Το rotation (εναλλαγή των εργαζομένων από πόστο σε πόστο), οι προσλήψεις με μπλοκάκι (ή με άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης: εικονική εργολαβία, ατομικές συμβάσεις) είναι δυστυχώς μέρος της «κανονικότητας» και του «success story»! Διαχρονικά, είμαστε αντίθετοι και παλεύουμε ενάντια σε αυτές τις λογικές. 

Αυτοί που τις ασπάζονται μας απέδειξαν πως είναι αδίστακτοι, και πως το μόνο τους μέλημά τους είναι να απαξιώνουν και να δυσφημίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα συλλήβδην. Είναι υποχρέωσή τους να μην αγνοούν τις φωνές των συνδικαλιστών που βλέποντας το κακό να έρχεται προειδοποιούν μήνες ή και χρόνια πριν. 

Είναι υποχρέωση όλων μας να ανταποκριθούμε στα καλέσματα των σωματείων και να βρεθούμε πάλι στους δρόμους. Όχι για να εκτονώσουμε την οργή μας, αλλά για να εξασφαλίσουμε ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί και δεν θα επαναληφθεί! 

Οι ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ 
την Πέμπτη 16 Μαρτίου απεργούμε 
Δεν κάνουμε τηλεργασία, δεν μένουμε αμέτοχοι, κατεβαίνουμε στην συγκέντρωση 
Όλοι, όλες στην Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 16 Μαρτίου, 11 π.μ. 
Σημείο συνάντησης: Όθωνος και Αμαλίας 
Το απεργιακό ταμείο μας θα καλύψει το 75% της περικοπής μισθού λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, για τα μέλη του Συλλόγου μας. 

 Το Δ.Σ. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέμπτη 16 Μαρτίου, 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να ξεχαστεί ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">