ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας


Greece Wildfires

Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και της Ρόδου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Αιτία των ακραία δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν από δυτικές/νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ (τοπικά 8 Μποφόρ) πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα, και από δυτικές/βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ (τοπικά 7 Μποφόρ) πάνω από την Κρήτη και τη Ρόδο.

Με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι περιοχές με τις πλέον ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες περιλαμβάνουν την ανατολική Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αργολίδα, τη Λακωνία και τα νοτιότερα τμήμα της Μαγνησίας. Ακραία θα είναι η επικινδυνότητα και σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, βόρειο Έβρο, Κορινθία, ανατολική Αρκαδία, Κρήτη (κυρίως το δυτικό τμήμα της νήσου), και Ρόδο.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/x4KFXae
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">