ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΣΕΕ: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς


Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την Τετάρτη 1η Μάη σ’ όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην Αθήνα, η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πρωτομαγιά, γνωστή και ως Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ή Διεθνής Ημέρα των Εργατών, έχει μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους γιατί αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και η θέσπιση του οκτάωρου. Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια.

Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους.

Παρέχει μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αναδείξουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο, όπως η ανισότητα, η ανεργία, και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημείωση του Γ.Κ: Έπειτα από μια δεκαετία προβοκάτσιας και κατάλυσης της εντολής χιλιάδων δημοτών  στον Δήμο Γλυφάδας, καθώς επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν διαμορφωθεί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια να περιγράψουν το χάλι και την ξεφτίλα των νεοελλήνων.

Η φυλή των νεοελλήνων ήταν πάντα ''μαύρο χάλι'', όμως, έπειτα από την μαζική έλευση του νεοφιλελευθερισμού - καπιταλισμού με τα γνωστά αστικά πολιτικά κόμματα έκφρασής του στη χώρα μας, καθώς και την εδραίωση των κινητών - σόσιαλ ( καθρεφτάκια ιθαγενών ) , και όργανα σύστασης παράγκας εξυπηρετούμενων με στόχο τον επηρρεασμό του συνόλου έγινε απόλυτα διάφανο πόσο ευτελής είναι πλέον η σημερινή νεοελληνική κοινωνία.

Ζούμε σε μια διεφθαρμένη - διαπλεκόμενη και πελατειακού συστήματος κοινωνία , με την πληθώρα κινητούς θιάσους και παράσταση διαρκείας. Κάθε ξενόφερτος κατεργάρης που πολιτεύεται για άλιευση ψήφων ανακυκλώνει το πελατειακό σύστημα που άφησαν κληρονομιά στη χώρα μας οι Τούρκοι. Έπειτα των αδιαφανών εξυπηρετήσεων και συνδιαλλαγών σε ημετέρους, γνωστούς, συγγενείς, κ.α., δεν υπάρχουν δικαιώματα, δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει ισοπολιτεία, δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν έχει υπόσταση τίποτα πλήν της ΔΙΑΛΥΣΗΣ μιας κοινωνίας υποδεέστερης από ζούγκλα.

Η απόλυτη αλήθεια είναι: Πάμπολλοι/ες έβαλαν από ένα χεράκι ώστε να καταλύσουν από κοινού την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισοπολιτεία , ενώ έχουν το θράσος και την αλαζονεία να δηλώνουν εκπρόσωποι της κοινωνίας. Είναι σαφές ότι είναι εκπρόσωποι του πελατειακού συστήματος, των καταλοίπων της τουρκοκρατίας καθώς και του προσωπικού τους συμφέροντος οι οποίοι παράλληλα του στόλου εξυπηρετούμενών τους φοβούνται μην χάσουν τα προνόμια τους.

Από την στιγμή που διαπίστωσα χιλιάδες ένας προς ένας, μια προς μία, να αποδέχονται σιωπηλά την κατάλυση του δικαίου και να συμβιβάζονται με την ευτέλεια και την κατάλυση γνωρίζω απόλυτα ποιοι φέρουν την ευθύνη.

Δέκα χρόνια τουλάχιστον πληρώνω το μάρμαρο, ενώ αυξάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία,  τόσο οι της πολιτικής όσο και οι εξυπηρετούμενοί τους, ενώ στον αντίποδα το μεγάλυτερο τμήμα της κοινωνίας σαπίζει ολοένα και περισσότερο αποδεχόμενο σιωπηρά την ανισότητα και το παντελές έλλειμμα κράτους δικαίου.

Τουλάχιστον από 12 ετών αναγκάστηκα να εργαστώ και παράλληλα να σπουδάζω, και από τα δώδεκα είχα τις εικόνες μπροστά στα μάτια μου της αχαρακτήριστης φυλής. Μιας φυλής η οποία επεδίωκε να γίνει πιο ίση και με περισσότερα προνόμια έναντι των υπολοίπων χαφιεδίζοντας και γλύφοντας προϊσταμένους και αφεντικά. 

Από τα δώδεκα σιχάθηκα την φάρα των νεοελλήνων. Είναι ο μοναδικός λόγος που είμαι δια βίου αντίθετως στο εδραιωμένο πελατειακό σύστημα, και ασφαλώς ζημιώνοντας το άτομό μου, διότι, τα ρουσφέτια και οι δημοσιοσχεσίτες είναι ωφελήμενοι/ες διαχρονικά σε τούτη τη χώρα. 

# Το θέμα δεν είναι να γίνεις άλλος ένας/μια από την πληθώρα των κακώς κειμένων. Το θέμα είναι να δοκιμάσεις αν ανάμεσα στην πληθώρα των κακώς κειμένων υπάρχει έστω και ένας/μια που δεν αλλοιώθηκε. Υπάρχει ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΣΕΕ: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">