ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νεοέλληνες: Ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου


Πρόσφατα είδα ένα βίντεο από ομογενή Έλληνα, ο οποίος πήγε στην Αμερική και εξηγεί, ότι, στην αμερική που παρόντος δεν υπάρχει ενδεχόμενο να σε στηρίξει νεοέλληνας, διότι, η φάρα των νεοελλήνων είναι η χειρότερη του πλανήτη, όπως γράφουν και στα σχόλια όσοι διαπιστώνουν πως λειτουργούν οι άλλες φάρες του πλανήτη.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Ειδικότερα, ορισμένοι αναφέρουν ότι οι νεοέλληνες είναι ότι ήταν και Αρχαίοι Έλληνες , οι οποίοι τρωγόντουσαν μεταξύ τους , όμως , σφάλλουν καθολικά, διότι, οι νεοέλληνες ''βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου'' όπου και να βρίσκονται, ενώ οι αρχαίοι είχαν αντιπάλους τις άλλες περιοχές - δήμους. 

Ακόμα και για την δουλεία που αναφέρουν επί Αρχαίας Ελλάδας - Ελλήνων, και την κοινωνική ανισότητα που υπήρχε και πριν από χιλιετίες, ποιοι ακριβός ήταν, οι αυτόχθονες η όσοι ήταν ξενόφερτοι στον Δήμο ;

Από τα δέκα εκατομμύρια νεοελλήνων ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει μόνο το 0,1% με Ελληνική νοοτροπία. Συνολικά οι υπόλοιποι/ες , η πλειονότητα είναι απλά νεοέλληνες - νεοελληνίδες και τίποτα περισσότερο.

Ειδικότερα ο Μητσοτάκης, γεννήθηκε στην Γλυφάδα, και συγκεκριμένα στα 300 μέτρα από το τόπο που γεννήθηκα και ο ίδιος , όμως , υπηρετεί μια χούφτα διαπλεκόμενα , δεν έχει νομοθετήσει αντίστοιχο νόμο με τις Η.Π.Α για την ραδιοτηλεόραση , και τέλος , τον κατέστησα μάρτυρα των σύννομων ενεργειών μου στις οποίες παρανομούν οι υπουργοί της κυβέρνησής του και παριστάνει τον αδαή. Τον αδαή παριστάνει και έπειτα απ' όσα μεθόδευσαν έπειτα από δεκάδες νεκρούς - θανάτους, καθώς επίσης, τον αδαή παριστάνει με εννέα στους δέκα πολίτες να πιστεύουν ότι έγινε συγκάλυψη.



Η Αμερική προϋποθέτει κάθετα αλλαγή νοοτροπίας - Δεν υπάρχουν ρουσφετάκια σε δικούς μας ''γαλάζιους'' ημέτερους, ούτε κάνε τα ''στραβά μάτια'' στα μύρια όσα εγκλημάτων και νεοελληνικής συγκάλυψης, και κυρίως δεν υπάρχει το σύστημα διακυβέρνησης ΝΔ - Μητσοτάκη να καταθέτεις σύννομες αιτήσεις και να παρανομούν με δόλο.

Σε άλλο σχόλιο αναφέρουν: Έχουμε καταντήσει σάπιοι... ζήλια και μοχθηρία για τον διπλανό. Ήρθα με την οικογένεια από UK και έχω πάθει σοκ με τη σαπίλα του νεοέλληνα.

Άλλος επίσης αναφέρει: Eίμαι ναυτικός, έχω πάει σε ολο τον κόσμο και θεωρώ είμαστε η χειρότερη φυλή... Τρωγόμαστε πάρα πολύ μεταξύ μας προτιμάμε να βοηθήσουμε τους ξένους παρά τους δικούς μας. Έχουμε τέτοιο μίσος μεταξύ μας που μου είναι δύσκολο να καταλάβω τον λόγο. Κρίμα.

Έπρεπε να ήμαστε μια γροθιά να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, και όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ή να προσπαθεί να μειώσει ο ένας τον άλλον. Βλέπω τα πληρώματα στα πλοία από Φιλιππίνες, Ουκρανία , Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Σιγκαπούρη ότι είναι μία γροθιά , όλοι ενωμένοι και υπάρχει αλληλοστήριξη μεταξύ τους. Απλά κρίμα , εύχομαι ο λαός μας να ενωθεί κάποια στιγμή, όμως , όποιος ξέρει ιστορία δεν έγινε ποτέ, μια ζωή εμφυλίους.

Ποιος ''δημοκράτης'' λέτε να φωνάζει από το βάθος '' μην τη βάλεις μέσα , ασ' την έξω να ψοφήσει ; '' ( Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα κάνετε λάθος εκτίμηση. )


Ο λόγος: Δεδομένου ότι δεν ξέρει ο άνθρωπος, ενώ είναι ναυτικός, για ποιόν λόγο οι νεοέλληνες τρώγονται μεταξύ τους, και ''ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου'', να του εξηγήσω. Οι νεοέλληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι Έλληνες αναλάμβαναν αυτούσια τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους, είχαν αξιακό κώδικα και αρχές, ενώ σήμερα , αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους διαμορφώνουν αδιαφάνεια, διαπλοκή, παραπληροφόρηση, ανισότητα, διαφθορά,κ.α., ενώ επιδιώκουν για το άτομό τους απυρόβλητο και προνόμια τα οποία να μην ισχύουν για τους άλλους. (To βαφτίζουν δημοκρατία.)

