ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος του “μάγειρα” και η σχέση του με την εκτέλεση στον Γέρακα


Γιώργος Καραϊβάζ

Τα κίνητρα των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι αρχές, ενώ εξετάζουν τις επικοινωνίες και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει οι δύο εμπλεκόμενοι, και τη σύνδεση τους με τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι. Οι δύο συλληφθέντες αρνούνται την ανάμιξή τους στο έγκλημα, ενώ η απολογία τους αναμένεται την Τετάρτη.

Η καταγραφή και ταυτοποίηση του λευκού βαν της εταιρείας καθαρισμού, στη περιοχή του Αλίμου, μία μέρα πριν σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και την ίδια ημέρα, οδήγησε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην ανάγκη να διερευνήσει την σχέση μεταξύ τεσσάρων ατόμων αλλά και την σχέση τους με την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πρόκειται για τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν και ακόμα δύο πρόσωπα από τα τρία το όνομα των οποίων περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία. Τα άτομα αυτά είχε κατονομάσει «πληροφοριοδότης» που είχε επικοινωνήσει με το τμήμα Εκβιαστών την 1η Αυγούστου του 2021, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του επί σειρά ετών αστυνομικού συντάκτη και τέσσερις μήνες πριν από την δολοφονία του πυγμάχου με το προσωνύμιο «Dirty Harry», στις 6/12/2021 στο Γαλάτσι.

Ο «πληροφοριοδότης» ενημέρωνε πως ετοιμάζονταν να σκοτώσουν τον πυγμάχο, ως αντεκδίκηση για την δολοφονία του 58χρονου με το προσωνύμιο «Κεφάλας», στις 15 Μαίου 2021, που ήταν ένα από τα πιο παλιά ονόματα της νύχτας. Από την έρευνα προέκυψε πως ο πυγμάχος 7 περίπου μήνες πριν την δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 19/5/2021 είχε δεχτεί και ο ίδιος προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του, ο «Dirty Harry» έγινε αποδέκτης νέου μηνύματος. Ο αποστολέας αυτή την φορά τον ενημέρωνε και για τα τέσσερα αυτά άτομα. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα πρόσωπα αυτά την χρονική περίοδο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, τα δύο αδέλφια ενεργοποίησαν ίδια κεραία τηλεφωνίας, ενώ κατά την ώρα της δολοφονίας οι δύο συλληφθέντες όπως και ακόμα ένα άτομο από τους τέσσερις παρουσιάζουν «κενά» στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.

Λίγη ώρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση και οι τρεις ενεργοποίησαν κεραίες τηλεφωνίας στις ίδιες περιοχές, ενώ περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι δύο από αυτούς ενεργοποίησαν από κοινού κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου, αναρτώντας στο Facebook κοινή τους φωτογραφία.

Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνει τουλάχιστον ακόμα μία δολοφονία από σειρά θυμάτων συμβολαίων θανάτου. Πρόκειται για αυτή του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Γέρακα, στις 18 Ιουνίου 2022.

Ο 40χρονος, γνωστός στη νύχτα ως «μάγειρας» που χαρακτηρίζεται ως το πιο δυναμικό από τα δύο αδέλφια, όπως προέκυψε, είχε σχέσεις με το θύμα και μάλιστα στο παρελθόν είχαν «πέσει» σε αστυνομικό μπλόκο όπου τους είχε γίνει έλεγχος. Τότε επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε σε πρόσωπο, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/JUxgHet
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος του “μάγειρα” και η σχέση του με την εκτέλεση στον Γέρακα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">