ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μας πουλάνε το τίποτα ως εγγύηση διακυβέρνησης


Ακρίβεια στα καύσιμα , ακρίβεια στην ενέργεια και όλα τα συναφή που πάνε παράλληλα ,  ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα , επιδοματικές πολιτικές κοροϊδίας , υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών , διακοπή του Ε.Ε.Ε από χιλιάδες ευάλωτες οικογένειες , και υπέρμετρα ψεύδη Μητσοτάκη συνοδεύουν την προεκλογική του εκστρατεία. 

Τίποτα απ' όλα αυτά που επικαλείται ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι αλήθεια. Αναφέρει ότι η ακρίβεια αποτελεί συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, όμως, αυτό αποτελεί κορυφαίο ψέμα δεδομένων των πολιτικών που εφαρμόζουν σειρά έτερων χωρών της Ε.Ε και πολλές ακόμα.

Είναι χαρακτηριστικές οι πολιτικές Μητσοτάκη 


Στην Ελλάδα παρά το αίτημα καταναλωτών και φορέων της αγοράς για μείωση των συντελεστών, έστω στα βασικά τρόφιμα, η κυβέρνηση απέφυγε να το ικανοποιήσει. Οι συντελεστές ΦΠΑ στην Ελλάδα παρέμειναν στο 13% και 24% ενώ χώρες όπως η Ισπανία, εφαρμόζουν εκτάκτως μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη, ενώ μείωσαν σε 5,5% από 10% τον συντελεστή ΦΠΑ σε άλλα είδη. Η Κύπρος από τις 5 Μαΐου και έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχει μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής κ.α. είδη.

Η Ελλάδα στον πάτο αναφορικά με την διαφάνεια στο δημόσιο


Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να εξελίσσονται όσον αφορά την πολιτική ανοικτών δεδομένων και ο δημόσιος τομέας γίνεται περισσότερο ψηφιακός και πολιτοκεντρικός, στην Ελλάδα, παρά τις τυμπανοκρουσίες, η κατάσταση αναφορικά με τα ανοικτά δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντική. 

Αυτό αποδεικνύεται από τη σχετική ετήσια έκθεση ωριμότητας Open Data Maturity Report της Ε.Ε. για το 2022, όπου η Ελλάδα έχασε έδαφος και κατατάσσεται στις “αρχάριες” χώρες, στις χώρες δηλαδή που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της διαδρομής προς τα ανοικτά δεδομένα.

Στον πάτο της Ε.Ε. η Ελλάδα στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου


Στη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για το 2022, η χώρα μας κατρακύλησε 38 θέσεις από πέρυσι και φιγουράρει πλέον στην 108η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες και στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.

Ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς (CPI)   για το 2022 της Διεθνούς Διαφάνειας καταδεικνύει ότι τα επίπεδα διαφθοράς παραμένουν σταθερά



Ο διεθνής οργανισμός “Διεθνής Διαφάνεια” στην έκθεσή του επισημαίνει ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε τίθεται σε κίνδυνο, καθώς υπάρχει προβληματισμός για τον περιορισμό του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, για την ανεξαρτησία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθώς και για την επαρκή  προστασία των δημοσιογράφων. Η έκθεση αναφέρεται επίσης στην υπόθεση των υποκλοπών αλλά και στη μειωμένη διαφάνεια στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Είναι σαφές αν δει κάποιος τον πίνακα επί διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και μέχρι το 2014 η κατάσταση ήταν τραγική. Η μεταβολή στον δείκτη με σημαντική ανοδική πορεία υπήρξε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν τρώει κοτόπουλο, κρέας και ψάρι λόγω φτώχειας 



 



Από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική και κοινωνική στέρηση και τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, διαπιστώνεται κυρίως η οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να αντικαταστήσουν τα φθαρμένα έπιπλα (53,7%), να πληρώσουν για μια εβδομάδα διακοπών (48,6%), καθώς και να καλύψουν έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες (43,6%).

Η Ελλάδα μια χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα παγκοσμίως ( Στην 10η θέση )


Επισήμανση του Γ.Κ: Από σειρά συζητήσεων με ''γαλάζιους'' ψηφοφόρους οι περισσότεροι δεν επιθυμούν πλέον μια ακόμα διακυβέρνηση Μητσοτάκη , δεν τον εμπιστεύονται δεν τον θέλουν.

