ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα:Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 δύο (2) ημεδαποί, 46 και 33 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από αρχές του περασμένου μήνα (Μάρτιος 2023), είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν προ συνεννοηθεί και προαποφασίσει, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν να πραγματοποιούν ληστείες βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, μεταβαίνοντας στους στόχους τους από κοινού ή κατά μόνας χρησιμοποιώντας οχήματα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο). Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν όπλο ρέπλικα, με το οποίο εκφόβιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

Χαρακτηριστικό της συστηματικής, επανειλημμένης και αδιάκοπης δράσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι την 12/04/2023 και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, ο 46χρονος διέπραξε διαδοχικά τρεις (3) ληστείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία του. Για τον τερματισμό της δράσης τους αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23-04-2023 εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής να κινούνται με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα ενώ παράλληλα απέρριψαν στο οδόστρωμα πιστόλι ρέπλικα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του ρουχισμού που φορούσαν στις ληστείες, δύο (2) μαχαίρια, 44 ναρκωτικά δισκία, καθώς και η μοτοσικλέτα και το πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία σε απόπειρα. Από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε στοιχημάτιζαν σε τυχερά παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

 

Επισήμανση του Γ.Κ: Όσες ομάδες ληστεύουν επιχειρηματίες αργά η γρήγορα συλλαμβάνονται, ειδικότερα σήμερα που παντού υπάρχουν κλειστά κυκλώματα - κάμερες, οι έτεροι που ληστεύουν την διαφάνεια, την ισοπολιτεία, την ισονομία, το δίκαιο και την δημοκρατία ποτέ.

Ενώ αυταπόδεικτα επί δεκαετίες τα γνωστά αθηναϊκά καθώς και τοπικά ΜΜΕ - όλων των τύπων - ασχολούνται με τους ''ψιλικατζήδες'' και τους ''φουκαράδες'' που ληστεύουν στην Γλυφάδα και τα Νότια προάστια με τους έτερους και τις ληστείες που διαπράττουν δεν ασχολήθηκαν ποτέ. 

Δεν πειράζει, τι να πειράζει και ποιους η 108η θέση, είτε η τελευταία θέση σε επίπεδο Ε.Ε. ( Ευρωπαϊκής Ένωσης ) αναφορικά με την διαφάνεια στο δημόσιο και το Κράτος όταν έχουν εξασφαλίσει χρήματα από τις λίστες Πέτσα, Κρατική διαφήμιση, καθώς επίσης, Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ΕΣΠΑ , χρηματοδοτήσεις από το μεγάλο κεφάλαιο κ.α. ;

- Έπειτα από συστηματική εγκληματική δράση είχαν αποκομίσει το αστρονομικό ποσό των 4.000 χιλιάδων ευρώ , ενώ είναι γνωστό πόσα λαμβάνει το μήνα επί σειρά ετών ακόμα και ο ''φαντομάς συμπαραστάτης'' ο οποίος δεν είχε δημοσιοποιήσει από το 2019 ούτε μια ετήσια έκθεση που οφείλει θεσμικά ώστε να δικαιολογούνται οι αποδοχές του !

- Αναλογιστείτε ορισμένοι/ες πόσα έχουν αποκομίσει όσοι/ες δεν τήρησαν την εντολή στην κάλπη χιλιάδων δημοτών, ενώ δεν λογίζονται, τουλάχιστον για το δεδομένο σύστημα της χώρας μας ληστές ! Θεωρούνται ''εκπρόσωποι'' χωρίς να προκύπτει η απόδειξη εκπροσωπήσεως, ενώ προκύπτει η απόδειξη ληστείας χωρίς κυρώσεις ! 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ένα αστικό πολιτικό κόμμα - Παράταξη προεκλογικά υπόσχεται ''ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ'' κ.α., και ενώ έπειτα των εκλογών υπάρχουν τα άμεσα οικονομικά οφέλη πλειάδας στελεχών επί σειρά ετών δεν προκύπτει ούτε η δικαίωση των πολιτών, ούτε ζουν μια ποιοτική δημοκρατία, ούτε υφίσταται η υποσχόμενη αλληλεγγύη τους, ούτε υπάρχει ίχνος διαφάνειας. Τι έχουν διαπράξει ?‘’ Αθέτησαν τις υποσχέσεις τους ;‘’ 

Δικαιοσύνη

Σε μια χώρα που συνταγματικά η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από που αντλούν το δικαίωμα να την επικαλούνται και να την υπόσχονται προεκλογικά τα πολιτικά κόμματα καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι ; Άρα ποτέ δεν υπήρξε πραγματικά ανεξάρτητη.

