ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Βροχερό Σαββατοκύριακο με ήπιες θερμοκρασίες και τους ανέμους σε ενίσχυση στο νότο (video)


vroxi-56

Η εβδομάδα θα κλείσει με βροχές σε όλη τη χώρα και ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι την Κυριακή πρόσκαιρα ενισχύονται, και ξανά πάλι από την Τρίτη επικρατούν πολύ ισχυροί νοτιάδες στα πελάγη. Η θερμοκρασία με μικρές αυξομειώσεις θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και στην αρχή της νέας εβδομάδας.

Σήμερα Σάββατο από νωρίς το πρωί θα έχει βροχές σε όλη τη χώρα και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά. Στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τμήματα πιο ισχυροί δυτικοί άνεμοι και στο βόρειο Ιόνιο το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση του 1 με 2 βαθμούς μέχρι τους 120 βαθμούς στα βόρεια και τους 160 με 180 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 80 έως 140 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με συννεφιά και βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη από 60 μέχρι 120 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι βροχές θα συνεχιστούν στα ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα πιο περιορισμένης έντασης και διάρκειας, με βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και πάλι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα νότια τμήματα φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αλλαγή.

Την Δευτέρα και την Τρίτη οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά της χώρας, με τους ανέμους όμως να στρέφονται σε νότιους πολύ ισχυρούς από την Τρίτη το βράδυ φτάνοντας τα 8 μποφόρ.
Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)


www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/NrnSYxH
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Βροχερό Σαββατοκύριακο με ήπιες θερμοκρασίες και τους ανέμους σε ενίσχυση στο νότο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">