'Οπως μου ανέφερε ένας συμπολίτης μας σήμερα ''είναι πολύ ενοχλητικό - λυπηρό - βάναυσο να σε προδώσει κάποιος δικός σου'', αυτό που ίσχυσε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα αριστεράς, τον οποίο είχε πιστέψει μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας.

Είναι δύσκολο σε αρκετούς από εμάς ''να πάει το χέρι μας'' ρίχνοντας μια ψήφο στο συγκεκριμένο κόμμα - πολιτικούς , όμως σε πλήρη αντιδιαστολή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συνέβαλαν σε περαιτέρω φτωχοποίηση των μικρομεσαίων. 

Μπορεί να μην είδαμε κάτι σημαντικό ως αλλαγή , την δημοκρατία την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη τους την απόλαυσαν αποκλειστικά οι ίδιοι , καθώς και το κεφάλαιο , παράλληλα επίσης και τις πέντε άδειες. Είναι σαφές ότι και αυτοί μας δουλεύουν κανονικά αν και είναι περισσότερο ανοικτοί σε προνοιακές πολιτικές.

Προσωπική μου άποψη: Λίγες ημέρες προ της κάλπης , τέσσερα χρόνια έπειτα την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, εννιά χρόνια έπειτα του 2014 και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τριαντατέσσερα (34) χρόνια έπειτα της κατάθεσης φακέλου για αδειοδότηση, και όμως προσωπικά παραμένω ακόμα και σήμερα αδικαίωτος , χωρίς τον ραδιοφωνικό σταθμό και τους εξοπλισμούς του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, με το κόμμα της ΝΔ διοίκηση του Δήμου , και με τα κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην ''αντιπολίτευση''. Λέτε να μπορεί να υπάρξει ''δικαιοσύνη παντού'' ;

Αυταπόδεικτα είτε είναι συνολικά απατεώνες , είτε συνολικά υπηρετούν πέντε οικογένειες , είτε είναι επιεικώς απαράδεκτοι για την πολιτική της χώρας μας διότι επικαλούνται την δικαιοσύνη και αδιαφορούν για τις ζωές μας, δεδομένου ότι δεν υπήρξε ούτε ένας δημοκρατικός και συνταγματικός νόμος αδειοδοτήσεων. ( Δεν αναφέρομαι στις γνωστές βεβαιώσεις λειτουργίας ) 

Ελπίζω σήμερα και αυτοί να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι , ούτε δεχόμαστε εξυπηρετήσεις , νόμο για το σύνολο της χώρας μας και για το κοινωνικό σύνολο αξιώσαμε από την αρχή , άρα την ''δικαιοσύνη'' που επικαλείται ο Τσίπρας ενώ δεν την παρέχει όταν εκλεγεί να κυβερνήσει. 

''Δικαιοσύνη παντού'' όχι με την μορφή σχήματος λόγου και προεκλογικής ρεκλάμας για το (δεύτερη φορά ''αριστερά'' χωρίς αντίκρυσμα), με απτές αποδείξεις εμπράκτως των πολιτικών που επιθυμεί η κοινωνία για την κοινωνική δικαιοσύνη, διότι η δικαστική αποτελεί συνέχεια της κοινωνικής. Χωρίς την κοινωνική θεωρώ ότι δεν μπορεί να προκύψει ορθά ούτε η δικαστική. 

Με βασικό δεδομένο αστικά πολιτικά κόμματα ''αχταρμάς'', το αριστερά, κέντρο, δεξιά στην πλειονότητα του λαού μας σήμερα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Σημαντικό ποσοστό είναι ''απολιτίκ''.

Ουσιαστικά σήμερα για εμένα, επίσης, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μια άδεια , όμως μένει εκκρεμής η εκπλήρωση της δικαιοσύνης , όπως παράλληλα μένει σε μεγάλο  ποσοστό της κοινωνίας μας σε αναρίθμητους τομείς και ζητήματα. 

Έχετε και εσείς από πίσω ‘’νονούς‘’ ;Κάποια στιγμή πριν πεθάνω θέλω να πω ότι η χώρα μας είναι σε καλό δρόμο, η τουλάχιστον βρήκε το δρόμο της. Είμαι απαισιόδοξος , ενώ οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ως άνθρωποι. 

