ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Συνέλαβαν μεγαλέμπορο ναρκωτικών με τζίρο 250 εκατ. ευρώ


Μετά από πολλούς μήνες συνεργασίας μεταξύ του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του ΣΔΟΕ και των αντίστοιχων αρχών της Ολλανδίας, ο 52χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα από την αστυνομία στις 31 Μαϊου. Οι αρχές ερευνούν τώρα τις άκρες του πολυπλόκαμου αυτού κυκλώματος. 

Αναλυτικότερα, μετά την πολύμηνη ελληνο-ολλανδική αστυνομκή συνεργασία εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα 52χρονος Έλληνας υπήκοος, αλβανικής καταγωγής, για τον οποίον είχε εκδοθεί μάλιστα και Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Κατηγορούνταν ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης η οποία συνέλεγε και διένεμε μεγάλα χρηματικά ποσά στις Κάτω Χώρες, τα οποία χρήματα προέρχονταν από το εμπόριο ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές σε χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών από εμπόριο ναρκωτικών 

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και μάλιστα σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα βρέθηκαν από την αστυνομία ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, ντιρχαμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ραντ Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιήθηκε για τις επίμαχες κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, αλλά και τάμπλετ, ένας ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Ο ΣΔΟΕ συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες ολλανδικές αρχές και με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Δραχμας δεν διδω, Λιρας δεν διδω, Δολλάρια δεν δίδω, Πεσέτες δεν δίδω !


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Συνέλαβαν μεγαλέμπορο ναρκωτικών με τζίρο 250 εκατ. ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">