ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επέστρεψαν θριαμβευτές Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη (video)


Με μεγάλη καθυστέρηση έφτασαν στην Ελλάδα από τη Βουδαπέστη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο χρυσός στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου, αλλά και η χάλκινη στα 35 χιλιόμετρα βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και αρκετός κόσμος.


Όπως δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου: «Θα ήθελα να πω, να πω για τα υπόλοιπα παιδιά βασικά της αποστολής, γιατί δεν είμαστε μόνο εγώ και Αντιγόνη. Να πω ότι για όσους δεν φαίνεται ότι για εσάς που το βλέπετε θα σας πούμε ότι βλέπετε μόνο τα μετάλλια και δεν βλέπετε τους άλλα παιδιά που προσπαθούν και που ήταν εκεί που είναι πολύ δύσκολο να πας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Να πω ότι αυτό ήταν το τέταρτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι το μόνο που κέρδισα. Στο προηγούμενο ήμουν 2ος και στα άλλα ήμουν και εγώ όπως τα άλλα παιδιά που δεν τα πήγαν καλά. Έτσι είναι αυτό, ο αθλητισμός θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια, θέλει προσπάθεια και αυτό είναι που θέλω να πω και να μην το βάζουν κάτω τα παιδιά».

Ακολούθως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε: «Μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, απαιτητική. Το βάρος όλο για ένα μετάλλιο που το ήθελα η ίδια, δεν ήταν μόνο το βάρος των δύο μεταλλίων των προηγούμενων, αλλά το κίνητρο στο να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πολλοί είπαν ότι απέτυχα στα 20χλμ. Ξέρω εγώ αν απέτυχα ή όχι. Πέτυχα στα 35. Το 20 ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα. Δεν έχουμε κάθε μέρα οι αθλητές στις καλές μας μέρες. Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με το κεφάλι έτοιμο να αγωνιστούμε, με τα πόδια έχουμε να αγωνιστούμε. Και εμείς είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε υπεράνθρωποι, είμαστε άνθρωποι».

Από την πλευρά του ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε: «Τώρα άρχισαν να δίνουν μετάλλια και στους προπονητές. Αλλά ξέρετε, είναι πολύ βαρύ, έχει πολύ ιδρώτα εδώ, πολλή σκέψη, πολλή – πολλή δουλειά. Ο προπονητής έχει πάρα πολύ δουλειά για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/nLZbTEg
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επέστρεψαν θριαμβευτές Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">