ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ελλάδα «Ψηφιακό κράτος» Αδιαφάνειας με ΝΔ


Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να εξελίσσονται όσον αφορά την πολιτική ανοικτών δεδομένων και ο δημόσιος τομέας γίνεται περισσότερο ψηφιακός και πολιτοκεντρικός, στην Ελλάδα, παρά τις τυμπανοκρουσίες, η κατάσταση αναφορικά με τα ανοικτά δεδομένα είναι τραγική, και ειδικότερα στο Δήμο Γλυφάδας τεταρτοτριτοκοσμική. ( Βλέπε ''Διαύγεια'' με μπλάνκο και σβήσιμο των ονομάτων αιρετών - δημοτικών υπαλλήλων.)

Οι χώρες βαθμολογούνται και ομαδοποιούνται σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, από τις πιο ώριμες έως τις λιγότερο ώριμες:

Οι ηγέτες – Trendsetters: έχουν εφαρμόσει μια προηγμένη πολιτική Ανοιχτών δεδομένων με εκτεταμένες λειτουργίες πύλης και εθνικούς μηχανισμούς συντονισμού σε όλους τους τομείς (Στη φετινή έκθεση : Κύπρος, Εσθονία, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ουκρανία)

Οι fast trackers: έχουν επιταχύνει σημαντικά το ταξίδι τους στα Ανοιχτά Δεδομένα, έχοντας είτε μια πολιτική και μια πύλη που αναπτύσσεται ουσιαστικά, ωστόσο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα μικρό αριθμό ελλείψεων (Στη φετινή έκθεση: Τσεχία, Δανία, Λιθουανία, Σλοβενία, Νορβηγία)

Οι followers: έχουν αναπτύξει με επιτυχία μια βασική πολιτική για τα Ανοικτά Δεδομένα και έχουν φέρει πιο προηγμένα χαρακτηριστικά στις δικτυακές τους πύλες. Περιορισμοί εξακολουθούν να υπάρχουν όσον αφορά την απελευθέρωση δεδομένων.(Στη φετινή έκθεση: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Σερβία)

Οι αρχάριοι: βρίσκονται στα αρχικά στάδια του ταξιδιού τους στα Ανοιχτά Δεδομένα, τόσο από την άποψη της ύπαρξης μιας πολιτικής Ανοιχτών δεδομένων, όσο και από τα χαρακτηριστικά στις πύλες ανοιχτών δεδομένων τους. (Στη φετινή έκθεση: Ελλάδα, Λετονία, Μάλτα, Σλοβακία, Ισλανδία, Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο).

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους με κυβέρνηση ΝΔ βρίσκεται σε περασμένες εποχές , και ειδικότερα τουλάχιστον από το δικό μας μετερίζι το έχουμε περάσει δημόσια χρόνια πριν από όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, με πλήρη - καθολική αποσιώπηση των τοπικών ΟΜ αστικών κομμάτων κονόμας.

Με βασικό δεδομένο την υποψηφιότητα στα νότια προάστια - Νότιο Τομέα - Β ' Αθηνών - ''Παπάδων'' και ''Μιθριδάτηδων'', και ποιος ξέρει ποιον άλλων ακόμα, ενώ είχε προηγηθεί ο ανύπαρκτος  ως βουλευτής επί πενταετία ,  Σ. Παναγούλης , ντε φάκτο δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί το ελάχιστο. Αντιθέτως η παράγκα διευρύνεται και ξεχαρβαλώνεται !

Ποιος είναι υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης ? 

Αναλογιστείτε το θέατρο που παίζεται σε τοπικό επίπεδο, όταν από τη μια τοπικός αιρετός αναφέρει για τις διοικητικές παρανομίες στην διαύγεια, ώστε να κάνει κτήμα του όσα δημοσιοποιήθηκαν σε ανύποπτο χρόνο από τον Γιάννη Κουρδομένο , ενώ στον αντίποδα εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης ! Δεν παίζονται με τίποτα !

