ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Σμυρλής: Το ότι δεν πήραμε 13 στα 13 δεν σημαίνει ότι χάσαμε


AYTODIOIKHTIKES EKLOGES 2023_2023-10-15_18.57.55_frame_397531

Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, μίλησε στην ΕΡΤ για το μήνυμα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι κομματικοί μηχανισμοί, είναι μηχανισμοί ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο όραμα, πιστεύουν στην ίδια παράταξη και βλέπουν υποψηφίους που προτείνει το κόμμα τους. Όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχουν και τα προσωπικά χαρακτηριστικά. Παραδείγματα της πρώτης Κυριακής: 80% ο Παπανικολάου στη Γλυφάδα, ο Κονδύλης στον Άλιμο 70%. Ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του ιστορία κομματική. Οι καλοί δήμαρχοι μαζί με τους κομματικούς μηχανισμούς μπορούν πολύ εύκολα να κερδίσουν εκλογές. Και βέβαια το πολιτικό μήνυμα είναι της πρώτης Κυριακής. Τη δεύτερη Κυριακή νομίζω αδικούμε λιγάκι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα όταν λέμε αν βγάζουν ή δεν βγάζουν δήμαρχο γιατί μετά διαλέγεις και πρόσωπο. Και βέβαια σίγουρα εκεί έχουν σημασία και οι συμμαχίες. Κανένα κόμμα δεν έχει 51%” τόνισε.

Είμαστε ένα κόμμα και έχουμε έναν αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου πήγαμε εξαρχής και είπαμε 13 περιφέρειες, τρεις δήμοι. Εμείς προτείνουμε αυτούς και το υποστηρίξαμε μέχρι τέλους. Το ότι δεν πήραμε 13 στα 13 δεν σημαίνει ότι χάσαμε. Πήραμε 8 περιφέρειες” σημείωσε.

Ο κ. Αρναουτάκης που βγήκε από την πρώτη Κυριακή δεν προέρχεται από τον χώρο μας, αλλά είναι ένας καλός αυτοδιοικητικός. Δεν είναι λίγο περίεργο ότι κανένα άλλο κόμμα που τώρα πανηγυρίζουν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς γιατί πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρήκαν από τους 12 περιφερειάρχες έναν καλό αυτοδιοικητικό και να πουν ότι αυτός μου κάνει; Δεν τους έκανε κανένας” πρόσθεσε.

Μόνο σε μία περιφέρεια υποψήφιος από άλλο κόμμα πήγε στον δεύτερο γύρο. Οι άλλοι είναι αντάρτες. Άρα ο κόσμος επέλεξε στις 12 περιφέρειες είτε υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, είτε ανθρώπους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Το μήνυμα το έδωσε ο κόσμος. Η ανάγνωση των εκλογών των αυτοδιοικητικών έχει δύο Κυριακές. Η βραδιά η σημερινή δεν είναι πολύ καλή για τη ΝΔ, αλλά το σύνολο των εκλογών είχαν ξεκάθαρο μήνυμα: Η Νέα Δημοκρατία πήρε 8 περιφέρειες, τέσσερις περιφέρειες τις πήραν στελέχη τα οποία είναι κοντά στη λογική της Νέας Δημοκρατίας και μια Περιφέρεια, τη Θεσσαλία που την πήρε άλλο κόμμα” πρόσθεσε.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/jgPh48p
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Σμυρλής: Το ότι δεν πήραμε 13 στα 13 δεν σημαίνει ότι χάσαμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">