ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκληματική παθογένεια


H εγκληματική παθογένεια στη χώρα μας και τα πάσης φύσεως εγκλήματα υφίστανται αδιάλειπτα επί δεκαετίες, όμως , ακόμα και όταν οδηγηθούμε σε οριακό σημείο κάθε φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτικοκοινωνική συντεχνία τους είναι καλά οργανωμένη, έχει πολλούς οπαδούς και καλά φροντισμένους/ες και πάντα μένουν στο απυρόβλητο χωρίς τιμωρία. 

Η πλήρης αντιστοιχία με το έγκλημα των Τεμπών ισχύει και στον Δήμο Γλυφάδας, μόνο που στην μία περίπτωση η εγκληματική τους αδιαφορία και αμέλεια οδήγησε στον θάνατο δεκάδες νέους ανθρώπους, ενώ στον αντίποδα, σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας αδιαφανώς εξυπηρετήθηκαν από το 2014 εκατοντάδες για ψηφοθηρικούς λόγους και καταλύθηκε η εντολή χιλιάδων δημοτών ώστε να υπάρχουν δεδομένα τα συντεχνιακά τους συμφέροντα σε πλήρες καθεστώς αδιαφάνειας και μονοπωλίου.

Δήμος Γλυφάδας: Από το 2014 οι φερόμενοι ''εκπρόσωποι'' κατέλυσαν την εντολή στην κάλπη χιλιάδων δημοτών και συνέστησαν τον Ο.Τ.Α αμιγώς πελατειακού συστήματος εξυπηρέτησης ημετέρων και των βολικών συνεργατών τους. 

Ζούμε την απόλυτη κατάρρευση της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, την φίμωση της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης, της ισονομίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς χάριν του πλουτισμού επιτήδειων και αυταπόδεικτα ανήθικων και στιγνών ατόμων. Η διαπίστωση είναι ταυτόσημη κάθε φορά και επί παντός επιστητού. Ήδη η πλειονότητα έχει ξεχάσει τα Τέμπη, το αντίστοιχο και τοπικά, ήδη έχουν ξεχάσει την τοπική προδοσία του 2014 η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα.

Η  ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, μάνας που έχασε την κόρη της στο έγκλημα των Τεμπών και παλεύει για την απόδοση δικαιοσύνης στην οποία εμπεριέχονται πολλά απ΄όσα έχω γράψει δημόσια επί σειρά ετών, ενώ στον αντίποδα οι ''εκλεκτοί'' συμπολίτες και συμπολίτισσές μας συνέστησαν από κοινού τις γνωστές τοπικές παράγκες. ''Ανώτερος πολιτισμός'' που ευθέως δηλώνει την κοινωνική σήψη η οποία διαμορφώνει στη συνέχεια και την πολιτική. Αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη για  τους δεκάδες νεκρούς θα υπήρχε για το τοπικό έγκλημα ; Ποιά δικαιοσύνη να χρησιμοποιήσουμε αυτήν που αποτελεί τα παρένθετα οικογενειακά τους πρόσωπα , η την άλλη που αποτελεί τους ομοϊδεάτες και την εκλογική τους πελατεία ; Μήπως να χρησιμοποιήσουμε την έτερη ''δικαιοσύνη'' που  αρχειοθετούσε τις καταγγελίες μας , ενώ αποτελεί παράγκα με κακοποιούς και δολοφονημένους τσιράκια της ΝΔ και των διοικούντων ;

Η ομιλία Καρυστιανού έγινε στο Βόλο.

«Ενα φρικτό έγκλημα γίνεται η αιτία να φανερωθεί όλη η διεφθαρμένη πραγματικότητα. Η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Αλλά ούτε και η εξουσία.

Συνεχίζουν όμως οι κυβερνώντες να διατηρούν αυτή την εγκληματική παθογένεια λες και το θέμα δεν τους αφορά. Και ψέματα, αδιανόητα ξεδιάντροπα ψέματα, γεμάτα ειρωνεία και αλαζονεία. Η αλαζονεία της σιγουριάς πως είμαι ανώτερος όλων των άλλων και κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από την θέση που εκ γενετής με προόρισαν.

Δυνατή προπαγάνδα. Ολόκληρες ομάδες επικοινωνιολόγων έχουν συστρατευτεί, πληρωμένες πιθανότατα με δημόσιο χρήμα, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο από αυτό που βιώνουμε.