Εννιά εκατομμύρια προεκλογικός μποναμάς σε μια χούφτα οικογένειες


Τα κόμματα - κυβερνήσεις μας οδήγησαν στην απαξία και την αποστροφή διότι το ''απολιτίκ'' ισχύει και εντός των κομμάτων από τα ''βαμμένα στελέχη'' τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για τις θεσούλες και τα προσωπικά τους προνόμια - κέρδη, υπηρετούν τους αφορολόγητους εφοπλιστές και το κεφάλαιο , και παράλληλα πιστώνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού για ενίσχυση εθνικών ολιγαρχών !

Στην εποχή του internet της ΑΙ και των Only Fans , σε μια εποχή που μια μετρίως μέτρια γυναίκα βγάζει 400.000 χιλιάδες ευρώ το μήνα δείχνοντας τα εσώρουχα και τις καμπύλες της  τι σημαίνει ραδιοφωνική άδεια ;Ποιοι ακούν ραδιόφωνο ;Αν προσθέσουμε και τις εκατοντάδες χιλιάδες θεματικά ραδιόφωνα και podcast που μπορεί κάθε ένας να έχει σε όποια συσκευή διαθέτει τι σημαίνει πλέον το ραδιόφωνο σήμερα ;

Ηθική δικαίωση

Είναι ένα ζήτημα ηθικής δικαίωσης του κάθε ενός , όπως και στην προσωπική μου περίπτωση που ορισμένοι/ες φρόντισαν να μην προκύψει ενώ επεδίωξαν την δική τους , δεν θεωρώ ότι έπειτα από δεκαετίες λάθος ασκούμενων πολιτικών, καθώς και ένος δημόσιου χρέους εκατοντάδων δις, το οποίο αντί να μειώνεται, έπειτα από τις θυσίες του Ελληνικού λαού και τα μνημόνια αυξάνεται υπέρμετρα, ότι μπορεί να προκύψει απόλυτα μια δίκαια και φιλολαϊκή διακυβέρνηση από τα αστικά πολιτικά κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου τα οποία δέχονται το ΔΝΤ και την Ε.Ε. 

Δικαιοσύνη παντού με ΔΝΤ ? 

Είναι δυνατόν να προκύπτει ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα σε διαφορετικά δυναμικά χωρών, τόσο πληθυσμιακά όσο και τεχνολογικά - βιομηχανικά ? Τι θα κάνουμε θα το ''γυρίσουμε'' και εμείς στο ''θηρίο'' ώστε να ανταγωνιστούμε τους δημιουργούς και ιδιοκτήτες του ;Μας λείπει η Silicon Valley , μερικά δισεκατομμύρια, και πληθώρα καταρτισμένων επιστημόνων τους οποίους σπουδάζουμε με τα χρήματα του Ελληνικού λαού ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες. Νεοέλληνες και νεοελληνικές πολιτικοί/ες. 

Καλύτερα να προχωρήσουμε πιο κάτω, περισσότερο από δαύτους με τις υπερδυνάμεις και τα τσιράκια τους και να πάμε στην συνέχεια πριν από αυτούς. 

ΥΓ: Την συνέχεια μπορώ να την παρέχω μόνο σε ''only fans'' επί αδρά πληρωμή , μόνο που δεν αναρτώ λογαριασμό πληρωμής , και πολύ δύσκολα πλέον θα μοιραζόμουν με άλλους τι αποτελεί την ουσιαστική λύση , διότι ο υποφαινόμενος δεν έχει κόμμα , δεν έχει χρώμα , δεν έχει καν τον Ρ/Σ του , και κυρίως δεν λέει ψέματα για ιδίων όφελος. 

- Από την εποχή της ανακάλυψης του τροχού και του ηλεκτρισμού δεν υπάρχει συνέχεια και μετεξέλιξη , η μήπως όσα ετοιμάζει η νέα τάξη πραγμάτων και οι οπαδοί της ήδη δεδομένης παγκοσμιοποίησης αποτελούν το τέλος εποχής ;Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει τους Έλληνες ''ψοφάνε'' !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μας πουλάνε το τίποτα ως εγγύηση διακυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">