ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άστατος στα ηπειρωτικά – Περιορίζεται Πέμπτη και Παρασκευή


cloudy1

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι άνεμοι στα νότια πελάγη δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ. Πέμπτη και Παρασκευή η αστάθεια προβλέπεται ότι θα περιοριστεί. Το μεσημέρι και το απόγευμα, σε λιγότερες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και κυρίως ορεινές περιοχές, θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Το Σάββατο ενδέχεται να επιστρέψει η αστάθεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Την Κυριακή και πάλι κυρίως στα ορεινά θα βρέξει για λίγο. Η θερμοκρασία όλες τις ημέρες γενικά θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα λίγο πιο πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/pcjUd4v
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άστατος στα ηπειρωτικά – Περιορίζεται Πέμπτη και Παρασκευή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">