ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Στέγαση και Εργασία»: Το πρόγραμμα για τους Αστέγους υποψήφιο στα Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική


Στέγαση και Εργασία

Ανάμεσα στα δέκα τελικά υποψήφια προγράμματα βρίσκεται το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους, που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική, κάτι που γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως σημειώνεται σχετικά, τα βραβεία διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική, ενός φορέα που εδρεύει στην Αυστρία και προωθεί πρωτοπόρες ιδέες στην πολιτική με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Φέτος είναι η έκτη συνεχής χρονιά διοργάνωσης των βραβείων τα οποία περιλαμβάνουν οκτώ κατηγορίες: Δημοκρατία, Προστασία του Κλίματος, Τεχνολογίες για τη Δημοκρατία, Εκπαίδευση, Κυβερνητική Βελτίωση, Κοινωνική Συνοχή, Τοπική Ανάπτυξη και Κομματική Καινοτομία.

Στην ψηφοφορία συμμετέχουν πάνω από 1.000 ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι ψηφίζουν με βασικό κριτήριο την καινοτομία κάθε προγράμματος, αλλά και την επίδραση που έχει στην τοπική κοινωνία στην οποία υλοποιείται.

Το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους ψηφίστηκε μεταξύ των δέκα επικρατέστερων προγραμμάτων στην κατηγορία της Κοινωνικής Συνοχής μεταξύ 337 υποψήφιων έργων από 26 ευρωπαϊκές χώρες και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης θα παραβρεθεί στην τελική ανακοίνωση των νικητών που θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία στις 11 Μαΐου 2023.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε τα εξής: «Μόλις τρεις μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του «Στέγαση και Εργασία», ενός προγράμματος που θεσμοθετήσαμε ως μόνιμη δημόσια πολιτική, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την υποψηφιότητά του στα Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν αποτελεί μία ακόμα μεταβατική λύση, αλλά μία ουσιαστική, καθώς καταπολεμά έμπρακτα την αστεγία. Γιατί για εμάς οι άστεγοι δεν είναι αόρατοι! Τους βλέπουμε, τους ακούμε, τους στηρίζουμε και πάνω από όλα βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής τους, βοηθώντας τους να ενταχθούν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Τέσσερα χρόνια τώρα, στοχεύουμε στην δημιουργία μίας συμπεριληπτικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς. Μίας κοινωνίας, στην οποία όλοι θα σκεφτόμαστε πρώτα το «εμείς» και όχι το «εγώ». Συνεχίζουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, σημείωσε: «Το Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους είναι μία αποτελεσματική δημόσια πολιτική που στοχεύει στη σταδιακή και ουσιαστική επανένταξη των αστέγων στην εργασία και την κοινωνική ζωή. Η συμμετοχή του προγράμματος στα Βραβεία Πολιτικής Καινοτομίας και η επιλογή του από τους Ευρωπαίους πολίτες μεταξύ των επικρατέστερων, αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία συμπεριληπτικών και επιδραστικών πολιτικών που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/QWDyhuK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Στέγαση και Εργασία»: Το πρόγραμμα για τους Αστέγους υποψήφιο στα Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">