ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Θανάσης Τσούρας υπηρέτησε τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς εκπτώσεις


Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Θανάση Τσούρα δημοσιοποίησαν ο Ν. Ανδρουλάκης, ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ο Θανάσης Τσούρας υπηρέτησε τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς εκπτώσεις, με αφοσίωση και ήθος, που σπανίζουν. Στη δήλωση αποχώρησης του από την ενεργό πολιτική, σημείωσε την ανάγκη για ένα νέο Συμβόλαιο πατριωτισμού, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης με τον Λαό. Τα λόγια του θα εμπνέουν πάντα την πορεία μας. Τον αποχαιρετώ με θλίψη και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει: «Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και σεβασμό το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Τσούρα. Βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων κατά της χούντας και την πολιτική του διαδρομή χαρακτήρισε το ήθος, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια. Εκ των πρωταγωνιστών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα.

Το 1981 ως ο νεότερος Γενικός Γραμματέας στην ιστορία του Υπουργείου Εσωτερικών, άφησε σπουδαίο αποτύπωμα σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Γιώργο Γεννηματά, προωθώντας νομοθετικές πρωτοβουλίες, που επέτρεψαν την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον επιδεικνύοντας απαράμιλλο πολιτικό ήθος από διάφορες υπουργικές θέσεις και διετέλεσε βουλευτής από το 1989 έως και το 2012. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Θανάση Τσούρα, «για τον σπουδαίο σύντροφο, προσωπικό και οικογενειακό φίλο, που έφυγε σήμερα από κοντά μας», όπως ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως ο Θανάσης Τσούρας στρατεύθηκε από νωρίς στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, και ως υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΚ Εσωτερικού, επέδειξε σημαντική δράση και γι’ αυτό φυλακίστηκε και βασανίστηκε.
Επισήμανε πως ήταν παρών από την πρώτη στιγμή της Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη προσπάθεια για την Προοδευτική Αλλαγή της χώρας, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.
Εκθείασε ακόμη τη μεγάλη προσφορά στην πατρίδα και τον ελληνικό λαό, απ’ όποια θέση και αν υπηρέτησε ως βουλευτής επί πολλά χρόνια, υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σχετική είδηση: Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/iz7AryB
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Ανδρουλάκης: Ο Θανάσης Τσούρας υπηρέτησε τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς εκπτώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">