ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταδικάστηκε για διαφθορά ο Σαρκοζί


Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε σήμερα στο Παρίσι σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση τριών ετών, το ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, μια κύρωση που είναι πρωτοφανής για έναν πρώην πρόεδρο της χώρας. 

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί, ο Τιερί Ερζόγκ, και ο πρώην υψηλόβαθμος δικαστής Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, καταδικάστηκαν στις ίδιες ποινές. Το Εφετείο στέρησε επίσης από τον Σαρκοζί τα πολιτικά δικαιώματά του για τρία χρόνια, πράγμα που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί. Επέβαλε επίσης στον Ερζόγκ απαγόρευση να δικηγορεί για τρία χρόνια. 

Ο Σαρκοζί έφτασε στο δικαστήριο φορώντας ένα σκούρο γκρι κοστούμι και ήταν αρκετά νευρικός. Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του Εφετείου, ο Σαρκοζί θα μπορέσει να εκτίσει το ένα έτος της ποινής, που του επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι και χωρίς να μπει στη φυλακή. Η συνήγορός του δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας πως ο πρώην πρόεδρος θα προσφύγει σε τρίτο βαθμό. 

«Ο Νικολά Σαρκοζί είναι αθώος των κατηγοριών που του αποδίδονται», δήλωσε η δικηγόρος Ζακλίν Λαφόν. «Θα πάμε μέχρι το τέλος της δικαστικής οδού, είμαστε μόλις στην αρχή της διαδικασίας», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «απίθανη» απόφαση. Το 2021 ο Σαρκοζί καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση τριών ετών - εκ των οποίων τα δύο με αναστολή - για προσπάθεια επηρεασμού δικαστή, σε μια υπόθεση του 2014, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω υποκλοπών. 

 Η σημερινή απόφαση ήταν αναμενόμενη, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί θα δικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό το φθινόπωρο σε μια υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της προεδρικής εκστρατείας του το 2012, ενώ απειλείται και με μια τρίτη δίκη. 

H οικονομική εισαγγελία ζήτησε την Πέμπτη την παραπομπή του σχετικά με υποψίες για Λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία το 2007.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Στη δική μας χώρα διαπιστώνεται κάποια αντιστοιχία από  τους ''συνεταίρους'' των κομμάτων εξουσίας ;Στην Ελλάδα η εισαγγελία αποτελεί ''διακοσμητικό'' στοιχείο αναφορικά με τους έχοντες ασυλία , καθώς και τα στελέχη αστικών πολιτικών κομμάτων στους Ο.Τ.Α. 

Είναι ξεκάθαρο ότι στη δική μας χώρα ''δεν υπάρχει'' διαφθορά , όμως όλα τα επίσημα στοιχεία συνηγορούν ότι είναι παρούσα και κυριαρχεί , και ειδικότερα η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ καθώς και οι πριμοδοτούμενοι εθνικοί μιντιάρχες οι οποίοι ''πνίγουν'' την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς χάριν ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Όλα τα πόθεν έσχες αναρτημένα δημόσια πριν από τις Δημοτικές Εκλογές ώστε να επικαλούμαστε ότι υφίσταται δικαιοσύνη.

Κάλλιστα και ο υποφαινόμενος, όπως εκατομμύρια έτεροι , μπορούσε να βρίσκετε στην πλήρη - καθολική ανωνυμία και με άγνωστη διεύθυνση , όμως , έχει δημόσια το σύνολο των στοιχείων του και δέχεται στημένες σκευωρίες και μηνύσεις , ενώ έτεροι ξεκοκαλίζουν τα οικονομικά του Δήμου Γλυφάδας , κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων δημοτών έπειτα από τις εκλογές , και παράλληλα φορούν τις κουκούλες και εμφανίζονται και ως ''εφημερίδες της Γλυφάδας'' βρίζοντας , συκοφαντώντας , και στήνοντας σκευωρίες για την εξυπηρέτηση του προσωπικού τους κέρδους.

Πολιτικοκοινωνικό Πλιάτσικο

Το σημαντικότερο όλων δεν είναι τι εξελίσσεται προεκλογικά με τα αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας μας , είναι η καθολική κατάλυση του Συντάγματος από τα ίδια αστικά πολιτικά κόμματα στον Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας, τα οποία έπειτα από χιλιάδες εξυπηρετήσεις ημετέρων , δεκάδες εκατομμύρια υπέρ των ιδίων, κολλητών - συγγενών - υποστηρικτών , και μια πλαστογραφία προϊόν συναλλαγής πολιτικών συνεχίζουν την φαυλότητα - φαιδρότητα κατάλυσης της δημοκρατίας.

Τα έχω αναφέρει ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες , και θεωρώ ότι είναι κουραστική η επανάληψη, όμως , δεδομένου ότι υπάρχουν και νεώτερες γενιές ειπώνονται ξανά και ξανά.

Η αρχή του κακού και όλων των κακών

Για μια δεδομένη κατάσταση πάντα υπάρχει η αρχή , η αρχή λοιπόν για το χάλι που επικρατεί στη χώρα μας , για την οικονομική καταστροφή , τα μνημόνια , το δημόσιο χρέος , και πολλά ακόμα είναι τα κόμματα στους Ο.Τ.Α και οι πολιτικές τύπου καφενείου και πελατειακού χαρακτήρα.

Δυστυχώς επι δεκαετίες είτε τα κόμματα, είτε τα μίντια, είτε ακόμα και οι ''διανοούμενοι'' δεν εστιάζουν στην ρίζα του κακού και στέφουν την προσοχή τους πιο κάτω, άρα, όσο πιο κάτω... η κρίση τους πάντα θα λανθάνει.

Οι εκάστοτε πολιτικοί από κάπου και οι ίδιοι ξεκινούν, άρα υπάρχει για όλους μια  αρχή. Ποια είναι η αρχή ;Ας εστιάσουν όλοι στην αρχή και είναι ξακάθαρο ότι θα βρούν όλες τις παθογένειες και όλες τις λύσεις.

Ξεκινούν από τον Δήμο και το σπιτάκι τους ως πολιτικοί στον ρόλο εκπροσωπήσεως της κοινωνίας , και μεταλλάσσονται σε πολυεθνική με δικαίωμα πώλησης όλων των αγαθών - υπηρεσιών και προϊόντων, άρα όλα για τον εαυτούλη τους. Και οι εξυπηρετήσεις, το πελατειακό σύστημα για την πάρτη τους υπάρχουν και το δικό τους συμφέρον εξυπηρετούν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταδικάστηκε για διαφθορά ο Σαρκοζί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">