ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Βασιλακόπουλος – Εμβόλιο κατά Covid: Δύο περιστατικά στα 4,5 εκατομμύρια, πιθανόν να συνδέονται με θάνατο


Spain Health Vaccines

Απαντήσεις σχετικά με την έκθεση του ΕΟΦ, τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τις παρενέργειες αλλά και την έξαρση ιώσεων έδωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μικρή αύξηση αποτυπώνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Έρχεται καλοκαιρία και η συνύπαρξη με τις ιώσεις πρέπει να μας γίνει συνήθεια, χωρίς να ξεχνάμε ειδικά οι ευάλωτες ομάδες, τις καλές συνήθειες που αποκτήσαμε», είπε αναφερόμενος στη χρήση μάσκας. «Θα υπάρξουν πάρα πολλές προεκλογικές εκδηλώσεις τώρα που μαζεύουν πολύ κόσμο, πολλές φορές και από πολύ κοντά. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ηλικιωμένος ή ανήκει σε ευάλωτη ομάδα να μη φοράει τη μάσκα του. Δεν είναι ντροπή να φοράμε τη μάσκα μας. Αντίθετα, προστατεύει», τόνισε ο καθηγητής.

Από τα τριψήφια νούμερα, είμαστε στους 38 θανάτους από κορονοϊό κι αν είχαν εμβολιαστεί και φορούσαν μάσκα όσοι έπρεπε θα ήταν πολύ μικρότερες οι απώλειες, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι και τα επικαιροποιημένα εμβόλια δεν έτυχαν αποδοχής όχι μόνο από την ελληνική κοινωνία αλλά και σε άλλες χώρες».

Σχετικά με τις αναφορές για θανάτους σχετιζόμενους με τα εμβόλια ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος είπε ότι από όλα τα καταγγελλόμενα πιθανόν μόνο δύο να συνδέονται, 11 σίγουρα δεν συνδέονται και τα υπόλοιπα είναι υπό διερεύνση χωρίς επαρκή στοιχεία. «Προφανώς το εμβόλιο έχει παρενέργειες. Το ερώτημα είναι αν το όφελος και η προστασία είναι μεγαλύτερο από τον όποιο κίνδυνο», επισημαίνει ο καθηγητής.

«Είναι δύο περιστατικά που πιθανόν να συνδέονται με δυσμενή έκβαση (θάνατο) στα 4,5 εκατομμύρια. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, είχαμε δύο θανάτους και γλιτώσαμε 50.000 θανάτους άρα είναι σοφή η κίνηση του εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο του κορονοϊού θα γίνει ετήσιο και θα προσαρμόζεται όπως αυτό της γρίπης, ενώ οδεύουμε σε εμβόλιο που θα πιάνει όλους τους κορονοϊούς και θα είναι μόνιμο, είπε ο καθηγητής και κλείνοντας χαρακτήρισε καθοριστική την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης που «αναμένεται να επιταχύνει πάρα πολύ την παραγωγή των νέων εμβολίων, τόσο των ρινικών που θα εμποδίζουν τη μόλυνση, όσο και του εμβολίου που θα πιάνει όλους τους κορονοϊούς».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/odRibTc
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Βασιλακόπουλος – Εμβόλιο κατά Covid: Δύο περιστατικά στα 4,5 εκατομμύρια, πιθανόν να συνδέονται με θάνατο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">