ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έτσι θα είναι και το τέλος της γής


Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν ένα αστέρι το οποίο πλησίαζε στο τέλος της ζωής του και άρχισε να διογκώνεται και να απορροφά έναν πλανήτη στο μέγεθος 
του Δία και πιστεύουν ότι το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί μια μέρα στον ήλιο και τη Γη.

Αλλά μην ανησυχείτε – έχουμε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια ώστε να προετοιμαστούμε ! Τι ακριβός προετοιμασία εννοούν ; Όταν έρθει η ώρα , τέλος. The End.

- Να περιμένετε από τους ολιγάρχες της χώρας μας να σας φτιάξουν διαστημόπλοια και να σας μεταφέρουν την ακίνητη περιουσία σε άλλο γαλαξία ! Μη την χάσετε τζάμπα όσοι ληστεύεται το κοινωνικό σύνολο. Χα Χα Χα.

Η ανακάλυψη  τεκμηριώθηκε στο περιοδικό Nature την Τετάρτη.

Ο θάνατος του πλανήτη φαίνεται να έλαβε χώρα στο δικό μας γαλαξία, περίπου 12.000 έτη φωτός μακριά, κοντά στον αστερισμό του Αετού. Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα ξέσπασμα ενός άστρου, το οποίο έγινε περισσότερο από 100 φορές φωτεινότερο μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, πριν σβήσει γρήγορα. 

Αυτή η λευκή καυτή λάμψη ακολουθήθηκε από ένα ψυχρότερο, μεγαλύτερης διάρκειας σήμα. Αυτός ο συνδυασμός, συμπέραναν οι επιστήμονες, θα μπορούσε να έχει παραχθεί μόνο από ένα γεγονός, ένα αστέρι που καταπίνει έναν κοντινό πλανήτη.

Όταν ο ήλιος γίνει κόκκινος γίγαντας σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ίδιο γεγονός θα καταβροχθίσει τον Ερμή, την Αφροδίτη και τη Γη, αλλά δεν θα είναι τόσο θεαματικά,  επειδή δεν είναι τόσο μεγάλα όσο αυτό που μόλις καταβροχθίστηκε.

Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έτσι θα είναι και το τέλος της γής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">