ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διψήφιες αυξήσεις σε τηλέφωνο - ίντερνετ μετά τις εκλογές!


 τηλεπικοινωνικές υπηρεσίες θα γίνουν πολύ ακριβότερες μετά τις εκλογές με αυξήσεις που αναμένεται να πλησιάσουν διψήφιο ποσοστό, με βάση το μοντέλο τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ύστερα από έντονες πιέσεις, επί σειρά μηνών, από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίοι επικαλούνταν τις μεγάλες αυξήσεις στα κόστη παροχής των υπηρεσιών τους, η Επιτροπή άρχισε στις 13 Ιουνίου Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση του Κανονισμού Γενικών Αδειών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου και, αμέσως μετά, θα αρχίσουν να... φουσκώνουν οι λογαριασμοί των καταναλωτών.

Η ΕΕΤΤ σπεύδει να ενισχύσει τα περιθώρια κερδοφορίας των παρόχων, που δέχονται πίεση από τον πληθωρισμό, παρότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα. Ενδεικτικά, ο ΟΤΕ, που έχει κυρίαρχη θέση στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, ανακοίνωσε για το 2022 τα μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη της τελευταίας δεκαετίας, με έσοδα 3,4 δισ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία 1,3 δισ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, η ΕΕΤΤ σπεύδει να προσφέρει μια μεγάλη ένεση κερδών στους παρόχους, προτείνοντας την καθιέρωση ενός μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των τιμολογίων, ο οποίος θα ενταχθεί στον Κανονισμό Γενικών Αδειών επικαλούμενη σχετικά αιτήματα παρόχων, οι οποίοι προσκόμισαν στοιχεία και εκτιμήσεις για τις επιβαρύνσεις που δέχονται από την επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Όπως σημειώνει η ΕΕΤΤ στο κείμενο διαβούλευσης, παρά τις πιέσεις στα κόστη και τον υψηλό πληθωρισμό, τα τιμολόγια στις τηλεπικοινωνίες έχουν αρνητικό ρυθμό μεταβολής. 

Η ΕΕΤΤ σημειώνει, μάλιστα, ότι οι εταιρείες έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα αυξημένα κόστη, αλλά και τις μεγάλες επενδυτικές δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων.

Επισήμανση του Γ.Κ: Ξέρετε ποια είναι η  ΕΕΤΤ ? Είναι οι διορισμένοι του Μητσοτάκη , της ΝΔ , και των ολιγαρχών , οι οποίοι ενώ ήταν υπόδικοι λήστευαν με εντολές της μαφίας ΕΙΙΡΑ τους πρωτεργάτες των FM για τα κέρδη των ολιγαρχών και των τσιρακίων τους.

Είναι ξεκάθαρο σύμφωνα όσων ανακοινώνονται ότι υπηρετούν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, ενώ η ελληνική κοινωνία #@^&)#$^*^ και ψηφίζει όσα όφειλε να μην υπάρχουν πλέον.

Τώρα που γίνατε * ''καπιταληστές'' , ''οι ληστές'' και πλούσιοι , ''αντίστοιχοι'' των δισεκατομμυριούχων ολιγαρχών , μπορείτε να πληρώνεται όλες τις αυξήσεις... διότι έρχονται παντού. Δεν σας έκανε πλούσιους ο Μητσοτάκης ;

* Δεξιοί - αριστεροί - κεντρώοι και ανένταχτοι γίνατε καπιταλιστές, υλιστές, όπως είναι οι αμερικανοί, όμως,  εκατομμύρια αμερικανών σήμερα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ εσείς στα ''γιουτιούμπια'' και στα μίντια βλέπετε μόνο το ένα εκατομμυριοστό των ''επώνυμων'' , διότι ακόμα και στην εποχή των σόσιαλ η πλειονότητα παραμένει στην ανωνυμία και στον ραγιαδισμό. Δεν συμμετέχουν να ανατρέψουν το χθές, παρακολουθούν τους άλλους που πλήρωσαν να έχουν αρκετά λάικ και γίνονται ακόλουθοι και τσιράκια !

Δεδομένου ότι ουδέποτε μου άρεσε να ασχολούμε με τους άλλους, και είχα χιλιάδες προτάσεις, η δική μου πρόταση στο παρελθόν ήταν:Δημοτική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών

Κάνεις μια συμφωνία με την Χ εταιρία για λογαριασμό του συνολικού πληθυσμού του δήμου σου και δεν υπάρχει το καθεστώς κάθε ένας για την πάρτη του βορά στα ολιγαρχικά συμφέροντα και τους παρόχους. Διαπραγματεύεσαι από διαφορετική θέση σε σχέση με κάθε μεμονωμένο άτομο και η Χ εταιρία έχει να κάνει με την υπηρεσία του δήμου. 

Το θέμα είναι ότι εσείς γίνατε καπιταλιστές και ψηφίζεται όσους υπηρετούν το κεφάλαιο, άρα , αυτά δεν γίνονται από τους καπιτάλες. Ενώ πληρώνεται δημοτικά τέλη, πληρώνεται φόρους, κ.α., οι διαχειριστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε οτιδήποτε προκύπτει στη συνέχεια και αφήνουν τον κάθε ένα έρμαιο όλων των υποχρεώσεων που αναγκαστικά θα έχει όταν το ζητούμενο είναι η αυτονόμηση. Για ποιον λόγο σε κάθε δήμο διαφορετική δημοτική αρχή, καθώς και τέλη, αντί να υφίσταται μια ενιαία διαχειριστική αρχή Ν.Αττικής

Σήμερα, στην ψηφιακή εποχή, με τις δομές ψηφιακής διακυβέρνησης που υφίστανται δεν χρειάζονται οι κατά τόπους. Οι κατά τόπους αποτελούσαν αναγκαιότητα σε εποχές καθολικού ελλείμματος τεχνολογικής υποδομής. Αυτό δεν ακολουθείται επι παντός επιστητού, η κάνω κάποιο λάθος ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διψήφιες αυξήσεις σε τηλέφωνο - ίντερνετ μετά τις εκλογές! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">