ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος ο καιρός με αρκετές βροχές έως και το Σαββατοκύριακο (video)


Η σκόνη παραμένει στη χώρα. Πιο καθαρή θα είναι η ατμόσφαιρα το Σαββατοκύριακο. Πάντως όλες τις ημέρες ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες στη χώρα με αρκετές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά.  Οι άνεμοι γενικά ασθενείς στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς, έως 18 στην υπόλοιπη χώρα, έως 22 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι  γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει πάλι με αρκετή συννεφιά,  τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά.  Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι νοτιάδες έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Αρκετά βροχερός θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακή.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/oPrqOh6
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος ο καιρός με αρκετές βροχές έως και το Σαββατοκύριακο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">