ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Μάντζος: «Η Ιστορία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τη χώρα σε όλες τις κρίσεις»


Mantzos

«Eπαναλαμβάνει περίπου την ίδια ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας την οποία και ο Πρωθυπουργός το Σάββατο προσπάθησε να φιλοτεχνήσει. Αποφεύγει τον αρνητικό απολογισμό η ΝΔ. Αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, όχι μόνο στις υποκλοπές αλλά και στην κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην ευνοιοκρατία, την αδιαφάνεια, τις απευθείας αναθέσεις. Αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στην εργασιακή επισφάλεια των νέων με τους χαμηλούς μισθούς αναξιοπρέπειας στις νέες επενδύσεις, αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στις διευρυνόμενες κοινωνικές ανισότητες» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τα όσα είπε στο πάνελ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε, στη συνέχεια, ότι «τα κακά νέα για τη ΝΔ είναι ότι, απέναντι σε αυτήν την πολιτική, δεν υπάρχει μόνο μία επιλογή. Δεν υπάρχει μόνο το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο κραδαίνουν σε όλη τη χώρα πιστεύοντας ότι έτσι ενισχύεται το κυβερνητικό τους προφίλ. Υπάρχει και μία τρίτη επιλογή: η απόρριψη των δύο προηγούμενων συστημάτων διακυβέρνησης Μητσοτάκη και Τσίπρα, τα οποία πλήγωσαν το λαό, την πατρίδα, τον τόπο μας και διεύρυναν τα αδιέξοδα».

«Ξέρετε, τα τέρατα ανήκουν στη μυθολογία. Εμείς προτιμούμε την Ιστορία. Και επειδή πολύ κουραστήκαμε να ακούμε από τη ΝΔ περί τερατογενέσεων, η Ιστορία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η μόνη παράταξη που κράτησε όρθια τη χώρα σε όλες τις κρίσεις, με όλες τις επώδυνες αποφάσεις και θυσίες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε ότι «ο οδικός μας χάρτης είναι πεντακάθαρος. Ισχυρό διψήφιο ποσοστό σημαίνει εντολή στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κάνει αυτό που είναι προορισμένο να κάνει: να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο προγραμματικών συγκλίσεων πάνω σε θέσεις πραγματικά προοδευτικές.

Εμείς λοιπόν σε αυτές τις προγραμματικές συγκλίσεις θα επιμείνουμε. Εάν θα επιτευχθούν, θα πάμε στο τρίτο στάδιο το οποίο είναι τα πρόσωπα κοινής αποδοχής. Δεν μπορούν τα ίδια πρόσωπα που πλήγωσαν τη χώρα και το λαό να είναι πρωταγωνιστές της νέας εποχής, των νέων πολιτικών και του νέου πολιτικού ήθους.

Δεν μπορώ να ακούω, για παράδειγμα, τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αποπειράθηκε και αποπειράται να ιδιωτικοποιήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να μας υπόσχεται την επόμενη τετραετία ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Ποιος; Πώς; Με ποια αξιοπιστία;».

Είπε, δε, ως προς το «τέρας» της δραχμής, ότι «ο κ. Βαρουφάκης μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν τα μνημόνια. Είναι άλλο το αίτημα για αλλαγή και άλλο τα σενάρια για δραχμή. Τα σενάρια για δραχμή πρώτοι τα εφηύραν οι αντιμνημονιακοί του 2009-10!».

Απευθυνόμενος, στη συνέχεια, στον κ. Ρωμανό, σημείωσε πως «καλή η επίσκεψη στη λαϊκή αγορά, αλλά ακόμη μεγαλύτερη αξία θα είχε και μια επίσκεψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Για να δούμε τότε, κ. Ρωμανέ, πώς λειτουργεί το κοινωνικό κράτος» και συνέχισε:

«Δεν είναι κοινωνικό κράτος τα pass και τα προεκλογικά επιδόματα για την εμβάθυνση της εξάρτησης των πολιτών από το δήθεν φιλανθρωπικό κράτος.

Δεν είναι κοινωνικό κράτος η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Δεν είναι κοινωνικό κράτος με ιδεοληψίες να αντιμετωπίζεις τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση με ασκήσεις επί χάρτου που ξέρεις ότι θα αποτύχουν.

Δεν είναι κοινωνικό κράτος να έχεις φορολογική αδικία και εργασιακή ανασφάλεια.

Δεν είναι κοινωνικό κράτος να μην έχεις προστασία της α’ κατοικίας.

Δεν είναι κοινωνικό κράτος οι απευθείας αναθέσεις και η ευνοιοκρατία στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Απαντώντας, τέλος, σε αναφορές του Νίκου Ρωμανού για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε διατάξεις του e-ΕΦΚΑ, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «δεν είναι ένδειξη πολιτικού θάρρους και πολιτικού πολιτισμού να αναπαράγεις fakenews για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Το κάνει και ο κ. Σκέρτσος με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, το κάνετε και εσείς σήμερα.

Ήμουν διευθυντής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στέκεστε σε ψήφο επί της αρχής και ξεχνάτε τι ψήφισε το κίνημά μας σε κάθε διάταξη ξεχωριστά. Αυτό που κάνετε είναι κοινοβουλευτικό τρικ για επικοινωνιακούς λόγους. Να κάνουμε ειδική εκπομπή αν θέλετε και να τα βάλουμε κάτω, να δούμε τι φέρατε, τι ψηφίσαμε και τι όχι και γιατί»

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/IgvFtwY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Μάντζος: «Η Ιστορία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τη χώρα σε όλες τις κρίσεις» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">