ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απολύσεις για λόγους εκδίκησης στην Crown Hellas Can


Εκδικητικές απολύσεις δυο εργαζομένων στην πολυεθνική Crown Hellas Can βάση των αντεργατικών νομοσχεδίων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από από την ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ, για εργαζόμενους οι οποίοι τόλμησαν να κάνουν προτάσεις, καθίσταται σαφές ότι στη χώρα μας με τις παλαιές νοοτροπίες - πρακτικές όποιος κάνει προτάσεις πληρώνει το μάρμαρο και βιώνει την εκδίκηση, διότι το αντίστοιχο βιώνουμε και εμείς. 

- Άλλος έκανε τις προτάσεις σε συγκεκριμένους τομείς έτεροι απολαμβάνουν τα προνόμια και τα χρήματα των Γλυφαδιωτών, και ειδικότερα ξενόφερτοι , ενώ παράλληλα κατέλυσαν και την εντολή μας, χιλιάδων δημοτών στις δημοτικές εκλογές, η οποία δεν τέθηκε σε καμία συνεδρίαση Δ/Σ ! Να προσφύγουμε στην ''δικαιοσύνη'' με βαθμό συγγένειας του δημάρχου για διαπλοκή και πλαστογραφία προεκλογικού προγράμματος ? 

- Δεδομένου ότι τα στελέχη των τοπικών παρατάξεων συμφώνησαν σε μια άκρως ανήθικη πολιτική θεώρησα ορθό να τους κρίνει η τοπική κοινωνία, όμως , σε μεγάλο βαθμό δεν διαφέρει. Αν έχει πετύχει κάτι η πολιτική που πρεσβεύει το κόμμα της ΝΔ είναι ο κατακερματισμός, ο ατομικισμός, και το προσωπικό συμφέρον αντί του συλλογικού.

Εργαζόμενες – οι,

Με όλη τη δύναμη της φωνής μας, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της πολυεθνικής εταιρείας CROWN HELLAS CAN για τις άδικεςτις παράνομεςτις καταχρηστικές και ταυτόχρονα εκδικητικές απολύσεις δυο εργαζομένων της επιχείρησης επειδή ως συνδικαλιστές είχαν το θράσος να εναντιωθούν στο σχέδιο «εθελουσίας» απόλυσης που εκπόνησε μετά την απόφαση της να κλείσει ένα παραγωγικό τμήμα της εταιρείας.

Πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του σωματείου Μετάλλου Ν. Κορινθίας.

Κάνουμε λόγο για εκδικητικές απολύσεις γιατί ενώ η Διοίκηση είχε την δυνατότητα και τους συγκεκριμένους (αλλά και τους άλλους εργαζόμενους που μέσω της «εθελουσίας» τους έδειξε  την πόρτα της εξόδου) να τους μετακινήσει σε άλλα παραγωγικά τμήματα, που είχαν κενά προς κάλυψη δεν το έκανε.

Ο λόγος που δεν το έκανε προφανής. Η εκδίκηση.

Η εκδίκηση γιατί τόλμησαν ως συνδικαλιστές να κάνουν το χρέος τους.

Τόλμησαν να ρωτήσουν.

Τόλμησαν να διαφωνήσουν.

Τόλμησαν να κάνουν προτάσεις.

Επιπροσθέτως.

Κάνουμε λόγο για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, γιατί η Διοίκηση της εταιρείας (μετά και τον αέρα που πήρε από τα αντεργατικά νομοσχέδια της Κυβέρνησης) τους απέλυσε, αγνοώντας κάθε διάταξη περί προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης.

2023-07-06 CROWN-S.png


Κατόπιν τούτων, στη βάση των παρανομιών του άδικου αλλά και στη βάση της αλληλεγγύης, δηλώνουμε προς τη Διοίκηση της εταιρείας που ήδη πριν λίγο καιρό πάλι είχε πετάξει στο δρόμο 120 εργαζομένους από το εργοστάσιο της Πάτρας, ότι τέτοιες φασιστικές πρακτικές, δεν περνάνε.

Να γνωρίζει η Διοίκηση, ότι με τέτοιες πρακτικές, θα έχει απέναντι τους όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το σύνολο των εργαζομένων.

Εμείς, τους συναδέλφους μας συνδικαλιστές δεν τους πουλάμε.

Υ.Γ. Έστω και τώρα πριν προβούμε σε άλλα μέτρα, καλούμε τη Διοίκηση να αναθεωρήσει την άδικη, παράνομη και εκδικητική απόφασή της.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απολύσεις για λόγους εκδίκησης στην Crown Hellas Can Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">