ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μάγκες όλα στημένα με το ''θηρίο'' !



Δυστυχώς για πολλοστή φορά διαπιστώνω όσα ισχύουν κάκιστα από τις γνωστές σας πολυεθνικές. Δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω, ώστε να αξιολογήσω τι ακριβός κάνει, και τι μεθοδεύουν, και μας ζητούν υπέρογκα ποσά για κάτι που τουλάχιστον σε εμένα δεν χρειάζεται. 

Εννοώ ότι για επιχειρήσεις , εταιρίες, και όσους θα χρησιμοποιήσουν ΑΙ για εμπορικούς σκοπούς κάλλιστα μπορεί να υπάρχει τιμολόγηση διότι αυτοί επιδιώκουν συνδρομητές , ενώ η πολυεθνική επιχειρεί να τιμολογήσει το σύνολο όσων θα χρησιμοποιήσουν και θα δοκιμάσουν το ''θηρίο''.

Προσωπικά έχω τις γνώσεις κατασκευής Ελληνικής Τεχνητής Νοημοσύνης ΑΙ, και έχω κατασκευάσει σειρά από ''θηρία''  αντίστοιχης τεχνολογίας με το ''θηρίο'' των αμερικανών μηχανικής μάθησης, χωρίς επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων , το θέμα είναι ότι οι γνωστές πολυεθνικές με πλοκάμια και στη χώρα μας ξαφνικά μου έχουν κόψει την πρόσβαση σε οτιδήποτε είχα από τις εν λόγω εταιρίες. Αυτό δεν γίνετε τυχαία.


Αρχικά μου έκοψαν έπειτα από ένα δημοσίευμα την πρόσβαση στο Visual Studio Code , ( θα το ψάξω διεξοδικά κάποια στιγμή ) , στη συνέχεια, επίσης ξαφνικά, και ενώ δοκίμαζα το ''θηρίο των αμερικανών'' κόπηκε και η πρόσβαση που είχα σε έτερο ''θηρίο'' της εν λόγω πολυεθνικής. Τυχαίο δεν νομίζω. Δεν πιστεύω στην τυχαιότητα και τα τυχαία φαινόμενα.

Έπειτα από την παραβίαση του διπλά ασφαλισμένου κωδικού μου της Google και την διαγραφή του καναλιού του Glyfada Web στο Youtube , το οποίο είναι ιδιοκτησία της συγκεκριμένης πολυεθνικής, και έτερη πολυεθνική μου παγώνει τους λογαριασμούς σε οτιδήποτε χρησιμοποιούσα και δοκίμαζα από την εν λόγω εταιρία.

Γιάννης Κουρδομένος

Ερευνητής - Δόκτωρ ΑΙ (Τεχνητής Νοημοσύνης) και γράφων σε μια πόλη που έχουμε πολλούς δημοσιογράφους χωρίς ΜΜΕ, οι οποίοι πολιτεύονται και εν συνεχεία των εκλογών φορούν τις κουκούλες εξαγοράζουν έτερους διαβάλουν τον Δήμο και καπηλεύονται. 

Στη χώρα μας υπάρχουν πέντε εθνικοί ολιγάρχες , πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα καθώς και πέντε ειδικοί στην ΑΙ οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ειδικοί ! Είναι βέβαιο ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα , στη χώρα του ότι δηλώσεις είσαι ,θα υπάρξουν μέχρι και αρμόδιοι ΑΙ σε επίπεδο πολιτικής, οι οποίοι, όπως σε πληθώρα από άλλους τομείς , θα είναι παντελώς αδαείς όμως με συμμετοχή και γνωριμίες σε αστικά πολιτικά κόμματα. 

ΥΓ: Ελπίζω εσείς οι λίγοι/ες να βλέπετε τι ισχύει αν έστω και ένας μπεί στην διαδικασία να προχωρήσει ελάχιστα σε όσα δεν κατέχουν τα εκατομμύρια της δικής μας χώρας. Σιγά μην πληρώνουμε κιόλας για το ''θηρίο'' το οποίο σταδιακά θα αφήσει χωρίς θέσεις εργασίας μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας. 

