ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ»


Μια από τις δυσκολότερες στιγμές του διέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του δρόμου προς την εκλογή του νέου αρχηγού του έπειτα από τα 
«σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ». Είναι ξεκάθαρο ότι σκουπίδια είναι πλέον η «πολιτική» στη χώρα μας, όσο σκουπίδια είναι και στον Δήμο της Γλυφάδας. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάλαθος αχρήστων, διότι αν υφίστατο το 50% του Ελληνικού λαού θα τον είχε χρησιμοποιήσει.

Στάση αναμονής έως την εκλογή του νέου αρχηγού σχετικά με την παραμονή τους στον ΣΥΡΙΖΑ ή την ανεξαρτητοποίησή τους τηρούν τουλάχιστον 10 βουλευτές του κόμματος με κεντροαριστερό προσανατολισμό από τους συνολικά 47 που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», προβληματίζονται σχετικά με την παραμονή τους στο κόμμα ή την ανεξαρτητοποίησή τους.

Αφορμή υπήρξε το πρόσφατο επεισόδιο το βράδυ των εκλογών με την προσωπική επίθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, με τη φράση «σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ», στον Παναγιώτη Ρήγα.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν προσβλητικό να τους θεωρούν «σκουπίδια» και διερωτώνται αν έχουν θέση στο κόμμα.

Στον απόηχο της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε η επίθεση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε να μην παραστεί στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η τελική απόφαση για το μέλλον τους θα καθοριστεί από την κατεύθυνση που θα θελήσει να δώσει στο κόμμα ο νέος αρχηγός και αν προβάλλει ενωτικά μηνύματα. Στην περίπτωση που πάρουν το μήνυμα πως η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους περιλαμβάνει θα ανεξαρτητοποιηθούν ομαδικώς συγκροτώντας στην πρώτη φάση μια Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών.

Παράλληλα, οι κεραίες τους είναι υψωμένες ώστε να πιάσουν και τα μηνύματα που στέλνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ενδεχόμενη επανένταξή τους στο κόμμα από όπου προήλθαν θα αλλάξει τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, αναγάγοντας το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ αριθμεί 33 βουλευτές και με την προσθήκη 15 βουλευτών από άλλα κόμματα, ανακηρύσσεται αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απηχεί μηνύματα επαναπροσέγγισης με στελέχη και βουλευτές που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν σε άλλα κόμματα.

- Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όσα ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος , γνωρίζω όμως όσα ίσχυσαν στον Δήμο της Γλυφάδας κατά τον παρελθόντα χρόνο από έτερους που δεν ήταν ΠΑΣΟΚ και δήλωναν αριστεροί.  «Σκουπίδια» επιλογές διαμορφώνουν μεσοπρόθεσμα σκουπίδια πολιτική και σκουπίδια αποτέλεσμα. Εμείς που ανεξαρτητοποιηθήκαμε από το 2015 γνωρίζαμε τι ακολουθεί στο συγκεκριμένο κόμμα, καθώς και στο έτερο κόμμα που διασπάστηκε το 15 και συμμετείχε στις εκλογές.

- Όταν οι έτεροι έμεναν εξασφαλίζοντας θεσμικές θέσεις - ρόλους - καρέκλες και παχυλές αποδοχές - προνόμια εμείς ήδη είχαμε αποχωρήσει. Διαπιστώσαμε και το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019 στον Δήμο Γλυφάδας το οποίο ήταν εξευτελιστικό για ένα κόμμα εξουσίας μιας πενταετίας και ταφόπλακα για τους έτερους της ''αριστεράς''.

- Επιπροσθέτως, διαπιστώσαμε και το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές του 23, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το έτερο κόμμα, το οποίο χωρίς τον Λαφαζάνη συμμετείχε στις εκλογές πίσω από τον Βαρουφάκη.

- Έπειτα από το συγκυριακό εκλογικό αποτέλεσμα του 2014 είναι σαφές ότι οι νεοέλληνες αδυνατούν να διαμορφώσουν συσπείρωση στην βάση τήρησης μιας κοινής συμφωνίας , και σύμφωνα με όσα διαβάσατε η πολιτική στη χώρα μας έχει γίνει προσωπική υπόθεση όσων κάνουν μεταγραφές από κόμμα σε κόμμα. Ιδεολογική ένδεια και πολιτική η οποία έχει γίνει ταυτόσημη του ποδοσφαίρου , άρα , ενυπάρχει και η παράγκα !

- Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι:Οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με την παταγώδη εκλογική αποτυχία θα έχουν δεδομένες θέσεις και αποδοχές , οι έτεροι των ΟΜ στους Ο.Τ.Α οι οποίοι από το 2019 δεν έχουν πλέον τις προεδρικές κ.α. καρέκλες εκπροσωπούν την κοινωνία η το κόμμα της ΝΔ ; Δεδομένου ότι εμμέσως πλήν σαφώς εκπροσωπούν το κόμμα και τα συμφέροντα της ΝΔ γιατί δεν κάνουν και αυτοί μια μεταγραφή ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">