Αδιαφάνεια αυταπόδεικτα με διακυβέρνηση ΝΔ, όμως , γνωρίζουμε και τους άλλους της φερόμενης ''διαφάνειας'', της φερόμενης αλληλεγγύης, της φερόμενης δικαιοσύνης κ.α. Αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά η ελπίδα είναι ακόμα καθ' οδόν, έρχεται , στο δρόμο είναι ! Η καλύτερα ρίξτε μια ματιά στους κωδικούς τραπεζών και στις αποδοχές που είχαν πληθώρα οπαδών της ''διαφάνειας'' χωρίς αντίκρυσμα, οι οποίοι από το 2014 μέχρι σήμερα το 2023 μούγκα στη στρούγκα για το πόθεν έσχες αιρετών στον Δήμο Γλυφάδας αναρτημένο δημόσια όπως ορίζει ο νόμος.

Το θέατρο παίζεται από την μία πλευρά, στη κεντρική πολιτική σκηνή , ( τηλεοπτική δημοκρατία ), στους Ο.Τ.Α με τα ίδια κόμματα αλλάζει ο χαρακτήρας. 

Δεν σας προκαλεί καμία εντύπωση ότι , ενώ τα κόμματα - πολιτικοί έχουν καθημερινή αντιπολιτευτική παρουσία στην κεντρική σκηνή στους Ο.Τ.Α είναι ανύπαρκτοι ;Ακόμα και τα Δημοτικά συμβούλια , Οικονομικές επιτροπές, κ.α., στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας γίνονται εκ κρυπτώ δεν δημοσιοποιούνται οι ημερομηνίες ! Αποφασίζουν λίγες ώρες πριν πότε θα γίνουν και στέλνουν email η παίρνουν τηλέφωνο τους αιρετούς ώστε να τους πιάνουν στον ύπνο χωρίς να έχουν γνώση όσων θα περάσουν σε Δ/Σ & Ο/Ε. Ορισμένους, όχι όλους, διότι η πλειονότητα συμμετέχει στο στήσιμο. 

Δήμος κομμάτων αντί δήμου δημοτών !

Επί Κόκκορη, 2010 - 2014 , υπήρχε δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ όλων των ημερομηνιών διεξαγωγής δημοτικών συμβουλίων. Έκτοτε μπήκαν στον δήμο οι ''δημοκράτες'', και η κλίκα αυτών με τις κουκούλες που έχουν εξαγοράσει τους κωδικούς ιστοσελίδων ώστε να παριστάνουν τον '' τοπικό τύπο'', τους εκδότες - δημοσιογράφους , τις εφημερίδες ΜΜΕ της Γλυφάδας , καθώς και την τοπική κοινωνία ! Γελοιότητες . . . διότι ακόμα και επί διοικήσεως Κόκκορη , και γνωρίζουμε απόλυτα όσα ίσχυαν, (πόσοι επιτήδειοι ελάμβαναν πακτωλό χρημάτων για ''υπηρεσίες'') , τουλάχιστον αρκετές ημέρες πριν την διεξαγωγή Δ/Σ υπήρχε δημοσιοποίηση ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων. Έκτοτε καθολική αδιαφάνεια και δήμος κομμάτων αντί δήμου δημοτών ! Ειδικά με το covid  και αμέσως μετά δόθηκε η δυνατότητα εδραίωσης καθολικής αδιαφάνειας στον Δ.Γ.

Ορισμένοι πρέπει να έχουν βγάλει κάλους στα δάκτυλα ! 

Για εσάς, τους πολιτικάντηδες με τις κουκούλες στον Δήμο της Γλυφάδας , οι οποίοι με σκοπιμότητα βάζετε στην παρούσα φάση στο προσκήνιο το ( Ο Πολιτισμός, η διαπλοκή, και η πολιτική του κ@λου κ.α.) σας γνωστοποιώ ότι προσωπικά ουδέποτε έβγαλα τον δικό μου σε δημόσια θέα, από το παράρτημα του κόμματός σας στο Φάληρο υπήρξε η εν λόγω ενέργεια, άρα απλά καήκατε. Αναφορικά με το άτομό μου, το οποίο λόγω της ειλικρίνειάς μου δεν πρόκειται να δει προκοπή δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, διότι όσο θα καθορίζουν τους όρους μια χούφτα οικονομικοί παράγοντες η δημοκρατία της χώρας μας, αυτό που αποκαλείται εσείς ''δημοκρατία''  θα είναι ξεβράκωτη δείχνοντας τα απόκρυφά της. Έτερον εκάτερον έλεγαν παλιότερα , όμως σήμερα η κοινωνία σε φάση διαρκούς σήψης κάνει εκπτώσεις και πλέον δεν ομιλεί ούτε την Ελληνική γλώσσα , μπορεί να αξιολογήσει τα ισχύοντα ;Να το κάνω πιο εκλαϊκευμένο ? Με δεδομένο τον καπιταλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, καθώς τον διαρκή αγώνα εύκολου πλουτισμού που κάνουν πλέον άπαντες, αν καθορίζονται οι όροι από το χρήμα - κεφάλαιο η δημοκρατία σας είναι διάτρητη σαν σουρωτήρι. Άκουγες ΓΛΥΦΑΔΑ FM

