ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άκης Σκέρτσος: Η πρόταση Αλιβιζάτου – Κοντιάδη υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος


Άκης Σκέρτσος

Για τη συμπληρωματική τροπολογία, που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, μίλησε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Έκανε λόγο για διορθωτική ρύθμιση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να αποτρέψει να μπει ο ναζισμός και φασισμός στη Βουλή.

Εξήγησε ότι τίποτα δεν πήγε λάθος στην προηγούμενη ρύθμιση, η οποία παραμένει ίδια στον πυρήνα της. “Κάνει μια  διευρύνει του σώματος, άρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Από μια μικρότερη σύνθεση πάμε στην Ολομέλεια, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς δικαστής του συγκεκριμένου τμήματος” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι υπάρχει υποκρισία και διγλωσσία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθυστέρησε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σημείωσε ότι υπάρχει αναντιστοιχία σε σχέση με αυτά που λέει και αυτά που κάνει, ενώ τόνισε ότι η πρόταση Αλιβιζάτου και Κοντιάδη υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος.

Χαρακτήρισε ατελέσφορη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει προφάσεις για να μην υπερψηφίσει μια διάταξη, για την οποία απαιτείται αρραγές μέτωπο, ώστε να μην υπάρξει χαραμάδα για να μπουν οι εχθροί της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Όσον αφορά στην εκλογές, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι σήμερα έχουμε αυτοδύναμη ΝΔ με τον πρωθυπουργό να έχει εντάξει στο σχήμα διακυβέρνησης και ανθρώπους που δεν προέρχονται από το σκληρό πυρήνα της ΝΔ. Έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα αλλαγών στη χώρα, στην οικονομία, στην κοινωνία, το οποίο είναι εθνικά αναγκαίο.

«Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε που έχουμε αποτύχει και το λέμε» τόνισε και σημείωσε ότι αυτός που δεν έχει παραδεχθεί το λάθος τους και δείχνει τον άλλο, δεν έχει καμία ελπίδα να αλλάξει ο ίδιος και να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα.

Κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν πάρει μαθήματα από τα λάθη που έχουν κάνει και οδήγησαν στην ύφεση, σε νέο μνημόνιο, σε βαριά υπερφορολόγηση. «Δεν έχουμε ακούσει τίποτα για όλα αυτά, ούτε για το ότι είχαμε τα σύνορά μας ξέφρενο αμπέλι, για το ότι υπήρξαν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για ανθρώπους κατατρεγμένους και πολύ ταλαιπωρημένους» πρόσθεσε.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει μια δική του ενδοσκόπηση και να σκεφτεί καλύτερα τους όρους που έχει βάλει στο τραπέζι. Δεν μπορεί άλλα να λέμε το πρωί και άλλα το βράδυ γιατί αυτό δημιουργεί ένα ρήγμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, αποφασιστική, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν χωράνε ούτε παιχνίδια, ούτε ένα περιβάλλον ρευστότητας και αβεβαιότητας» τόνισε ο κ. Σκέρτσος κάνοντας λόγο για ένα «μικροκομματικό μπαλάκι» για να περνάει η ώρα, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει καμία διάθεση ανάληψης ευθυνών διακυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Ce34aTM
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άκης Σκέρτσος: Η πρόταση Αλιβιζάτου – Κοντιάδη υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">