ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ: Πώς θα κινηθούν μετρό, τρένα, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί


metro-apergia

Ζητώντας δημόσιες, σύγχρονες κι ασφαλείς μαζικές μεταφορές σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Οι γραμμές 1 (ηλεκτρικός), 2 και 3 του Μετρό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

Για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο τα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν στο δίκτυο από τις 10:00 έως τις 15:00. Σημειώνεται ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τη συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν επτά σωματεία της ΣΤΑΣΥ (το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης Στη ΣΤΑΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΡΑΜ (ΣΕΤ), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΤΡΑΜ Αττικής (ΣΗΤΑ), το Συνδικάτο Σταθμαρχών – Εργαζομένων «Πρώτη Γραμμή» και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ)).

Ομοίως και το πολυπληθέστερο σωματείο των ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν στις 9:00 το πρωί τη στάση τους και μέχρι την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας οι συρμοί θα κυκλοφορούν στο δίκτυο στις 10:00. Κατά την εκ νέου έναρξη της στάσης εργασίας από τις 15:00 θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται οι συρμοί έως τις 16:00, ώρα κατά την οποία ξεκινά και πάλι η στάση εργασίας.

Αστικές οδικές συγκοινωνίες

Λεωφορεία

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιρειών, ενημερώνει πως την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίες από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

«Εδώ και μέρες, η θλίψη και η οδύνη κατακλύζει τις ψυχές όλων μας. Το πένθος είναι βαρύ. Η Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, με το πλήθος νεκρών, κυρίως νέας ηλικίας, μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφάλειας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Τρόλεϊ

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει με στάσεις εργασίας και τα οχήματα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Το Σωματείο Τεχνικών Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, συμμετέχει στο συλλαλητήριο και στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 10:45 έως και τις 16:45.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σωματείο δεν επηρεάζει την κυκλοφορία των τρόλεϊ στο δίκτυο.

ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία και η Θεσσαλονίκη

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 16 Μαρτίου, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίασή της.

Ταξί

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανακοίνωσε πως στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Νέα 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ – ΜΣΤ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

«Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, απαιτεί να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Τρένα

Η Hellenic Train ανακοίνωσε πως λόγω της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης 16/3, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Ούτε από αέρος μετακινήσεις

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00.

Λόγω συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) στην 24ωρη γενική η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και από την Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ), από 00:00 έως 23:59 της 16 Μαρτίου.

Οι Μηχανικοί διεκδικούν επίλυση των θεμάτων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν στα συστήματα radar, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει.

Παραλύουν οι υπηρεσίες μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα

Το τριτοβάθμιο Σωματείο των Μεταφορών, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων στις 16 Μάρτη 2023 σε όλη τη χώρα. Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία μέλη της στη κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα, καθώς και στις αντίστοιχες κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/w80spOE
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ: Πώς θα κινηθούν μετρό, τρένα, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">