ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤ: Θα είμαι υποψήφια στην Εύβοια – Ο Τσίπρας ποδοπάτησε και πρόδωσε τη δημοκρατική εντολή του κόσμου


Ζωή Κωνσταντοπούλου 2

«Αποφάσισα η μία από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα κατέλθω στις εκλογές της 21ης Μαΐου, να είναι η πατρίδα μου η Εύβοια, η οποία επλήγη βαρύτατα. Και ειδικά η Βόρεια Εύβοια από την Αιδηψό επλήγη από αυτή την φοβερή πυρκαγιά. Αφέθηκε εγκαταλελειμμένη και με την υποψηφιότητά μου εκεί θέλω ακριβώς να υπογραμμίσω ότι αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε, όπως και το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, δεν πρόκειται να ξεχαστεί», έκανε γνωστό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ως προς τον θόρυβο των τελευταίων ημερών με το «σχέδιο Δήμητρα» του ΜέΡΑ25, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η “Πλεύση Ελευθερίας” το έχει πει με όλους τους τρόπους: Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Γι’ αυτό και το σύνθημά μας από την προηγούμενη περίοδο ήταν: “Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Κοιτάμε μπροστά, δεν περιοριζόμαστε”. Συνεπώς δεν κρύβουμε φυσικά ότι έχουμε πάρα πολλές αριστερές αρχές και αναφορά σε αξίες της Αριστεράς, τις οποίες όμως εμείς τιμούμε και δεν τις παραβιάζουμε.

Θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα να αναλωνόμαστε σε αναλύσεις διακηρύξεων και τοποθετήσεων είτε του κ. Βαρουφάκη είτε του κ. Τσίπρα είτε του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο ότι διαγκωνίζονται και οι τρεις για να γίνουν κυβέρνηση.

Οι μεν Τσίπρας – Μητσοτάκης ως κυρίαρχα κόμματα, ο δε κ. Βαρουφάκης ως υποστύλωμα, διότι εμάς η δική μας πρόθεση, η πρόθεση της Πλεύσης Ελευθερίας είναι να αποκτήσει επιτέλους η Βουλή πραγματική αντιπολίτευση και να αποκτήσουν επιτέλους οι πολίτες πραγματική φωνή μέσα στη Βουλή».

Ως προς ενδεχόμενη στήριξη κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, με ψήφο ανοχής, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν θα δώσουμε ούτε ανοχή ούτε στήριξη. Και το λέω ξεκάθαρα. Το έχω πει σε όλους τους τόνους. Βλέπετε οι άλλοι κρύβονται και κοροϊδεύουν διότι στα αλήθεια προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο, να πάρουν την ψήφο του και μετά να κάνουν πράγματα τα οποία παρασκηνιακά έχουν προσυμφωνήσει αλλά δεν τα λένε στους πολίτες.

(…) Θεωρώ ότι για δεκαετίες ο απλός κόσμος ενθαρρύνθηκε να μη συμμετέχει. Και επειδή ο περισσότερος απλός κόσμος δεν εγκρίνει αυτές τις πολιτικές, βολεύονταν τα κόμματα εξουσίας στην αποχή, στην περιθωριοποίηση, στη μη συμμετοχή των ανθρώπων. Έχω την αίσθηση ότι έχουν υπάρξει πολύ σοβαρά γεγονότα που έχουν κινητοποιήσει και την ψυχή μας. Το Μάτι ήταν μια φοβερή τραγωδία – έγκλημα. Το κάψιμο, το Ολοκαύτωμα στη Βόρεια Εύβοια ήταν μια φοβερή τραγωδία. Έγκλημα στα Τέμπη, μια φοβερή τραγωδία – έγκλημα. Όλα αυτά έχουν κοινό παρανομαστή, και είναι αυτές οι ανάλγητες αδιάφορες κυβερνήσεις που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα τους.

Σε ερώτημα για το αν θα μπορούσε να συμμετέχει σε «μέτωπο κομμάτων» η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε:

«Δεν έχουμε μηχανισμούς, δεν έχουμε όργανα, δεν έχουμε καρέκλες, δεν έχουμε επιτελείς, έχουμε οριζόντια συγκρότηση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Δεν είμαι καθόλου μόνη μου σας διαβεβαιώ. Είμαι καθημερινά δίπλα και μαζί με τα κινήματα, μαζί με ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, με πολίτες. Δεν αποκαλώ τους συμπολίτες μου ψηφοφόρους. Είναι πολίτες οι οποίοι ενεργοποιούνται και δεν καθόλου δεν αυτοπροσδιορίζονται όλοι ως αριστεροί, ούτε εγώ ζητάω τέτοιου είδους διαπιστευτήρια από τον κόσμο.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Φυσικά τον κρίνω πολύ αρνητικά. Αξιολογώ πάρα πολύ αυστηρά και αμετάκλητα το γεγονός ότι ως ένας άνθρωπος της γενιάς μου -τρία χρόνια μεγαλύτερός μου- ανέλαβε μια ευθύνη που αναλογεί και που ενσάρκωσε την ελπίδα όχι μόνο για τη γενιά μας αλλά και για τις μεγαλύτερες και τις μικρότερες γενιές. Πρόδωσε τον κόσμο και ποδοπάτησε όχι απλώς τα όνειρα και τις προσδοκίες του, αλλά και τη δημοκρατική εντολή του. Αυτό λοιπόν εγώ το θεωρώ όχι απλώς ασυγχώρητο αλλά εγκληματικό»

(…) Οι άνθρωποι που δεν πάνε να ψηφίσουν είναι αυτοί οι οποίοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ούτε το Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Ανδρουλάκη και πρέπει να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους. Γιατί τελικά εάν δεν το κάνουν, θα είμαστε έρμαια αυτού του σάπιου συστήματος που χτίζουν ερήμην τους και παρά την εντολή και την επιθυμία τους».

