ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Αρτοποιός στην ΕΡΤ για τη φωτιά στην Πάρνηθα: Δεν υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση – Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι


artopoios

«Είναι μια δύσκολη μέρα και νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, διότι είναι πολλαπλά τα μέτωπα τα οποία έχουμε κληθεί από το πρωί και όλες αυτές τις μέρες να αντιμετωπίσουμε. Εδώ μια μεγάλη υποσημείωση βέβαια: ότι όλα αυτά τα μέτωπα ξέσπασαν εν μέσω θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει από το Σάββατο τα ξημερώματα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη με αμείωτη ένταση» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το μέτωπο το οποίο μας απασχόλησε ιδιαίτερα και υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα ήταν αυτό στον Δρυμό της Πάρνηθας. Μπορούμε να πούμε, ότι κατά μεγάλο βαθμό έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος» πρόσθεσε. «Η φωτιά καίει μέσα σε μια χαράδρα. Είναι ορατό προς τις περιοχές Γκούρα, Κεραμίδι, Ρέμα, Γιαννούλα και το κομμάτι το οποίο βλέπει προς την Μονή Κλειστών. Δεν υπάρχει όμως κάποιο πρόβλημα. (…) Θέλουμε η κατάσταση της φωτιάς να διατηρηθεί ακριβώς όπως είναι τώρα, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα άλλο πρόβλημα. Θέλουμε να μείνει στην ίδια αυτή η εικόνα. (…) Δεν υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση. (…) Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε, επειδή είναι μια μεγάλη περιοχή, καλύπτει μεγάλη ευρύτητα σε επίπεδο απόστασης. Γι αυτό ακριβώς το λόγο παραμένουμε μεν συγκρατημένα αισιόδοξοι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει πληγεί ο πυρήνας του δρυμού της Πάρνηθας».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/bChTSiV
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Αρτοποιός στην ΕΡΤ για τη φωτιά στην Πάρνηθα: Δεν υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση – Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">