ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά


Τέσσερις ημέρες προ των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Γλυφάδας με μια συγκεκριμένη πραγματικότητα. Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο ; Αναφέρομαι στο σύνολο των δημοτών και σε καμία περίπτωση στο 1% των προνομιούχων που διαμορφώνουν οι εκάστοτε διοικήσεις.

Αντί να ασχολούμαστε με το ποιοι διεκδικούν την εκλογή τους στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας για άλλη μια τετραετία ασχολούμαστε με την διαχρονική προβοκάτσια που ισχύει στον Δήμο.

Ειδικότερα: Ο Δήμος θα εκπροσωπείται απ' όσους κατέλυσαν από κοινού την εντολή 4.500 χιλιάδων δημοτών και μεριμνούν ώστε τα χρήματα του Δήμου να καταλήγουν σε αργόμισθους και επιτήδειους ;

Από την μία έχουμε το ''γαλάζιο'' στέλεχος και την τοπική ΟΜ της ΝΔ & συνεργάτες των δυο δημοτικών θητειών με αιρετούς που χρονίζουν στον Ο.Τ.Α επί δεκαετίες, ενώ από την άλλη έχουμε πληθώρα υποψηφίων, επίσης από το χθές , οι οποίοι επανέρχονται ως ''σκελετοί από ντουλάπα''.

Τα κύρια αυταπόδεικτα του Ο.Τ.Α Γλυφάδας επί δεκαετίες

Από την δεκαετία του 1970 διαπίστωσα ότι υφίσταται παθογένεια στην πόλη που κατοικούμε διότι υπήρχε ένας εύπορος Δήμος στον οποίο απουσίαζαν τα τοπικά μέσα. Αντιθέτως , ακόμα και στην περιφέρεια , σε αντίστοιχου πληθυσμού πόλεις - δήμους υπήρχαν σειρά μέσων. Τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα της Ε.Ρ.Τ κ.α.

Την δεκαετία του 1980 ξεκίνησε η άνθηση τοπικών φυλλάδων στην Γλυφάδα , όμως , παράλληλα υπήρχαν περισσότεροι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε σχέση με τις φερόμενες τοπικές ''εφημερίδες''. Επί της ουσίας οι περισσότεροι ''εκδότες'' μόνον δημοσιογράφοι δεν ήταν ενώ αποσκοπούσαν σε λίγο δημοτικό ''τυρί'' περιτριγυρίζοντας δημάρχους και αιρετούς και στοχεύοντας αποκλειστικά το δημαρχείο της Γλυφάδας. 

Το Διαδημοτικό πράσινο παραμάγαζο

Στο τέλος της δεκαετίας 1980 προέκυψε ένα διαδημοτικό ραδιόφωνο, 931 τικ τακ , στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Γλυφάδας οικονομικά , όμως , αποτελούσε κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και έσβησε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 όταν εξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην αυγή της δεκαετίας του 1990  λειτουργούσαν τοπικά 24ώρες το 24ωρο δυο Ραδιοφωνικοί σταθμοί με την ονομασία του Δήμου. Ράδιο Γλυφάδα και Γλυφάδα FM με μια σαφή ιδιαιτερότητα... δεν ήταν δημοτικοί. Ο δήμος Γλυφάδας , παράλληλα του Δήμου Ελληνικού/Αργυρούπολης , κ.α. δήμων της περιοχής μας χρηματοδότησαν για κάποια χρόνια το τικ τακ ( μεγάλο 'πράσινο' φαγοπότι ) και δεδομένης της κακοδιαχείρισης του εν λόγω σταθμού είχαν και ένα χρέος εκατομμυρίων το οποίο ουδέποτε πληρώθηκε.

Και τους δυο Ρ/Σ με την ονομασία της πόλης, ΓΛΥΦΑΔΑ , οι οποίοι δεν ζημίωσαν ούτε δεκάρα τον Δήμο, τους δίωξαν - κατέσχεσαν έπειτα από πλήρεις φακέλλους αδειοδοτήσεως με ενέργειες πολιτικών - ιδιοκτητών - και του γνωστού μας κρατικού συστήματος το οποίο υπηρετεί μια χούφτα ολιγάρχες και αντίστοιχα πολιτικά κόμματα.

Οι ''πρασινοευνοημένοι'' της ΕΙΙΡΑ μηνυτές και το διαδημοτικό 

Επισημαίνω ότι μέσα από το κοντέινερ στον Υμηττό ενός από τα ''πράσινα'' διαπλεκόμενα ιδιωτικά Ραδιόφωνα της ΕΙΙΡΑ λειτουργούσε  πλέον για ένα διάστημα ο  931 τικ τακ πριν σβήσει οριστικά , και ενώ υπολειτουργούσε χρέωναν με εκατομμύρια Δήμο Γλυφάδας και έτερους Ο.T.A. διότι συνεχιζόταν το πάρτι υψηλότατων μισθών και λειτουργικών εξόδων. 

Αυτοί έκλεισαν τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM  το 2005 με κυβέρνηση ΝΔ. Οι ωφελημένοι του ΠΑΣΟΚ που φιλοξενούσαν και το 931 Τικ Τακ στο κοντέινερ του Υμηττού ώστε να ζημιώνουν οικονομικά τον Δήμο Γλυφάδας και έτερους Ο.Τ.Α. 

