ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλλιακμάνης για μαχαίρωμα του 18χρονου στην Ακρόπολη: «Ο ανήλικος, με παρελθόν παραβατικότητας ήξερε που να χτυπήσει» – Μάστιγα η παραβατικότητα ανηλίκων


peripoliko_vrady

Έξελίσσεται όλο και πιο άσχημα το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων, με την επιθετικότητα να είναι όλο και πιο σκληρή, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, με αφορμή και το πρόσφατο μαχαίρωμα στην Ακρόπολη 18χρονου από δύο συνομηλίκους του, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Γι΄αυτό ειδικά είπε πως «ο ανήλικος, με παρελθόν παραβατικότητας ήξερε που να χτυπήσει για να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό»

« Βλέπουμε ότι πιο μικρά παιδιά με μαχαίρια και με στιλέτα και με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μπορούν να κάνουν κακό στους συνομηλίκους τους με το κίνητρο να διαφέρει. Κάποιες φορές είναι η ληστεία, κάποιες άλλες η οπαδική βία »

Μιλώντας για το συγκεκριμένο περιστατικό στην Ακρόπολη το περιέγραψε επισημαίνοντας ότι ο ένας από τους δύο 18χρονους δράστες είχε παρελθόν παραβατικότητας.

«Ο θύτης είχε κάνει κλοπή το -21 και ληστεία πάλι τέλος του -21 και εξιχνιάστηκαν αυτές οι υποθέσεις. Το -22 είναι στον εισαγγελέα. Δηλαδή ένα παιδί που είναι παραβατικό, χτύπησε πολύ άσχημα ένα άλλο παιδί» αναφέρει.

Περιγράγοντας το απίστευτο περιστατικό στην Ακρόπολη λέει: « Ήταν δύο άτομα οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, όταν είδαν την παρέα των πέντε παιδιών τους ζήτησαν αρχικά ένα τσιγάρο. Τα παιδιά πήγαν να τους δώσουν ένα τσιγάρο και κατευθείαν αυτός με το μαχαίρι εγκλώβισε το ένα παιδί και του λέει “Δώσ μου το τσαντάκι”. Όταν είδε ότι δεν του το έδινε, τον μαχαίρωσε στο λαιμό και στην περιοχή γύρω από τον αφαλό. Ήξερε που να χτυπήσει για να προκαλέσει κάτι πιο σοβαρό. Ευτυχώς που ένα από τα παιδιά συνέλαβε τον φίλο του και στη συνέχεια ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ».

«Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι παντού για να προλαμβάνουν τέτοια περιστατικα, αλλά στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, και στους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας, ίσως θα πρέπει να ενταθούν οι περιπολίες» ανέφερε.

Όπως ενημέρωσε ειδικά στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι έχουμε και πολλές περιπτώσεις διαρρήξεων σε αυτοκίνητα.


www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/JQPx2D6
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλλιακμάνης για μαχαίρωμα του 18χρονου στην Ακρόπολη: «Ο ανήλικος, με παρελθόν παραβατικότητας ήξερε που να χτυπήσει» – Μάστιγα η παραβατικότητα ανηλίκων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">