ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξέπλυμα στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ


Ο Χατζηνικολάου - "Στήριξε" Καραμανλή για Τέμπη - "Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα" !
 

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Όταν χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι από απαράδεκτες πολιτικές σειράς ετών στα τρένα, σε μια χώρα στην οποία φαγώθηκαν - χάθηκαν - αναζητούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , ενώ η ευρωπαϊκή εισαγγελία διενεργεί έρευνα για το θέμα και με  την τηλεδιοίκηση  ανύπαρκη,  είμαστε σε προηγμένη χώρα η στον μεσαίωνα ;

Επιπροσθέτως, το ''ξέπλυμα στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ'' σε πολιτικά πρόσωπα από υπάλληλο των ''γαλάζιων'' εφοπλιστικών συμφερόντων το αντιλαμβάνομαι , το να λέγεται όμως δημοσιογράφος σε καμία περίπτωση. Άλλωστε γνωρίζει το εν λόγω άτομο τις χαριστικές πολιτικές κατ' εξαίρεση που του γίνονται, όπως και γιατί γίνονται. 

Αν δεν είναι μεσαίωνας τι είναι ; ( Πέντε δεκαετίες υφίστατο αναλογικότητα στα Νότια προάστια Αττικής ). 

Από το 2014 και την υπόθεση του Ελληνικού ως δια μαγείας εκλέγονται και επανεκλέγονται μόνο ''γαλάζιες'' διοικήσεις - δήμαρχοι. Τυχαία ? Άλλωστε τα μεγάλα έργα, τουλάχιστον της δικής μας πόλης, δημαρχείο, στάδια, γήπεδα, κολυμβητήρια, κ.α, έγιναν επί εποχής εναλλαγής διοικήσεων.

Νεοελληνική νοοτροπία αντί για ορθή δημοκρατία

Καθημερινά λέγονται πολλά για την δημοκρατία από άτομα των ολιγαρχικών ομίλων σε μια χώρα που κυβερνούν & διοικούν με ψήφους της μειοψηφίας ! Η πλειοψηφία υπάρχει για αυτά τα άτομα και το πολιτικό προσωπικό ;

Τέλος, αν βρισκόμαστε η όχι στον μεσαίωνα σε τούτη τη χώρα αποδεικνύεται και σύμφωνα με όσα ισχύουν στα ερτζιανά - πλιάτσικο - χωρίς νόμο και άδειες λειτουργίας, όπως και σύμφωνα με όσα ισχύουν στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας , σε έναν δήμο στον οποίο οι φερόμενοι '' δημοκράτες '' κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων δημοτών , πήραν παραμάσχαλα - ''παντρεύτηκαν την δικαιοσύνη'' - στη συνέχεια, το 2019, το κόμμα της ΝΔ  είχε πρώτο του μέλημα το ''κουκούλωμα'' σε όλες τις ανομίες του στελέχους τους δημάρχου γλυφάδας, ενώ παράλληλα συνέστησαν τον μονοπωλιακό ''γαλάζιο'' Ο.Τ.Α & συνεργάτες, επί της ουσίας χωρίς αντιπολίτευση , νομιμότητα & διαφάνεια.

Ξέπλυμα στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ 

Σαφέστατη θέση υπέρ του Κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας που χαρακτηρίζουν δυστύχημα την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών και όχι «έγκλημα» όπως η αντιπολίτευση, πήρε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιό του , χαρακτηρίζοντας Μεσαίωνα όλους αυτούς που αποδίδουν τον όρο εγκληματία σε κάποιον χωρίς να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες και να έχει καταδικαστεί. 

«Και μεταξύ μας επειδή έχουμε περάσει από τον Διαφωτισμό, δεν είμαστε πια στα χρόνια του Μεσαίωνα, δεν είμαστε στα χρόνια του Μεσαίωνα, δεν είναι κανονικό πράγμα να αποκαλούμε κάποιον εγκληματία, ένοχο χωρίς να υπάρχουν, όχι αποδείξεις, ούτε καν στοιχειοθετημένες κατηγορίες. Δεν είναι κανονικό πράγμα, είναι Μεσαίωνας. 