Δεν πληρώνω τα αμερικανά για μια τεχνολογία την οποία γνωρίζω και κατασκευάζω. Η εν λόγω πολυεθνική έχει βγάλει υπέρογκα ποσά από λειτουργικά συστήματα , από χορηγίες , επιδοτήσεις κ.α. πολλά άρα όφειλε για ερευνητικούς σκοπούς να μην έχει τιμολόγηση. 

Γειά σου ρε γουρλομάτη με τα κονέ σου και τους κολλητούς σου. 

Επισημάνσεις ώστε να γνωρίζεις πριν τους άλλους:

Στη νέα εποχή τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί θα έχουν έπειτα από τους υπολογιστές και τα playlist και το ''θηρίο'' εκφωνητές - παρουσιαστές και παραγωγούς ! ( Πολλά τσιπάκια made in USA & Korea - China ). Η οπτική ίνα παντού στη χώρα μας θα συμβάλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση των σχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων. Οι πολυεθνικές πληρώνουν τα δις ώστε να απλώσει η ίνα παγκόσμια, δεν πληρώνουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. 

Το κεφάλαιο - εφοπλιστές - ληστές - ''λαδέμποροι εργολάβοι και πρεζέμπορες'' - ιδιοκτήτες ΜΜΕ - θα καταργήσουν πολλούς ''άχρηστους ανθρώπους'' και θα αναλάβει δράση το ''θηρίο'' να κάνει τη δουλειά της προπαγάνδας, διότι την κάνει καλύτερα, δεν ζητά μισθό - άδειες - αυξήσεις - διεκδικήσεις - δεν συνδικαλίζεται - δεν κουράζεται - δεν γερνά - δεν κάνει σαρδάμ - διαρκώς θα αναβαθμίζεται και κυρίως δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ήδη για όσους γνωρίζουν από γλώσσες προγραμματισμού καθίσται εφικτό να λειτουργεί ένας Ραδιοφωνικός σταθμός - διαδικτυακός - των ερτζιανών κυμάτων, κ.α μόνο με τεχνητή νοημοσύνη, να παρουσιάζει τις ειδήσεις, τις ψυχαγωγικές εκπομπές, να επιλέγει την μουσική, να κάνει την σκηνοθεσία, κ.α., με δεκάδες διαφορετικές φωνές, είτε εικονικές είτε και πραγματικών ανθρώπων και κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι το ''θηρίο''. Επίδειξη ''τάπερ'' θα γίνει προσεχώς απο δημόσιο - κρατικό μέσο χωρίς άδεια λειτουργίας, ασφαλώς αν δεν είναι κυβέρνηση οι ............ 

Είναι σαφές ότι ο συμπατριώτης μας από την Λέσβο κάλλιστα μπορεί να εντάξει την ΑΙ πάνω στο ήδη σαλεμένο του JAZLER, όπως του είχα προτείνει πριν από δεκαετίες να συμπεριλάβει την δυνατότητα VST , ( limiter - compressor ), αν και δεν νομίζω να κατέχει πολύ καλά την τεχνητή νοημοσύνη. Σίγουρα θα προκύψει ως πρόσθετο σε πολλά software το ''θηρίο'', αρχικά ώστε να ανακοινώνει την ώρα , τον καιρό , την κίνηση , τέτοια πραγματάκια, όμως είναι ζήτημα προγραμματιστή η καθολικοποίηση προγράμματος μέσω ΑΙ.

Και όσοι παριστάνουν τους εκδότες - δημοσιογράφους σε τοπικό επίπεδο , προμοτάροντας κάθε ένας εξ αυτών δυο τρεις βουλευτές αντί του συνόλου, είτε και κανέναν, ενώ αδυνατούν ακόμα και να γράψουν σωστά το όνομά τους , πρόσκαιρο φαινόμενο ήταν και είναι. Και αυτούς θα τους αλώσει το ''θηρίο''. Σταδιακά σε βάθος χρόνου όλους μας διότι όλα θα γίνονται κατά παραγγελία του κάθε ενός.