Μπορούν να ισχύσουν αξιακοί κανόνες και δίκαιο από σιωνιστές και ιεχωβάδες ? (Δες τι επέλεξε ανώτατος δικαστικός, (συνάδελφος του Ντογιάκου), με το κόμμα Κασιδιάρη και ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους πολίτες από τους ακροδεξιούς φασίστες )

Τους αξιακούς κανόνες και το δίκαιο τα υπονομεύουν πρωτίστως οι φερόμενοι ''προοδευτικοί'', οι οποίοι καπηλεύονται ως ''αριστεροί'' τα πάντα όλα και χειρότερα από τους νεοφιλελεύθερους που ξέρεις ποιοι είναι. Ποια αριστερά και ποιοι αριστεροί επενδύουν στην ''τηλεοπτική δημοκρατία'' και τα παράγωγά της αν δεν είναι απόλυτα κάπηλοι ;Που είναι ο υποψήφιος βουλευτής οικοδόμος, υπάλληλος, άνεργος, διωκόμενος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών φερόμενων αριστερών κομμάτων σιωνιστών και ιεχωβάδων ; Το αντίστοιχο ισχύει και στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Ποιοι θα καλύψουν την κοινωνία ;Οι γνωστοί παρτάκηδες  που συνεργαζόμενοι με τους ''γαλάζιους'' γεμίζουν τους κωδικούς και τα σεντούκια και αντί εκπροσωπήσεως και αναλογικότητας φροντίζουν να επαυξήσουν τα περιουσίακά τους στοιχεία ;

H δύναμη είναι στο παραμύθι !

Σας θυμίζω όσα έχει αναφέρει ο πρόεδρός του ΣΥΡΙΖΑ. «H δύναμη είναι στο παραμύθι» ! Παραμύθια έχετε ανάγκη ;Yπάρχει έστω ένας/μια που πιστεύει σήμερα την αλήθεια με καθημερινότητα φιάσκο στημένων - σκηνοθετημένων και fake news ;Τους όρους παράγκας τους διαμόρφωσαν πολιτικοί στο τόπο μας η αμιγώς η ίδια η κοινωνία ;Όσοι/ες αιρετοί από το 2014 συμμετέχουν στο τοπικό φιάσκο του Δ.Γλυφάδας πως ονομάζονται ;Όσοι σε κοινωνικό επίπεδο γνωρίζουν πλέον καλά τι ισχύει από τα κόμματα στον εν λόγω Ο.Τ.Α ψηφίζοντας τους τι διαμορφώνουν ;

Η Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με την Αλβανία ! ( Απορίας άξιο γιατί έχει έρθει ο μισός πληθυσμός της Αλβανίας στην Ελλάδα και δεν ισχύει το αντίθετο )

Δεν είναι η 108η θέση την οποία από κοινού διαμόρφωσαν αστικά πολιτικά κόμματα αναφορικά με την ελευθερία του τύπου, δεν είναι η 28η θέση, άρα η τελευταία θέση σε επίπεδο Ε.Ε σε επίπεδο κρατικής ψηφιακής διαφάνειας, είναι και η υποκρισία που διέπει την νεοελληνική κοινωνία. Δες που βρίσκετε η Κύπρος, η Σλοβενία, η Βουλγαρία , η Ουγγαρία, η Πορτογαλία . . . και κοίτα τη δική σου χώρα, το καμάρι σου ''πατριώτη νεοέλληνα'' έπειτα από δεκαετίες συμμετοχής στην Ε.Ε να παραμένει η τελευταία στους αρχάριους !

