ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Σακελλαροπούλου: Να επιβεβαιώσουμε τη στήριξη στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή


Κατερίνα-Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετέχει στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Ρέικιαβικ στις 16 και 17 Μαΐου.

Κατά την άφιξή της στο Συνεδριακό Κέντρο Harpa, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι βρίσκεται στην Ισλανδία εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 4η Διάσκεψη Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόσθεσε «Ενδεικτικό της σημασίας της είναι ότι, από το 1949, έτος ίδρυσης του θεσμού, έχουν διεξαχθεί μόνον άλλες τρεις διασκέψεις κορυφής».

Όπως τόνισε «Το Συμβούλιο της Ευρώπης καλείται να επαναπροσδιορίσει την αποστολή του, υπό το φως νέων απειλών κατά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και να επιβεβαιώσει τη στήριξή του στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «Στο πλαίσιο αυτό, θα υιοθετηθεί κείμενο Πολιτικής Διακήρυξης με θέμα “Ενωμένοι για την Ευρώπη”».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισκέφθηκε το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και ξεναγήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη και στη λουθηρανική εκκλησία Hallgrimskirkja.

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε στο εθνικό πάρκο Thingvellir που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, περιοχή στην οποία ιδρύθηκε το πρώτο κοινοβούλιο της βόρειας Ευρώπης, το 930 μ.Χ.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/qjcSGVa
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Σακελλαροπούλου: Να επιβεβαιώσουμε τη στήριξη στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">