Για τον πατέρα της, πρώην πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, σημείωσε:

«Είναι μία προσωπικότητα την οποία θαυμάζω και ένας άνθρωπος που εκτός του ότι τον λατρεύω ως πατέρα μου, τον εκτιμώ απεριόριστα για τους αγώνες του, για το γεγονός ότι έχει πληρώσει με την ελευθερία του και με τη σωματική του ακεραιότητα, βασανίστηκε άγρια στη χούντα. Τις ιδέες του τις υπηρέτησε, δεν τις πρόδωσε ούτε τις πούλησε. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, που για μένα είναι υπόδειγμα, μας έκανε τη μεγάλη τιμή πολύ πρόσφατα και διατύπωσε δημόσια την υποστήριξή του στην Πλεύση Ελευθερίας με ένα κείμενο που θα το δημοσιοποιήσουμε και αύριο και έχει μια ξεχωριστή -θεωρώ- αξία και για τον κόσμο της Αριστεράς. Για να μιλάμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και για να μην αποποιούνται κάποιοι τους αγώνες και όλη την πεντακάθαρη διαδρομή κάποιων ανθρώπων που αγωνίστηκαν, οι οποίοι ούτεε ξεπούλησαν, ούτε εξαργύρωσαν».

Για την υπόθεση Γεωργούλη, τόνισε:

«Αυτό που αναδεικνύει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η υποκρισία των κομμάτων εξουσίας. Ο Τσίπρας μας παριστάνει τον υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών και τον πολέμιο της έμφυλης βίας, αλλά στα αλήθεια “κουκουλώνει” την υπόθεση Γεωργούλη.

(…) Προφανέστατα γνώριζε την υπόθεση πολύ πριν δημοσιοποιηθεί. Ήλπιζε ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί και μόλις δημοσιοποιήθηκε, τον “αποκεφάλισε” χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πράγμα που κάνεις αν έχεις κάποια περισσότερα στοιχεία. Δεν το κάνεις με μια απλή καταγγελία. Σημαίνει ότι είχε σοβαρότερα και ισχυρότερα στοιχεία τα οποία συγκάλυπτε.

Όμως, υπάρχει γενικά και σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μια τεράστια υποκρισία σε σχέση με τα θέματα ισότητας, με τα θέματα σεβασμού των γυναικών και γενικά του άλλου φύλου».

Η ίδια ανέφερε, ακόμη:

«Προσκαλώ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε ένα debate πραγματικό που δεν θα είναι υπόθεση των ανδρών που θα συζητήσουμε και τα θέματα αυτά της έμφυλης βίας και των γυναικών. Γιατί δεν διανοούμαι ότι τα συζητάνε μεταξύ τους και παριστάνει ο καθένας τον καλύτερο. Και να συζητήσουμε φυσικά και όλα τα θέματα: Της πολιτικής επικαιρότητας, της άσκησης, της πολιτικής, της οικονομικής πολιτικής, της πρόνοιας, της δικαιοσύνης, όλων εκείνων των πλειστηριασμών που έχουν εγκαταλείψει τους ανθρώπους έρμαια των funds και των τραπεζών. Και πάλι η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μοναδικό κόμμα που μάχεται όλα αυτά τα χρόνια εναντίον αυτών των διαδικασιών.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του, ανέφερε:

«Ο κ. Λαφαζάνης είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ. Έχει διαγράψει μία πορεία κοινοβουλευτικής σκληρής δουλειάς και συνέπειας. Η “Πλεύση Ελευθερίας” έχει συγκεκριμένο τρόπο συγκρότησης. Δηλαδή, δεν έχουμε ούτε την παραδοσιακή δομή των κομμάτων της Αριστεράς με γραφειοκρατίες, με μηχανισμούς. Έχουμε αυτή την αμεσοδημοκρατική και την πρωτοβουλία και δράση.

Για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε:

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας από τις προηγούμενες εκλογές, από το 2019 που δεν τον ήξερε το ευρύ κοινό ως πρόεδρο του ΣΕΗ. Ήταν όμως ένας άνθρωπος που εξακολουθεί να είναι και σκληρά εργαζόμενος και που έχει υποστηρίξει και ως πρόεδρος του ΣΕΗ, του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των Ηθοποιών, πάρα πολλούς συναδέλφους του.

(…) Όλοι οι άνθρωποι που κινητοποιούνται και δραστηριοποιούνται στην Πλεύση Ελευθερίας είναι σημαντικοί άνθρωποι. Και από τον χώρο του αθλητισμού και από τον χώρο του πνεύματος.

Έχουμε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Αλέξανδρο Καζαμία που είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους διανοητές, καθηγητής στο Κόβεντρι. Έχουμε τον Σπύρο Ζαχαρόπουλο, τον πρωταθλητή μας, που έχει γράψει ιστορία στον αθλητισμό. Και πολλούς ακομη».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/dTyzO8g
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤ: Θα είμαι υποψήφια στην Εύβοια – Ο Τσίπρας ποδοπάτησε και πρόδωσε τη δημοκρατική εντολή του κόσμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">