ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η πρόταση μομφής συσπειρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία


Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη η συνεδρίαση και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν είναι πλέον ικανή να κατατροπώσει τα γεγονότα. Η ζημιά αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και η αγωνία στο μέγαρο Μαξίμου για την κατρακύλα του ποσοστού της ΝΔ είναι έκδηλη.

Η στάση της αντιπολίτευσης δεν είναι σοβαρή. Την απάντηση θα την πάρει η κυβερνώσα παράταξη στις ευρωεκλογές.

Κυβερνούν και διαχειρίζονται οι μειοψηφίες

Το ζήσαμε και σε τοπικό επίπεδο Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Με σχεδόν ανύπαρκτη αντιπολίτευση και διοικούσα ''γαλάζια'' παράταξη - δήμαρχο μιας δεκαετίας. Με  μονοπωλιακή διαχείριση επί δέκα συναπτά έτη,  όμως , στις δημοτικές εκλογές δεν μέτρησαν , ούτε το ''γαλάζιο'' πελατειακό σύστημα , ούτε οι πληθώρα παιδικές χαρές και ψευτοτάπητες. 

Έχασαν την πλειοψηφία των δημοτών Γλυφάδας, έχασαν χιλιάδες ψήφους από την προηγούμενη εκλογική περίοδο του 2019,  ενώ ο τοπικός πληθυσμός είχε αύξηση πολλών χιλιάδων έναντι του 2019. Ψηφίστηκαν από την μειοψηφία κάτω του 50% , τόσο η διοικούσα παράταξη όσο και το σύνολο των υπολοίπων.

Η “απαίτηση” του Στέφανου Κασσελάκη να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών είναι ανάλογη της σοβαρότητας των αναρτήσεων των πολιτικών σας στο TikTok. 

Ο Ανδρουλάκης παίζει καλά το παιχνίδι συσπείρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας διότι η μομφή δεν θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν στη Βουλή από προτάσεις δυσπιστίας της αντιπολίτευσης. Συνήθως εμφανίζονται ενισχυμένες, δεδομένου ότι παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Τα γεγονότα κάνουν καλύτερη δουλειά από τις προτάσεις μομφής.

Ποια είναι τα γεγονότα ; Καθολική κατάλυση του κράτους δικαίου, της διαφάνειας & νομιμότητας , άνιση υπηρέτηση 100 οικογενειών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη , στον αντίποδα αντίστοιχο πλαίσιο και στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας, αδιαφάνεια, μαζοποίηση, ακρίβεια χωρίς αντιστοιχία στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε. ,  σκάνδαλα, κουκούλωμα, μπάζωμα, και όποιον ρωτήσουμε δεν έχει ψηφίσει την ''γαλάζια'' παράταξη ! Από ποιούς εκλέγονται και κυβερνούν είναι το άξιο απορίας.

Προφανώς αρκούν τα στελέχη τους, τα οποία καταλαμβάνουν το 80% και πλέον των Ο.Τ.Α στην Ελληνική επικράτεια, καθώς και το σύνολο των εξυπηρετούμενών τους άνισα σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο, ώστε να εξασφαλίζουν ένα μειοψηφικό ποσοστό και να καταλαμβάνουν την εξουσία και την διοίκηση.

Κυβερνούν και διαχειρίζονται οι μειοψηφίες οι οποίες δεν έχουν την υποστήριξη ούτε του 50% εθνικά και τοπικά

Ομολογουμένως κάτι πρέπει να γίνει με την νεοελληνική φυλή. Αυτό που ζήσαμε το 2014 και συνεχίζεται διευρυμένο έως το 2024 ανέδειξε ότι η νεοελληνική φυλή έχει τεράστιο πρόβλημα. Αντί να συσπειρώνονται οι κοινωνικές δυνάμεις ο ένας - μια ακόμα και σήμερα βγάζει το μάτι του άλλου - άλλης.

Γ.Κ

ΥΓ: Αυτούσια αυτό που ίσχυσε και ισχύει και στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει καθολικό πρόβλημα της νεοελληνικής φυλής. ( Μεγαλύτερο πρόβλημα έχω πλέον ο ίδιος έπειτα από μια δεκαετία κατάλυσης της εντολής μας - χιλιάδων δημοτών - στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Δεν μπορώ να εξυπηρετήσω κανέναν και τίποτα. )

* Από το 2014 - 2015 φαγωμάρα , κατακερματισμός , υπονομεύσεις, προβοκάτσιες , αποχωρήσεις - ανεξαρτητοποιήσεις, κ.α, αντί για συσπείρωση της κοινωνίας. Όλα αυτά μαζί δρομολόγησαν ο πρώτος ξενόφερτος τυχόντας με μια παρουσία στα σόσιαλ να ''παίρνει τα σώβρακα του συνόλου'' και να διευρύνει την διάλυση ! Παίζοντας στο ''κέντρο'' ποιός θα σκοράρει ; 

* Εννοώ ότι όλοι πλέον στοχεύουν στην μειοψηφία της κοινωνίας.(ΚΕΝΤΡΟ) Έχουν πληθώρα αμυντικών & μέσων και απουσιάζει το καλό team των επιθετικών - οι σκόρερ. Οι σκόρερ βάζουν τα γκόλ για το σύνολο, δεν τα βάζουν για την μειοψηφία των οπαδών, των κολλητών και των ''δικών'' τους.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η πρόταση μομφής συσπειρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">