ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια


ΚΑΙΡΟΣ, ΒΡΟΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, ενώ έχει εκδοθεί και έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Θα βρέξει και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας και με τοπικές καταιγίδες. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας .Το Σαββατοκύριακο ο καιρός με βοριάδες στο Αιγαίο, θα παρουσιάσει βελτίωση. Θα ανέβει και η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά  για σήμερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/xGtK0bB
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">