Λειτουργούσε κατ' επιλογήν '' πράσινος μηχανισμός ''

Τι λειτουργικά έξοδα μπορεί να είχε στο τέλος ένας Ρ/Σ ο οποίος λειτουργούσε μέσα από κοντέινερ ιδιώτη και αντί για ζωντανή λειτουργία είχε αυτοματοποιημένο πρόγραμμα ; Πως συγκεντρώθηκαν τα εκατομμύρια οφειλής για τον Δ.Γλυφάδας ; ( Δεν εξετάζουμε αν πληρώθηκαν η παραγράφηκαν στο τέλος χρήματα οφειλής , το θέμα είναι ότι υπήρχε η οφειλή για τον Ο.Τ.Α. ακόμα και το 2010. )

Τα 'υπόλοιπα' που διεκδικούν και το 2023 να διοικήσουν τον Ο.Τ.Α Γλυφάδας συντηρούσαν οικονομικά μεγάλη πελατεία του ΠΑΣΟΚ. Όσοι παρουσιάζονται σήμερα ως ''ανεξάρτητη'' παράταξη ενώ συνολικά γνωρίζουμε ότι είναι ΠΑΣΟΚ - τέως ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ & συνεργάτες.

Ειδικότερα, οικογένειες υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονταν τον Δήμο Γλυφάδας και ζητούσαν σύμβαση για τα παιδάκια τους στο διαδημοτικό ραδιόφωνο. Και ενώ αυτοί εξυπηρετούντο κατ' επιλογήν εμείς δεχόμαστε την διάκριση και αμέσως μετά και τις διώξεις - κατασχέσεις.

Στην Ελλάς του 2000

Επί διακυβέρνησης Καραμανλή και ενώ υφίστατο το μεγάλο φαγοπότι Ολυμπιακοί Αγώνες επικοινώνησα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και του εξήγησα όσα είχαν ισχύσει. Μου απάντησε να κλείσω μια συνάντηση με τον υπουργό Θ. Ρουσόπουλο ώστε να διευθετήσει την αδειοδότηση. Έχω γράψει επανειλλημένα ότι αντί αδειοδοτήσεως το 2005 οι συμμετέχοντες της ΕΙΙΡΑ ( διαπλεκόμενοι ) μεθόδευσαν μια νέα καταχρηστική διώξη - κατάσχεση σε βάρος του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' στην οποία συμμετείχαν οι τοπικοί μας διώκτες.

Είναι τόσο αχαρακτήριστοι που επί εννεά χρόνια διοικεί ένα ''γαλάζιο'' στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή , ενώ ''αντιπολίτευση'' είναι οι υποστηρικτές των διαπλεκόμενων που στράφηκαν κατά ημών. Διαφέρουν σε κάτι όσοι κατέλυσαν την εντολή 4.500 χιλιάδων δημοτών ; Ασφαλώς συνεχίζουν μέχρι σήμερα αντί να εκπροσωπούν να διώκουν τον Δήμο.

Γλυφάδα 2023

Τι να ψηφίσει κάποιος ; Όσους εκπροσωπούν τα ολιγαρχικά διαπλεκόμενα και τους κολλητούς αργόμισθους, η όσους εξυπηρετούσαν τους κατοίκους Βάρκιζας , Λαγονησίου , Βουλιαγμένης και ακόμα και σήμερα έχουν στήσει από ένα site και παριστάνουν τους ''εκδότες'' ενώ αποσκοπούν στο δημοτικό χρήμα αποκλειστικά για το άτομό τους ;

ΥΓ: Διαπιστώνεται να υφίστανται «διακριτοί ρόλοι» στην Γλυφάδα , η τα έχουν πάρει όλα παραμάσχαλα, είτε δια της πλαγίας  είτε άμεσα οι ίδιοι ; Προ της κάλπης είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν έχουν πρόθεση εκπροσώπησης του Δήμου. Ακολουθούν ακριβός τα ίδια που έκαναν και πριν από δεκαετίες όταν με ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ καταθέσαμε ψήφισμα και φάκελλο μελέτη - αίτηση ενώ εξυπηρετούσαν τους δημότες Βάρκιζας και Βουλιαγμένης. 

- Το αντίστοιχο έχει ακολουθήσει και ο επενδυτής στο Ελληνικό, αντί ανταποδοτικότητας στους αυτόχθονες της περιοχής της επενδύσεως εξυπηρέτησε δημότες Βάρκιζας και Βουλιαγμένης, καθώς και θυγατέρες Υπουργών, άρα είναι σαφές ότι ο ίδιος μηχανισμός αντίστροφης λειτουργίας κινεί τα νήματα παντού. Και αυτοί θα βρούν μπροστά τους το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων αν δεν μεταβάλλουν ορθά την λειτουργία τους. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία από τα χρόνια κατάλυσης της ορθότητας και του δικαίου.

- Ορισμένοι πολιτεύονται, μαζεύουν χρήμα, το κάνουν επιχείρηση δερμάτινα είδη, αντί των Γλυφαδιωτών ως διοικούντες εκπροσωπούν δημότες Βάρκιζας με τοπικό κανάλι και λοιπούς με επιχειρήσεις και αναθέσεις από το δημοτικό χρήμα , ενώ ετεροχρονισμένα παριστάνουν τους ''εκδότες'' και αξιώνουν να επανεκλεγούν ώστε να εκπροσωπήσουν τους δημότες Βάρκιζας και να διευρύνουν την προσωπική τους περιουσία ; Ως διοικούντες θα διοικούν το δήμο και παράλληλα θα ελέγχουν ως ''εκδότες'' το  άτομό τους ; 

Να καταλάβουμε επιτέλους και εμείς τι ακολουθείται. (Τα προαναφερόμενα σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο μοντέλο τοπικού ''τύπου'' που εσείς οι ίδιοι καθιερώσατε τοπικά.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τρέλα δεν πάει στα βουνά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">