ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέθανε η Τίνα Τάρνερ


Όταν έχει γεμίσει το διαδίκτυο με την ανακοίνωση του θανάτου της Τίνα Τάρνερ μπορώ να ρωτήσω αυθαίρετα πότε την μάθατε και από ποιούς ;

Σήμερα, εμείς έπειτα από πληθώρα διώξεων και κατασχέσεων δεν μπορούμε να έχουμε μια ραδιοφωνική μετάδοση, η Μητσοτάκης ΑΕ , καθώς και η ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας και ''αριστερά'' ΑΕ , ακολουθώντας τις πολιτικές του αρχιερέα της Διαπλοκής Σημίτη μας αποστέρησαν την ισότιμη συμμετοχή και μια άδεια, όμως είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μία από τις πραγματικές θρυλικές φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας.

Λυπάμαι που πρέπει να είναι θλιβερό το τελευταίο αντίο, αλλά η ανεπανάληπτη Tina Turner έχει εγκαταλείψει αυτό τον κόσμο και οι ψυχές μας είναι γεμάτες με λύπη. Ήδη το γνωρίζεται διότι όλα είναι μονοπωλιακά πλέον στη χώρα μας, και υπάρχουν αναρίθμητοι οι οποίοι τα έχουν κάνει όλα προσωπική σιρμαγιά τους.

Η Tina Turner, γεννημένη ως Anna Mae Bullock σε μια μικρή πόλη του Tennessee, αναδείχθηκε από τη σκληρή παιδική ζωή σε μία ακαταμάχητη φωνή, η οποία μας οδήγησε σε έναν κόσμο όπου η μουσική μπορεί να είναι θεραπευτική και απελευθερωτική. Αυτή η γυναίκα, με τη δύναμη της ψυχής της και τη φωνή της, κατάφερε να ανατρέψει τους κανόνες της κοινωνίας, να αλλάξει τα δεδομένα και να ενσαρκώσει την ανεξάρτητη γυναίκα που επιθυμούσε κάθε γυναίκα να γίνει.


Μετέτρεψε τη μουσική βιομηχανία σε πανίσχυρο FM σταθμό, η Tina Turner άλλαξε το τοπίο του ποπ ροκ, προσδίδοντας σε κάθε νότα της μία αίσθηση ελευθερίας και πάθους. Η φωνή της μεταδίδετο άμεσα, ανεξαρτήτως του αν βρίσκεστε σε ένα γεμάτο στάδιο ή απλά κάθεστε μόνοι σας στο δωμάτιό σας. Η Turner ήταν αληθινή, δεν είχε κανέναν λόγο να κρύψει τα συναισθήματά της. Η αυθεντικότητά της ακούγεται σε κάθε νότα των τραγουδιών της και συνεπαίρνει τις καρδιές μας με έναν ανατριχιαστικό τρόπο.

Όμως, η Τίνα δεν ήταν απλώς μία φωνή. Ήταν μια γυναίκα με ατελείωτη δύναμη, που προσπάθησε να ξεπεράσει τα πάντα. Από τις πρώτες της εμφανίσεις με τον πρώην σύζυγό της Ike Turner μέχρι την καθολική επιτυχία της ως σόλο καλλιτέχνης, η ζωή της ήταν ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και ανατροπές. Έμαθε να υπερνικά τα περιθώρια που της επέβαλε η κοινωνία και να διεκδικεί την ανεξαρτησία της.

Και στα 73 της, η Turner συνέχισε να μαγνητίζει το κοινό της με την ενέργειά της και το αστείρευτο ταλέντο της. Τα τελευταία της έτη μπορεί να μην ήταν γεμάτα με συναυλίες και νέες κυκλοφορίες, αλλά η επίδραση της παρέμενε ακλόνητη. Η Turner ήταν περισσότερο από ένα απλό μουσικό είδωλο. Ήταν μια εμπνευσμένη φυσιογνωμία, που δίδαξε στις γυναίκες παντού ότι μπορούν να επιτύχουν τα όνειρά τους, ακόμα και όταν οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες.

Τώρα, καθώς η Turner ανεβαίνει στο προσωπικό της μουσικό ταξίδι πέρα ​​από αυτό τον κόσμο, ας χαιρετίσουμε αυτήν την εξαιρετική γυναίκα που μας άλλαξε τη ζωή. Ας θυμόμαστε πάντα τη δύναμη της μουσικής της και την επίδρασή της στην ποπ κουλτούρα. Η Tina Turner δεν ήταν απλά μία φωνή, αλλά μια ζωντανή απόδειξη ότι η μουσική μπορεί να είναι η φωνή της αλλαγής.

Καλό ταξίδι Tina Turner.

ΥΓ: Όσοι δεν γνωρίζουν από ανεξαρτησία ψηφίζουν ακόμα και σήμερα συστημικά αστικά πολιτικά κόμματα και θα παραμένουν δια βίου δέσμιοι. Γι' αυτό δεν συμμετάσχω πλέον στο ραδιόφωνο σε μια χώρα που όλα είναι παράγκα και επιλέγω αποχή. Σταδιακά ''ταξιδεύουν'' όλες οι σημαντικές φιγούρες - μορφές , ενώ ακόμα και σήμερα ασκούνται πολιτικές πλιάτσικου στη δική μας χώρα ! Δεν μπορεί όλα να είναι ΙΔΙΑ, στο ίδιο καθεστώς όπως έχουν τα ραδιόφωνα στη χώρα μας. Τίποτα δεν είναι ίδιο στην πραγματική ζωή. Ακόμα και όσοι/ες επιχειρούν να αντιγράψουν οτιδήποτε έχει κάνει μια επιτυχία ποτέ δεν πέτυχαν ακριβός το αντίστοιχο.

* Η ανάρτηση έβγαλε αυτόματα τον αριθμό 84 και η Τίνα πέθανε στα 84 , όμως δεν γράψαμε κάπου ότι πέθανε στα 84, ούτε ότι το νούμερο ως αριθμός παραπέμπει στην δεκαετία των 80s. Εξελιγμένο το επίπεδο ΑΙ ?

Για του λόγου το αληθές: glyfadaweb.gr/2023/05/blog-post_84.html

* Τις δεκαετίες 70 & 80 δεν υπήρχαν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα στα FM εκτός από τους διωκόμενους με τα πιστόλια και τις Πιστόλες της ''δικαιοσύνης'' από ''το πασόκ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία'' και την νεοφιλελέ ΝΔ ''όλα στους ιδιώτες , όμως , αν πρόκειται για τους δικούς μας υποστηρικτές - χρηματοδότες'', καθώς επίσης, και ένα κρατικό ετεροχρονισμένα. Την πρώτη φορά επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που απείλησε η ΝΔ για δημοτικά - ιδιωτικά ραδιόφωνα αντί για πομπό FM έδειχναν ένα CB ! Λέτε να μπορούσε να προκύψει μετεξέλιξη από τα κόμματα - πολιτικούς ;Γι' αυτό δεν υπάρχει τίποτα σωστό θεσμικά ακόμα και σήμερα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέθανε η Τίνα Τάρνερ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">