Οι αρχές και οι αξίες του Διαφωτισμού και του νομικού πολιτισμού της Ευρώπης και της χώρας μας προϋποθέτουν πριν κάποιος θεωρηθεί ένοχος, πριν κάποιος καταδικαστεί να υπάρξουν διαδικασίες. Να υπάρξει κατηγορητήριο. Να υπάρξει η απολογία του, η απάντησή του. Να υπάρξει δίκη και να υπάρξει και απόφαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών. 

Εδώ έχουμε προχωρήσει περίπου 1000 χρόνια πίσω και αποφασίζουμε στα ραδιόφωνα, στο twitter, στο facebook και απαγγέλουμε κατηγορίες, δικάζουμε, ονοματίζουμε, στοχοποιούμε…», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου. 

Μάλιστα ζήτησε από την αντιπολίτευση ότι αν θεωρεί ότι ο κ.Καραμανλής ή κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος ή προκάτοχοί τους έχουν ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη οφείλει να συντάξει αίτηση για προανακριτική επιτροπή.

ΥΓ: Δεν είμαι ένας απ' όσους  δίκασαν και καταδίκασαν τον Κ.Καραμανλή από τα μίντια και τα σόσιαλ, όμως , δεν κάνω και ''Ξέπλυμα στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ''. Αναφορικά με την δικαιοσύνη στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα ισχύουν, όπως ισχύουν από το κόμμα της ΝΔ ουδέν σχόλιο.

* Πως θα υπάρξει  δικαιοσύνη όταν το κόμμα επιδεικνύει μέριμνα για τα στελέχη του και σκεπάζει τις ανομίες τους ; 

* Αναφορικά με την μαζοποίηση, η οποία διαμορφώθηκε τεχνηέντως από το 2014 και μετέπειτα, αν αναλογεί σε σύγχρονη κοινωνία, η του μεσαίωνα, κάλλιστα το κρίνετε , και ειδικότερα το 51% που δεν ψήφισε. Γιατί δεν ψηφίσατε κανέναν, τόσο στις εθνικές, όσο και στις τοπικές εκλογές, ενώ σας καλούσαν από τα κανάλια πολιτικοί - δημοσιογράφοι να ψηφίσετε  ;

* Και όμως αποτελεί την απόλυτη αλήθεια. Με δεδομένο το διαδίκτυο και τα εκατομμύρια σόσιαλ υφίσταται κοινωνική μαζοποίηση. Δεν διαπιστώνω η πλειονότητα, το 51% και πλέον της κοινωνίας να διαμορφώνει το πολιτικό μέλλον του τόπου και του δικού τους μέλλοντος. Αντιθέτως, διαπιστώνω ένα πάγιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο επιβάλλεται στο σύνολο από τα ολιγαρχικά κ.α. μίντια κυρίως του Ν.Αττικής. Το 51% δεν υπάρχει ! Ούτε σε ένα κανάλι δεν φιλοξενήθηκε έστω ένα άτομο απ' όσους προεκλογικά καλούσαν για αποχήΟι αρχές και οι αξίες του Διαφωτισμού !

Σημείωση:  Διαφωτισμός περιλάμβανε μια σειρά ιδεών με επίκεντρο την αξία της ανθρώπινης ευτυχίας, την επιδίωξη της γνώσης που αποκτιέται με τον ορθό λόγο και τα στοιχεία των αισθήσεων, και ιδανικά όπως το φυσικό δίκαιο, η ελευθερία, η πρόοδος, η ανεκτικότητα, η αδελφότητα, η συνταγματική διακυβέρνηση και ο χωρισμός εκκλησίας και
κράτους.Πόσα γνωρίζετε εσείς να ισχύουν στη χώρα μας, έπειτα απ΄όσα 
μεθόδευσαν σε βάρος μας πολιτικοί, συμφέροντα και κόμματα, 
και με απόλυτη σιγή ιχθύος από το μιντιακό κατεστημένο ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξέπλυμα στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">