ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Γερμανία νομιμοποίησε την κάνναβη


Η Γερμανία νομιμοποίησε μερικώς την κάνναβη με 407 ψήφους υπέρ, 226 κατά και τέσσερις αποχές στην Bundestag.  Η τρίτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νομιμοποιεί την κάνναβη, οι άλλες δυο είναι το Λουξεμβούργο και η Μάλτα. 

Από την 1η Απριλίου τα άτομα άνω των 18 ετών θα επιτρέπεται να κατέχουν έως και 25 γραμμάρια κάνναβης για προσωπική χρήση, ενώ νόμιμη θα είναι και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών κάνναβης στο σπίτι.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου θα μπορούν να λειτουργούν σύλλογοι καλλιέργειας, με έως 500 ενήλικα μέλη, αλλά για προσωπική χρήση έως 50 γραμμαρίων τον μήνα. Θα απαγορεύεται η δημόσια κατανάλωση κάνναβης σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτά, όπως και σε πεζοδρόμους μέχρι τις 20:00.

Ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, δήλωσε ότι «με αυτόν τον νόμο θα πετύχουμε να περιορίσουμε σημαντικά την μαύρη αγορά, θα προστατεύουμε καλύτερα τα παιδιά και τους νέους μας και θα έχουμε ένα ασφαλές προϊόν για τους ενήλικες καταναλωτές». 

Θετικά αποτελέσματα από τη νέα νομοθεσία αναμένει και ο επίτροπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τα ναρκωτικά Μπούρκχαρτ Μπλίνερτ. «Οι απαγορεύσεις δεν βοηθούν κατά του καπνίσματος και η τρέχουσα ποινικοποίηση δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της υγείας. Αυτό φαίνεται από την πραγματικότητα των 4,5 εκατομμυρίων ενήλικων χρηστών κάνναβης το 2023», δήλωσε και έκανε λόγο για νέα πολιτική, «μακριά από τον στιγματισμό και την ποινικοποίηση, με περισσότερη προστασία και βοήθεια».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ τόνισε ότι η κάνναβη είναι ουσία η οποία προκαλεί εθισμό. «Περίπου το 10% των τακτικών χρηστών έχει εξάρτηση, ενώ η τακτική χρήση από άτομα κάτω των 25 ετών δύναται να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Φοβάμαι ότι η νομιμοποίηση θα ωθήσει περισσότερους να δοκιμάσουν», προειδοποίησε. 

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί προς έγκριση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στα τέλη Μαρτίου. Η έγκριση δεν είναι νομικά αναγκαία, αλλά το Συμβούλιο μπορεί να ζητήσει διαδικασία διαιτησίας με την Bundestag, καθυστερώντας την εφαρμογή του νόμου, κάτι που έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια Γερμανοί καταναλώνουν τακτικά κάνναβη. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει προηγουμένως ότι πολλοί χρήστες κάνουν χρήση του ναρκωτικού για ιατρικούς λόγους και ότι ο νέος νόμος θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα της κάνναβης που καταναλώνεται από τους τους νέους. 

Επισήμανση του Γ.Κ: Η Γερμανία με σκληρότερη νομοθεσία νομιμοποίησε την κάνναβη , ενώ στην δική μας ''προηγμένη'' χώρα, ακόμα και το 2024, θα συνεχίζει η μαύρη αγορά , το λαθρεμπόριο ,  και τα γνωστά γκέτο τα οποία έχουν χτίσει ''επιχειρήσεις'' ανομίας.

Επιπροσθέτως, καθημερινά το μιντιακό κατεστημένο της χώρας μας θα προβάλλει τους ''κακοποιούς''  οι οποίοι διέθεταν η μετέφεραν τα παράνομα ναρκωτικά και θα εξιτάρουν την νεολαία ''για μαγκιά'' να κάνει το παράνομο.

Eκτός από τις χιλιάδες ατόμων τα οποία ήδη έχουν κατηγορηθεί στον παρελθόντα χρόνο στη δική μας χώρα για χρήση και μεταφορά κάποιων γραμμαρίων κάνναβης θα υφίσταται αδιάλειπτα και η δικαιοσύνη που δικάζει καταδικάζει ακόμα και τους χρήστες με μια μικροποσότητα.

Τελικά σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα διεθνώς , και όσα ακολουθούν στη δική μας χώρα , μήπως η γεννέτηρα της δημοκρατίας βρίσκετε πιο πίσω από τις υπόλοιπες χώρες σε όλους τους τομείς ;

Επτά εκατoμμύρια Γερμανοί είναι χασικλήδες διότι η κάνναβη ήταν παράνομη , τα δικά σας παιδιά γνωρίζετε τι είναι ;

Δεν θεωρώ καθόλου ψυχαγωγικού σκοπού την χρήση ουσιών και την επίπλαστη αλλαγή διαθέσεων που αισθάνονται όσοι/ες κάνουν χρήση. Θεωρώ πολυτιμότερο να υπήρχαν τα κατάλληλα άτομα πολιτικοί και οι πολιτικές ισοπολιτείας και κοινωνικής ευημερίας του συνόλου.

Αν ήταν εξαρτώμενες από εμένα οι πολιτικές αναφορικά με τις ουσίες θα είχα φυλακίσει πριν από δεκαετίες , πολιτικούς, εφοπλιστές, δικαστές, αστυνομικούς, κ.α. εμπλεκόμενους και παράλληλα θα είχα απολύσει το σύνολο όσων παρέλασαν από την Ε.Ρ.Τ με σιγή ιχθύος επί δεκαετίες αντί επάρκειας ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.

ΥΓ: Ευελπιστώ ότι γνωρίζετε και τις πολιτικές διώξεων - κατασχέσεων, ( κρατικών ληστρικών επιδρομών), που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και στα ερτζιανά κύματα το 2024, αντί νομοθεσίας και αδειοδοτήσεων, ώστε να υπηρετείτε η διαπλοκή μιας χούφτας οικογενειών του Ν.Αττικής και το κόμμα τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Γερμανία νομιμοποίησε την κάνναβη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">