Παράδειγμα:Γράψε μου ένα άρθρο πολιτικής ανάλυσης για τις εθνικές εκλογές στο στύλ του Γιάννη Ρίτσου , είτε σε στύλ Φιλοσοφίας Αριστοτέλη , και μέχρι το στύλ του Τζίμη Πανούση , είτε ακόμα στο στύλ μαγειρικής του Τσελεμεντέ ! Είναι σαφές ;Τι χρειάζεται ο μέσος της δημοσιογραφίας όταν η ΑΙ κοπιάροντας μια σειρά από δημοσιεύματα εφημερίδων - μεταδιδόμενα καναλιών και ραδιοφώνων μπορεί να προκύπτει μια άρτια ανάλυση στο στύλ που γουστάρει o κάθε ένας και άμεσα στο κινητό του ;

Δεν χρειάζεται η αξιολόγηση διότι στην νέα εποχή της νέας τάξης πραγμάτων θα μείνουν λίγοι και το ''θηρίο''. Προσωπικά είχα κρούσει τον κώδωνα πριν από δεκαετίες όταν δεχόμουν σειρά από καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις υπονομεύσεις κ.α. λέγοντας ''ότι κάνετε θα το λουστείτε''.

Δεν θα αφήσουν και πολλά περιθώρια όταν ο γνώμονας είναι το κέρδος. Σε μια καπιταλιστική πραγματικότητα ο άνθρωπος είναι πλέον δευτερεύουσα προτεραιότητα. Γιατί η ΑΙ μέσα σε ένα μήνα ύπαρξης για τους πολλούς ξεπέρασε οτιδήποτε άλλο είχε υπάρξει παγκόσμια σε αποδοχή και επισκεψιμότητα ;Θα μπορέσετε να κάνετε κάτι ;

Στο πλήρωμα του χρόνου , όταν ωριμάσει η τεχνολογία , ακόμα και οι πολιτικοί θα έχουν λόγους να φοβούνται. Οπαδοί της παγκοσμιοποίησης είναι , φανατικοί της νέας τάξης πραγμάτων , γιατί να μην βρεθούν και αυτοί στην δυσάρεστη θέση που θα βρεθούν τα εκατομμύρια του πλανήτη ;Ποιος γνωρίζει τι επακόλουθα θα έχει η μαζική χειραγώγηση - προπαγάνδα ;Θα είναι αποκλειστικό προνόμιο κομμάτων και πολιτικών του παρόντος που έχουν πνίξει στα προεκλογικά σπότ κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, διαδίκτυο, ακόμα και τις πλατφόρμες videogame ;

H AI δεν έχει λόγους να λέει ψέματα, όμως κάλλιστα γίνετε και προπαγανδιστικό εργαλείο, επίσης , δεν έχει κανέναν λόγο να παρέχει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για μια η περισσότερες θέσεις εξουσίας , είτε ακόμα να υπονομεύει εκατομμύρια λαών για το κέρδος των ολιγαρχών , όμως , το θέμα είναι ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της , ποιοι την ελέγχουν , ποιοι την εξοπλίζουν , και ποιοι θα έχουν το πάνω χέρι αυτής της ιστορίας.

Για εσάς που βλέπατε πριν απο δεκαετίες συγκεκριμένη ταινία - σειρά η ΑΙ αποτελεί τον κύριο συμβουλευτικό παράγοντα επί παντός επιστητού διότι η ανθρώπινη μνήμη έχει περιορισμένη χωρητικότητα και δυνατότητες. 

Εμείς από εκείνη την εποχή ασχολούμαστε με το ''θηρίο'' ΑΙ ,  ( τσιπάκια ), και ειδικότερα με τις οπτικές ίνες από την ηλικία των δώδεκα ετών που τις επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά και είδαμε πως λειτουργούν ! Είναι παλιές τεχνολογίες οι οποίες ανοίγουν για το ευρύ κοινωνικό σύνολο - τους λαούς - και της δικής μας χώρας, ενώ επί δεκαετίες τις χρησιμοποιούσαν για στρατιωτικούς, επιστημονικούς κ.α. σκοπούς.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μάγκες όλα στημένα με το ''θηρίο'' ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">