Διαφάνεια

Στο σκέλος της Διαφάνειας, διότι υπάρχουν παρατάξεις και πολιτικοί που την κάνουν βασικό τους προεκλογικό σύνθημα, πως διαπιστώνεται έπειτα των εκλογών και της θέσεως που βρίσκονται όσοι/ες την χρησιμοποίησαν να προκύπτει ;

Έχουν οι ίδιοι ΜΜΕ , εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, η μήπως κατέλυσαν ακόμα και την εντολή των δημοτών ώστε να μην προκύψουν ;

Έχουν γραφεία παρακολουθήσεων και παρακολουθούν κάθε κίνηση των διοικούντων ώστε να μας παρέχουν την διαφάνεια ;Πως παρέχεται ?

Αλληλεγγύη

Με βασικό δεδομένο τις θεσμικές έμμισθες, και λοιπές θέσεις, που προκύπτουν έπειτα από τις εκλογές για μια σειρά στελεχών κομμάτων - ποτέ για το σύνολο - και τις απολαβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έχουν οι ίδιοι, η αλληλεγγύη πως και από που προκύπτει ;Απο το πελατειακό σύστημα το οποίο, επίσης, ισχύει για μια μερίδα πολιτών ;

Σύντροφοι στο κέρδος και στην προδοσία

Ξέρετε ότι ειδικά στα κόμματα - παρατάξεις αριστερού χαρακτήρα αποκαλούνται μεταξύ τους ''σύντροφοι'' , όμως έπειτα του εκλογικού αποτελέσματος και των προνομίων , θέσεων , που ισχύουν επιλεκτικά για μερίδα στελεχών , ( όλα για τη πάρτη τους ), παύει να ισχύει ο χαρακτήρας. Στη συνέχεια ''σύντροφοι'' είναι αποκλειστικά όσοι γεμίζουν κωδικούς και σεντούκια και παράλληλα όσοι/ες κάνουν και τις προβοκάτσιες. 

Δημοκρατία

Αναφορικά με την Δημοκρατία χρειάζεται τουλάχιστον ένας τόμος ώστε να προκύψει ενδελεχής ανάλυση όσων ισχύουν στη χώρα μας έπειτα της μεταπολιτεύσεως. Πράγματι υφίσταται δημοκρατία από το 1974 αναφορικά με το σκέλος της εκλογικής διαδικασίας και του μοιράσματος εδρών, όμως ακόμα και αυτό παραβιάζεται. Δεν γνωρίζω κατά πόσον θεωρείται δημοκρατία η ''συμφεροντολογία'' οργανωμένων ομάδων - υπερδυνάμεων - οικονομικών ολιγαρχών - πολυεθνικών, δεδομένου ότι μια βδομάδα πριν τις εκλογές , τουλάχιστον στις ΟΜ κομμάτων άπαντες γνωρίζουν τι θα προκύψει.

Δημοκρατία στην οποία έπειτα από δημοψήφισμα δεν ισχύει η εντολή του κυρίαρχου λαού διότι αυτό διαμορφώνουν τα αστικά κόμματα δεν γνωρίζω, επίσης δεν γνωρίζω τοπική δημοκρατία στην οποία δεν ισχύει η εντολή χιλιάδων δημοτών ενώ εμπλούτισαν τα βιογραφικά τους και πλαισιώνουν θέσεις ορισμένα άτομα για τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα.

Ότι και να έχουν διαπράξει αυτοί οι κ.κ. της πολιτικής οι έτεροι τους αποκαλούν συναδέλφους, το διαπιστώσατε ειδικά σε τοπικό επίπεδο, ενώ όσους κατέλυσαν την εντολή τους και δεν ίσχυσε επανειλημμένα τους έβρισαν  , τους λάσπωσαν , τους συκοφάντησαν, τους υπονόμευσαν , στράφηκαν εναντίων τους με μηνύσεις , κ.α. Δημοκρατία ?

Οκ είστε συνάδελφοι, καταβαίνουμε . . .

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα:Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">