ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Κατ. Σακελλαροπούλου εγκαινίασε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη


Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÇò ÊÉÂÙÔÏÕ ÔÏÕ ÊÏÓÌÏÕ(XÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//ÁÑ×ÉÅÐÏÉÓÊÏÐÇ ÁÈÇÍÙÍ)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε χθες στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «Οι Απαρχές της Γλυπτικής. Αρχαιολογικά Ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο. 2,5 Εκατομμύρια έως 50.000 Χρόνια πριν από Σήμερα».

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρθηκε στην εξαιρετική συλλογή από παλαιολιθικά λίθινα τεχνουργήματα, η οποία φαίνεται να προτείνει μια νέα γενεαλογία της ιστορίας της τέχνης, συνεχάρη όσους συνέβαλαν στη οργάνωση αυτής της έκθεσης και ιδιαίτερα τους επιμελητές της, την καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Νένα Γαλανίδου, τον ομότιμο καθηγητή ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Τόμας Ουίν και τον καλλιτέχνη Τόνι Μπερλάντ.

Όπως υπογράμμισε, «Το έργο τους μας κάνει να υποψιαστούμε ότι η αισθητική αφύπνιση εμφανίζεται στην ιστορία του πολιτισμού πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα, ότι η τέχνη έχει πολύ βαθύτερη παράδοση απ’ ό,τι συνήθως αναγνωρίζεται, και ότι πολύ πριν από τις παλαιολιθικές «Αφροδίτες» ή τα χαράγματα στο σπήλαιο του Λασκώ, υπήρξαν κάποιοι πρόγονοί μας που επιζήτησαν να συνδέσουν το χρήσιμο με το ωραίο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/SG4UCjk
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Κατ. Σακελλαροπούλου εγκαινίασε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">