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος καλωσόρισε τον Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ , αν μπορεί ας αναφέρει γιατί δεν έκανε το αντίστοιχο το 2014 με τον πρωτεργάτη των FM που είχε δεχθεί σειρά διώξεων - κατασχέσεων  επί διακυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ;

Αναλογίζεστε ότι υπήρχε πολύ παραμύθι και πριν το 2014 ;Οι φερόμενοι ‘’αριστεροί‘’ είναι σε τέτοιο βαθμό έκπτωτοι σήμερα που βάζουν στο ίδιο επίπεδο ένα τράπερ ;Τράπερ - τηλεπερσόνες και λοιποί/ες κάνουν πάταγο στην νεοελληνική κοινωνία ! Το θέμα είναι που τον κάνουν και πως ;A. Τσίπρα αν ο  Μιθριδάτης αντί για τράπερ ήταν o διωκόμενος ιδιοκτήτης Ρ/Σ που του είχαν κάνει σειρά διώξεις - κατασχέσεις θα τον δεχόσουν ;Πες την αλήθεια και τι έκανες το 2014 ;

Τράπερ - τηλεπερσόνες κ.α. έχουν πολλά βιούζζζ στα γιουτιούμπια ενώ εμάς μας έκλεισαν πρόσφατα ακόμα και το τοπικό κανάλι που δυο βιντεάκια της πλάκας είχαν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο θεάσεις, ενώ αυτά που θεωρούσα πιο σημαντικά πήγαν άπατα ! Γι' αυτό είναι σιχαμένοι οι νεοέλληνες και όσοι αναφέρουν ότι είναι αριστερά. Μετράνε οι θεάσεις και οι επωνυμίες ;Σε ποια αριστερά ? Της Κουμουνδούρου , η της άλλης με τα ανάκτορα ;

ΥΓ: Αρκετοί/ες στην γελοία νεοελληνική πραγματικότητα σκόπιμα ξεχνούν ότι από το 1974 έως και το 1987 , άρα μια εικοσαετία έπειτα από την Χούντα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είχαν θεσπίσει νομικό πλαίσιο λειτουργίας Ραδιοτηλεοράσεων στη χώρα μας ;O νεοελληνικός λαός είναι στο σύνολό του αγράμματος και αδαής και δεν γνωρίζει ποιοι άνοιξαν τον δρόμο των ιδιωτικών Ραδιοτηλεοράσεων ;Ντροπή. 

- Είναι ξεκάθαρο, όπως και στην περίπτωση Νίκου Ζαχαριάδη, ποιοι δολοφονούν και παραποιούν ακόμα και την Ιστορία. Ποιοι μιθριδάτες και ποιες τηλεπερσόνες πρωτοστάτησαν και έχουν δεχθεί επί δεκαετίες σειρά διώξεων ;Γνωρίζετε κάτι ;Παράγκα. Τι να σας κάνουμε,έπειτα από τις πέντε άδειες στους ολιγάρχες να τους τα ξεπουλήσετε όλα ; Και εσύ λαμόγιο ψηφοφόρε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι ισχύει με δαύτους και ποια είναι τα πεπραγμένα τους ? Αυτή δεν είναι η χώρα των Ελλήνων, οι Έλληνες είχαν αξίες ενώ αυτοί εφαρμόζουν μια πολιτική άπαντες ! Υπηρετούν το κεφάλαιο, προμοτάρονται απο το κεφάλαιο, και καθημερινά εμφανίζονται στους ομίλους του κεφαλαίου. Η κοινωνία στο σύνολό της ανακυκλώνει τα σκουπίδια του κεφαλαίου. Αν κάποιος δεν υπάρχει πουθενά στα ΜΜΕ - ομίλους του κεφαλαίου, επιλέγεται απο τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας ;Δες προσεκτικά τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. (''Τηλεοπτική δημοκρατία'' την οποία βλακωδώς και ηλιθίως ψηφίζει η κοινωνία και ουδέποτε θα ζήσει την πραγματική.)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ελλάδα «Ψηφιακό κράτος» Αδιαφάνειας με ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">