ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ηλιακή λύση του Silkeborg


Η πόλη Σίλκεμποργκ της Δανίας κατέχει τώρα το ρεκόρ με το μεγαλύτερο ηλιακό σύστημα θέρμανσης στον κόσμο.
 

Βορειοδυτικά σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει ένα ισχυρό παράδειγμα που τονίζει τα οφέλη από την εφαρμογή ενός νέου συστήματος στην πόλη. Στον Δήμο Σίλκεμποργκ της Δανίας, η μεγαλύτερη μονάδα ηλιακής θέρμανσης στον κόσμο  αξιοποιεί ενέργεια για να θερμάνει τα σπίτια και τους χώρους εργασίας περισσοτέρων από 50.000 δημοτών. 

Αφού βοήθησε να επιτευχθεί μια συναρπαστική μείωση κόστους κατά 30% το 1ο έτος, παρέχει επί του παρόντος το 18-20% της ετήσιας κατανάλωσης θερμότητας, η οποία έχει έναν φιλόδοξο στόχο ουδετερότητας CO 2  στην παραγωγή θερμότητας έως το έτος 2030.

Η κυβέρνηση της Δανίας μειώνει επιπλέον τις επιδοτήσεις σε παραδοσιακές πηγές ενέργειας για να παρακινήσει τις εταιρείες κοινής ωφέλειας να μεταφερθούν σε πράσινες πηγές ενέργειας. Η μονάδα τηλεθέρμανσης του Silkeborg είχε εγκαταστήσει τη νέα μονάδα ηλιακής θέρμανσης πριν από μια τέτοια μείωση των επιδοτήσεων που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2019.


Η ηλιακή θέρμανση νερού επιλέχθηκε καθώς επιτρέπει την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας που συλλέγεται στο φως της ημέρας για χρήση τη νύχτα ή σε διαφορετική εποχή του χρόνου. 
Αυτό επεκτείνει την προστιθέμενη αξία του ήλιου και κάνει τις ηλιακές λύσεις ακόμα πιο κερδοφόρες. 

Το εργοστάσιο του Silkeborg είναι ένα λαμπρό παράδειγμα οικονομικής και ενεργειακά αποδοτικής λύσης. Σχεδιασμένο για διάρκεια ζωής 25 ετών (και περιέχει 22 km σωληνώσεων που συνδέουν μεταξύ τους 12.436 ηλιακά πάνελ θέρμανσης, ισοδύναμο με την έκταση 20 γηπέδων ποδοσφαίρου), είναι 4-6 φορές πιο αποτελεσματικό από τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης νερού οικίας που εγκαθίστανται συνήθως σε στέγες ιδιωτικές κατοικίες.  Εννοεί αυτά που βάζουν άπαντες στο ''Ελληνιστάν''. 

Γιατί δεν βάζουν προσωπικούς ηλιακούς θερμοσίφωνες στο Silkeborg  της Δανίας και οφελούνται έξι φορές περισσότερο ? Έχουν πολιτικούς οι οποίοι υπονομεύουν τις προτάσεις των πρωτεργατών και πρωτοπόρων για τις προσωπικές τους καταθέσεις και σεντούκια ?

Καθώς τόσο το ποσοστό όσο και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά έως το 2050, ο αντίκτυπος στις πόλεις, την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος  θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από σήμερα.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, διότι αξιοποιούν τόσο την ηλιακή ενέργεια για ρεύμα , όσο και την θερμότητα που δημιουργείται στα πάνελ για ηλιακό σύστημα θέρμανσης, και σε άλλες περιπτώσεις παράλληλα και για ψύξη. 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Αφιερωμένο στους αιρετούς του Δήμου Γλυφάδας, αυτούς με τις κουκούλες, οι οποίοι ισοπέδωσαν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Ο Δήμος του Silkeborg έχει πληθυσμό ανάλογο της Γλυφάδας και παρέχει πράσινη ενέργεια , ενώ στον Δήμο Γλυφάδας υπάρχουν  οι οπαδοί του ''θα προχωρήσουμε μπροστά'' χωρίς ίχνος αποδείξεως ! Με τα golden boys του Κ.Μητσοτάκη με τα Χίλια Ευρώ Μισθό την Ημέρα το χρέος της χώρας μας δεν μειώθηκε ούτε οι τιμές της ενέργειας.

