ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρ. Ινστ. Εκπ. Πολιτικής για Τράπεζα Θεμάτων: Θεωρούσαμε ότι ήμασταν προστατευμένοι – Δεν υπήρξε συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας


Πανελλήνιες

Για τη νέα κυβερνοεπίθεσης που αυτή τη φορά έπληξε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων και προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Λυκείου μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

«Χθες ξεκίνησε μία επίθεση το πρωί στις υποδομές του ΕΔΥΤΕ, όπου εκεί στεγάζεται φιλοξενείται και η Τράπεζα Θεμάτων. Αυτή αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Η ουσία πάντως είναι ότι η επίθεση αντιμετωπίστηκε. Τα παιδιά χθες δώσανε εξετάσεις. Συμμεριζόμαστε και την αγωνία τους. Λυπούμεθα για την ταλαιπωρία. Η ουσία πάντως είναι ότι τελικά το σύστημα λειτούργησε, τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις και από ψυχής τους ευχόμεθα καλή επιτυχία.

«Υπήρχαν συστήματα αλλά δεν άντεξαν το μέγεθος της επίθεσης»

Ανέφερε ακόμα ότι: «Υπάρχει σύστημα προστασίας, υπήρχε υπάρχει σύστημα προστασίας, αλλά τέτοια συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος προστασίας ποτέ δεν έγινε. Έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν εκδηλώθηκε η επίθεση και πραγματικά αυτό το σύστημα εγκαταστάθηκε και μας προφύλαξε χθες και πολύ περισσότερο σήμερα». Εξήγησε ότι «υπήρχαν συστήματα προστασίας, αλλά αυτά τα συστήματα χτυπήθηκαν και δεν άντεξαν το μέγεθος της επίθεσης και ουσιαστικά αυτό το οποίο κάναμε σε συμφωνία με τον ΕΔΥΤΕ ήταν να ενισχυθεί το σύστημα. Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Χρειάστηκε να ενισχυθεί το τείχος προστασίας και αυτό το κάναμε τη Δευτέρα το βράδυ».

Γιατί στις Πανελλαδικές δεν πρόκειται να έχουμε αντίστοιχα προβλήματα

«Το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων είναι πολύ πιο απλό από ότι οι εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων. Στην τράπεζα θεμάτων έχουμε 24.165 θέματα, είναι 1900 Λύκεια τα οποία κάνουν εξετάσεις με ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα κάθε μέρα και με μία δυνατότητα να επιλέξουν ανάλογα με το μάθημα στο οποίο εξετάζονται τα παιδιά από αυτά τα 24.165 θέματα. Στην περίπτωση των πανελλήνιων εξετάσεων τα μαθήματα είναι 12. Κάποια μέρα μάλιστα που εξετάζεται η γλώσσα και η λογοτεχνία είναι ένα μάθημα και για τις τρεις κατευθύνσεις, τους τρεις προσανατολισμούς. Δηλαδή υπάρχει πολύ μικρότερος αριθμός μαθημάτων. Υπάρχει μια κεντρική εξεταστική επιτροπή η οποία βγάζει τα θέματα. Τα θέματα είναι ίδια για όλους τους εξεταζόμενους ανάλογα με τον προσανατολισμό. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και αυτό διασφαλίζει ουσιαστικά το αδιάβλητο και το απρόσβλητο της διαδικασίας» κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

Πηγή: ΕΡΤ | Συνδέσεις

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/JEygivf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρ. Ινστ. Εκπ. Πολιτικής για Τράπεζα Θεμάτων: Θεωρούσαμε ότι ήμασταν προστατευμένοι – Δεν υπήρξε συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">