Επίσης αναφέρετε: Οι ΗΠΑ δεν είναι όπως τις δεκαετίες του 50 και του 60 που μπορούσε να έρθει ο οποιοσδήποτε. Αυτά έχουν τελειώσει. Για να έρθει κάποιος μόνιμα και για νόμιμη εργασία θα πρέπει να έρθει είτε ως επιχειρηματίας/επενδυτής, είτε ως μισθωτός με εξειδικευμένες γνώσεις και πτυχία όπως γιατροί, δικηγόροι κοκ.

Για ανειδίκευτους εργάτες , ούτε λόγος. Ο εκάστοτε επιχειρηματίας που θα χρειαστεί εργατικό δυναμικό (έστω και ανειδίκευτους) θα τους προσλάβει από Αμερική και δεν θα μπει καν στη διαδικασία να στέλνει προσκλήσεις και να επιβαρύνεται με διάφορα έξοδα. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις για εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες όπως σε περιπτώσεις έλλειψης σε κάποιους κλάδους, αλλά κι αυτές σπάνιες.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να έρθει ως τουρίστας και μόλις λήξει η βίζα του να παραμείνει εδώ, καλά θα κάνει να αναθεωρήσει γιατί εδώ δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Το να λήξει η βίζα του και να παραμείνει παράνομα εντός των ΗΠΑ, είναι σχετικά εύκολο (αν είναι και τόσο τυχερός και δεν πέσει σε κάποιον έλεγχο). Το δύσκολο θα είναι όταν κάποια στιγμή θα χρειαστεί να φύγει από τις ΗΠΑ ή να προσπαθήσει με κάποιον τρόπο να μονιμοποιηθεί και θα πρέπει να δηλώσει στις Αρχές την "παρουσία" του. Εκεί θα αντιμετωπίσει όλες τις συνέπειες του νόμου.

Εκτός αυτού τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα τον βοηθήσουν σε τίποτα. Αν καταφέρει να βρει μία δουλειά για να εργαστεί θα είναι μαύρης εργασίας που σημαίνει εκμετάλλευση από τον εργοδότη κτλ. Εκτός αυτού και από τη στιγμή που κάποιος βρίσκεται στις ΗΠΑ παράνομα δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Χωρίς SSN στις ΗΠΑ, απλώς δεν υπάρχεις. Δεν θα μπορείς να έχεις κανένα επίσημο έγγραφο, τραπεζικό λογαριασμό, να νοικιάσεις σπίτι και να πληρώνεις λογαριασμούς κοκ. Ούτε δάνειο μπορείς να πάρεις όπως αναφέρθηκε στο βίντεο. Απλώς θα είσαι ζωντανός νεκρός.
Αν κάποιος που θέλει να έρθει στις ΗΠΑ και του οποίου του δοθεί η όποια δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει για να εργαστεί ως μισθωτός χαμηλού εισοδήματος, να μην έρθει. Δεν είναι η Αμερική για τέτοιου είδους Έλληνες. Καλύτερα να καθίσει στην Ελλάδα και να κάνει ότι μπορεί εκεί. Στην Ελλάδα θα επιβιώσει καλύτερα, εδώ στην Αμερική μία στραβή αν του τύχει δεν θα έχει κανέναν για να του χτυπήσει την πόρτα. Στην Ελλάδα τουλάχιστον ακόμα και σε μία μεγαλούπολη να ζει και να του συμβεί κάτι θα γυρίσει πίσω στο χωριό του και θα βρει ένα πιάτο φαγητό, εδώ θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. Η Αμερική σήμερα είναι μόνο για ανθρώπους που έχουν κάποιες ικανότητες επάνω στο αντικείμενό τους. Σχετικά με νοοτροπίες και διάφορες επιτυχίες των Ελλήνων ομογενών... Όσοι δεν γνωρίζετε μην μπερδεύετε τις διάφορες καταστάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και Ελλάδος. Οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο χωρών είναι χαοτικές. Η Αμερική σου δίνει τεράστιες δυνατότητες για να ανελιχθείς είτε ως επιχειρηματίας, είτε ως πτυχιούχος εργαζόμενος, αρκεί να τις δεις και να τις εκμεταλλευτείς σωστά. Η Αμερική είναι χώρα με φιλικό περιβάλλον για επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Εδώ στις ΗΠΑ κάποιος που έχει ένα καρότσι και πουλάει χοτ ντογκ στο δρόμο το κράτος θα τον βοηθήσει το καρότσι να το κάνει καντίνα και μετά την καντίνα να την κάνει εστιατόριο. Στην Ελλάδα ανοίγει κάποιος ένα σουβλατζίδικο και το κράτος κοιτάει πως να του αλλάξει τα φώτα μέχρι να τον αναγκάσει να βάλει λουκέτο.

Το μόνο καλό που έχει η Ελλάδα σχετικά με την επιχειρηματικότητα είναι ότι λειτουργεί σαν ένα μεγάλο σχολείο. Όποιος έχει επιχειρήσει στην Ελλάδα και τα έχει καταφέρει, μετά οπουδήποτε κι αν πάει στον κόσμο να επιχειρήσει θα του φανεί παιδική χαρά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από τους Έλληνες έχουν επιτύχει εδώ στην Αμερική. Δεν είναι θέμα τύχης ή ευφυίας ή οτιδήποτε άλλο, είναι θέμα επιχειρηματικού περιβάλλοντος που σου προσφέρει η εκάστοτε χώρα.

Δείτε το βίντεο

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νεοέλληνες: Ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">