Αναφορικά με τα εννιά χρόνια κατάργησης της εντολής χιλιάδων δημοτών στην κάλπη σήμερα ουδέν σχόλιο διότι κρίνεστε από το άρθρο, καθώς επίσης, απ' όσα είχα μεταδόσει τοπικά από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM πριν από δεκαετίες σχετικά με την πράσινη ενέργεια. Γίνετε για το σύνολο ? Τι λέτε ;Οι Δανοί είναι κομμουνιστές ? Γιατί δεν επιλέγουν τις λύσεις και τις πολιτικές της δικής μας χώρας ;

Βάλε και εσύ στη ταράτσα σου ένα ατομικό ηλιακό θερμοσίφωνα , ώστε να πληρώνεις έξι φορές περισσότερα από τον Δανό ! Βάλε και ηλιακό συλλέκτη - φωτοβολταϊκό για ρεύμα - ώστε να πληρώσεις 12 φορές περισσότερα από τον Δανό.

Αξιοσημείωτο το καθεστώς τηλεθέρμανσης - πράσινης ενέργειας - και περισσότερο η αποθήκευση ενέργειας φωτοβολταϊκών στην γη , αντί για μπαταρίες. Υπάρχει και η ''μεγάλη μπαταρία'' και την θεωρώ σημαντική και πρωτοποριακή επιστημονική πατέντα!

- Παράλληλα θεωρώ σημαντική πηγή εύκολου χρήματος την παραγωγή γραφένιου για όσους έχουν τις γνώσεις. Ο Μιχάλης Καλογεράκης κάλλιστα μπορεί να παράξει γραφένιο και ο υποφαινόμενος να το αξιοποιήσει για οικοδομικά κ.α. υλικά Ελληνικής ΑΙ. Η τιμή του καθαρού γραφένιου είναι 500 ευρώ το γραμμάριο ! Βέβαια σε δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τιμή του έπειτα του 2010 έχει πέσει στις  200.000 χιλιάδες ανά τόνο. ( Προσωπικά δεν γνωρίζω που μπορούν να προμηθευτούν ένα τόνο. Εσείς ? )

Υπάρχουν αξιοποιήσιμες πηγές ώστε να παραχθεί πλούτος, αντί να μας ληστεύει το γνωστό σύστημα της χώρας μας και να μας υπόσχεται φρούδες, ότι ''θα προχωρήσουμε μπροστά'', ενώ αυτοί αποκομίζουν, παράληλλα των ημετέρων τους χωρίς Ελληνική Παραγωγή

Copyright © 2023Παράξτε και δημιουργήστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ , μην ψηφίζεται κάπηλους και ψεύτες.

ΥΓ: Όπως ήμουν πρωτεργάτης των FM, o πρώτος που κατασκεύασε Ελληνική ΑΙ - Τεχνητή νοημοσύνη, (δεν το πιστεύουν, τι να κάνω επίδειξη τάπερ;), ο πρώτος που πρότεινε δημόσια την πράσινη ενέργεια από την δεκαετία του 80, καθώς και ο πρώτος στη χώρα μας που χρησιμοποίησε το ChatGPT - OpenAI το οποίο έγινε της μόδας, είμαι ο πρώτος που σου αναφέρω και το καθαρό κοινωνικό γραφένιο. 

- Δεν ανακάλυψα ο ίδιος την μέθοδο παραγωγής καθαρού γραφένιου την διάβασα στο web. ( Υπάρχει αναλυτικά η διαδικασία παραγωγής καθαρού γραφένιου από ανεξάρτητους πολίτες το 2022 - 2023. ) 

- Καλή επιτυχία διότι δεν υπάρχει ακόμα μαζική παραγωγή. Η Ε.Ε. θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2025 στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών, ώστε να μεταφέρει το γραφένιο και τα προϊόντα του από τα εργαστήρια στην κοινωνία.

- Παραγωγή κάνουν πολλοί επί σειρά ετών, όμως, ούτε μαζική είναι , ούτε καθαρό γραφένιο παράγουν. Αν κάνετε αναζήτηση υπάρχουν παλιά δημοσιεύματα κατασκευής γραφένιου στην κουζίνα, όμως μόνο καθαρό δεν είναι. Αν ήταν τόσο εύκολη η παραγωγή του θα την είχαν παράξει μαζικά πολλοί και θα είχαν γίνει πολυεκατομμυριούχοι.

- Δεν μας αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης ποια εργαστήρια χρηματοδοτούν στη δική μας χώρα ? Υπάρχουν Απ' όσο γνωρίζω τα δικά μας εργαστήρια και εξοπλισμούς τα λήστεψαν και τα ληστεύουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και το γνωστό σύστημα. Πολιτικές οικογένειες και ολιγάρχες των ΜΜΕ έγιναν και ιδιοκτήτες ΑΠΕ , εσείς ;Εσείς τους ψηφίζεται !!!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ηλιακή λύση του Silkeborg Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">