ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με άρωμα Ελλάδας η 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – Πρωταγωνιστούν τα φυτά της Μεσογείου


ανθοκομική

Το ποικιλόμορφο ελληνικό μεσογειακό τοπίο αποτελεί έμπνευση για το Θεματικό Πάρκο της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και ευκαιρία προβολής του ελληνικού στοιχείου μέσα από την κηποτεχνία την οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να την εξερευνήσουν στην έκθεση λουλουδιών που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαΐου.

Oκτώ ελληνικοί κήποι μέσα από τη ματιά έμπειρων επαγγελματιών του κλάδου της Γεωπονίας και της Αρχιτεκτονικής θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Έκθεσης. Προτάσεις διαμόρφωσης των κήπων με γνώμονα την βιωσιμότητα και την αειφορική διαχείριση, κήποι παραδοσιακοί αλλά και σύγχρονοι με στοιχεία δανεισμένα από το παρελθόν και την παράδοση, αποτύπωση μικροτοπίων της χώρας μας και ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας με έμφαση στα ενδημικά, στα σπάνια και στα απειλούμενα φυτικά είδη συνθέτουν το φετινό Θεματικό Πάρκο.

Η αυθεντικότητα, η λιτότητα και η καθαρότητα των ελληνικών τοπίων, τα στοιχεία της φύσης, οι τεχνοτροπίες και οι πρώτες ύλες που διαθέτει κάθε τόπος, οι μνήμες από τους κήπους της παιδικής μας ηλικίας, ήθη και έθιμα ζωντανεύουν στην 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η προσέγγιση κάθε εξωτερικού χώρου οφείλει να προβάλλει το ελληνικό τοπίο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Κάθε χρόνο, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, διοργανώνει ολοκληρωμένα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με θέμα την πολυεπίπεδη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Τα παιδιά είναι οι πολίτες του αύριο. Αυτοί που θα αποφασίζουν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Στο πρώτο μέρος του φετινού προγράμματος, σκοπός είναι η γνωριμία των παιδιών με τα διαφορετικά οικολογικά περιβάλλοντα της χώρας μας όπως αυτά εμφανίζονται στους θεματικούς κήπους της 69ης Ανθοκομικής. Στόχος η σύνδεση και η αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως η γεωργία παραδοσιακή και σύγχρονη, η κηπουρική, η διατροφή μας, τα φαρμακευτικά φυτά, η παράδοση, το νερό κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα μάθουν στοιχεία για το Άλσος της Κηφισιάς την ιστορία του και την χρησιμότητά του. Οι έμπειροι εκπαιδευτές της Ανθοκομικής θα εστιάσουν την ανάλυση τους σε συγκεκριμένα φυτά που βρίσκονται στην είσοδο του Άλσους και παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον λόγω της ηλικίας τους, των ιδιοτήτων τους και της σχέσης τους με την Ιστορία και τη Μυθολογία.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα Εκδηλώσεων της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/rjVaHKx
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με άρωμα Ελλάδας η 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – Πρωταγωνιστούν τα φυτά της Μεσογείου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">