ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπόθεση Αλ. Γεωργούλη: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο – Παρασκήνιο και πολιτική αντιπαράθεση


 Μια λακωνική ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρ. Μέτσολα ότι υπάρχει αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, έδωσε το έναυσμα να τεθεί εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής. Ο ίδιος κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία», ενώ επιβεβαιώνεται ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες. Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ενημερώνει την πρόεδρο, πηγαίνει στην Ολομέλεια και υπάρχει ανακοίνωση εάν υπάρχει απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία του συγκεκριμένου ευρωβουλευτή.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους, διακριτικότητα και σοβαρότητα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Γ. Αμανατίδης: Η καταγγελία αφορά σε παρενόχληση που έγινε το 2020

Άπό το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε: ‘Εσκασε χθες αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης συμπληρώνοντας: Ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλεται για πλημμέλημα ενώ ο κ. Παππάς καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο που δεν έχει δεύτερο βαθμό. Είναι πολιτική δίωξη και θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κρέτσος έχει αθωωθεί, τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Μ. Βορίδης: Το ζήτημα γα το ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά

Υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πολιτική δίωξη; Το 13- 0 των Αραιοπαγιτών είναι πολιτικό;, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμεπριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία, είπε ο Μάκης Βορίδης για να επισημάνει στη συνέχεια:

Αντιθέτως, είναι μείζον το ζήτημα Παππά γιατί πλέον, δεν υπάρχει ερωτηματικό. Εδώ έχουμε καταδίκη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά.

Η βασική κριτική στο σύστημα σταυροδοσίας είναι ότι ευνοεί ανθρώπους που έχουν υψηλή επωνυμία, είπε ο Μάκης Βορίδης κληθείς να σχολιάσει το σύστημα εκλογής σχετικά και με την Ευρωομάδα των 21 Ελλήνων όπου ανήκει και η Εύα Καϊλή. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ότι είναι από τα ζητήματα που θα εξεταστούν.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/gI8YK6w
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπόθεση Αλ. Γεωργούλη: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο – Παρασκήνιο και πολιτική αντιπαράθεση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">