Μα είναι δυνατόν; Μάθαμε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα αυτιά μας; Συνηθίσαμε στην κακοποίηση; Πιστέψαμε πως δεν μας αξίζει τίποτα καλό και ότι έτσι θα είναι πάντα η ζωή μας;

Αυτό θεωρούν κανονικό, αυτό τους εξασφαλίζει, αυτό τους κινεί, η αβάσταχτη βεβαιότητα του ΕΓΩ. Μας απαντούν με γελοίο κυνισμό και αυθάδεια, παρακάμπτοντας το συμβάν. ”Ετσι λειτουργούσαμε πάντα, γιατί τώρα να αλλάξουμε;

Τόσα χρόνια ήσασταν υπομονετικοί και άβουλοι, υποταγμένοι στην κακοποίησή σας, αποδεχόμενοι πειθήνια τα κρατικά εγκλήματα το ένα μετά το άλλο.

Ηταν η κακιά η ώρα, ήταν οι κακές οι ώρες, σας επιτρέπαμε μερικές στιγμές διαμαρτυρίας που γρήγορα τις σβήναμε ίσα να να ξεθυμάνετε.”

Από εδώ και στο εξής θα πασχίζουν να σβήνουν τις διαμαρτυρίες μας όλο και πιο γρήγορα. Με απαξίωση, με πρόστιμα, με καπνογόνα. Με ότι περνά από το γεμάτο εξουσία χέρι τους.

ΟΧΙ, ΑΡΚΕΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.

Και για αυτό το έγκλημα, το έγκλημα των Τεμπών, όπως και για τα προηγούμενα εγκλήματα, καμωμένα από τις άλλες κυβερνήσεις, πιστεύουν πως θα μείνει χωρίς τιμωρία.

Γιατί αυτοί που το τέλεσαν βρίσκονται στην εξουσία. Και έχουν την νομιμοποιημένη αλαζονεία να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη ή όχι. Ασύλληπτο, ακόμη και ως ιδέα. Αδιανόητη ακόμη και η αναφορά και σε μια πρόταση.

Ομως αυτό το βιώνουμε.

Δούλεψε καλά η μεθοδική χρόνια πλύση εγκεφάλου και χωρίς ουσιώδη αντίδραση φτάσαμε πλέον εδώ. Θάβουμε τους νεκρούς μας και βλέπουμε σε βίντεο την συγκάλυψη του εγκλήματος και της λαθρεμπορίας από τους κυβερνώντες σαν να παρακολουθούμε ταινία τρόμου και όχι την ίδια την πραγματικότητα.

Ζούμε την απόλυτη κατάρρευση της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, την φίμωση της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης, της ισονομίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ολα αυτά μαζί με την φτώχεια που γεννά την αβεβαιότητα για το αύριο. Αραγε πόσο κουράγιο να βρεις να αντιδράσεις;

Ο ευτελισμός της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της υγείας, της παιδείας. Συνηθίσαμε να μην απαιτούμε, να μην διεκδικούμε, να μην πιστεύουμε ότι αξίζουμε το καλύτερο.

Μοιρολατρικά αφεθήκαμε στην παραβίαση κάθε ιερού και όσιου. Είμαστε σε επιτήρηση για το κράτος Δικαίου, το αντιλαμβάνεστε;

Και οι ένοχοι τι λένε για αυτό; Κατηγορούν τους ορφανούς γονείς για τον διασυρμό της χώρας. Να συμβαίνει δηλαδή στο σπίτι μας η απαράμιλλη βία και να κατηγορείται όχι όποιος την τελεί αλλά όποιος τολμά να την εκφράσει.

Εμείς οι ορφανοί γονείς μαζί με την κοινωνία, επιζητούμε την ίαση αυτών των παθογενειών και την θριαμβευτική επάνοδο του Κράτους Δικαίου μέσα από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, των διεφθαρμένων, των μόνιμα καλοβολεμένων εις βάρος όλων μας.

Είναι γελοία και ευτελιστική η εικόνα όσων τρέμουν μην χάσουν τα προνόμια και τις θέσεις τους. Οποία κατάντια! Ο Σκοταδισμός και η τυραννία ενδύονται το φιλελεύθερο λαμπερό δημοκρατικό καθεστώς.

Μέσα από τηλεοπτικές δηλώσεις υπόλογων πολιτικών και των υποστηρικτών τους δημοσιογράφων. Ανθρωποειδή που φέρουν ένα πτυχίο δημοσιογραφίας αλλά το έχουν μετατρέψει σε κίτρινη και κατάπτυστη φυλλάδα.

Αντί να τιμούν το δικαίωμα της ενημέρωσης σκορπίζουν τρόμο και παραπλάνηση. Οι ίδιοι, σε συνέχεια συστρατεύονται πολιτικά μαζί τους. Ολα σβήνουν στο βωμό της διαφθοράς και της εξουσίας.»

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: Η ομιλία στο Βόλο

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκληματική παθογένεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">