ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χρόνος είναι απλώς μια ψευδαίσθηση


Μια νέα θεωρία υποδηλώνει ότι ο χρόνος μπορεί να μην είναι μια θεμελιώδης πτυχή του σύμπαντός μας, αλλά μάλλον μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από την κβαντική διεμπλοκή.

Αν νομίζατε ότι το 2024 δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο, πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χρόνος είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η αντίληψη του χρόνου προκύπτει από τη σύμπλεξη των αντικειμένων με ένα ρολόι αναφοράς. Κατά συνέπεια, χωρίς αυτή τη διασύνδεση, το σύμπαν θα φαινόταν στατικό και αμετάβλητο σε έναν εξωτερικό παρατηρητή. Η ιδέα αυτή αμφισβητεί τις παραδοσιακές απόψεις που διαμορφώνονται από τη γενική σχετικότητα, όπου ο χρόνος είναι συνυφασμένος με τον ιστό του χώρου και επηρεάζεται από τη βαρύτητα.

Οι ερευνητές Alessandro Coppo και οι συνεργάτες του διερεύνησαν αυτή την ιδέα, προτείνοντας ότι ο χρόνος μπορεί να προκύπτει από τις κβαντικές αλληλεπιδράσεις σε θεμελιώδες επίπεδο.

Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στο Physical Review A, υποδηλώνουν ότι η εμπειρία μας για τον χρόνο θα μπορούσε να είναι ένα υποπροϊόν των κβαντικών διαδικασιών και όχι μια θεμελιώδης πτυχή της πραγματικότητας. Η θεωρία αυτή, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ανοίγει νέους δρόμους για την κατανόηση της φύσης του χρόνου και του ρόλου του στο σύμπαν.

Ο Coppo είπε: «Εδώ και αιώνες, ο χρόνος έχει εισέλθει στη φυσική ως βασικό συστατικό που δεν πρέπει να αμφισβητείται. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένος στην αντίληψή μας που στην πραγματικότητα οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν χρειαζόταν ένας ορισμός του χρόνου. Τώρα εξετάζουμε το κομμάτι της σχέσης του χρόνου με την κβαντική».

Πριν από αυτή την ανακάλυψη, ο χρόνος απεικονιζόταν ως το μέτρο της μεταβολής ενός φυσικού μεγέθους ή ως ένα μέγεθος για την ποσοτικοποίηση της διάρκειας των γεγονότων.

Τώρα μπορεί να είναι ένα υποπροϊόν της κβαντομηχανικής και να συνδέεται με την κβαντική διεμπλοκή.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Το ότι δεν υπάρχει χρόνος έχει ειπωθεί επανειλλημένα από τον υποφαινόμενο πριν από τέσσερις δεκαετίες στα ερτζιανά κύματα από τον διωκόμενο και κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM με την ταχύτητα του φωτός, άρα, η επιστημονική κοινότητα σήμερα ανακαλύπτει όσα γνώριζα πριν από 50 χρόνια ! Όσα γνωρίζω σήμερα και ποτέ δεν θα ειπωθούν δημόσια σε πόσες εκατονταετίες θα τα ανακαλύψουν ;

Παρακάμτοντας την κβαντική και την επιστήμη τονίζω, ότι, σύμφωνα με όσα έχουν εδραιωθεί στην κοινή αντίληψη των ανθρώπων, απόρροια εκατονταετιών δεδομένου χρόνου, και μιας επικρατούσας αντιλήψεως σε επίπεδο κοινωνιών, ότι, αυτό έπρεπε να γίνει τότε, το άλλο πρέπει να γίνει τώρα, κ.τ.λ., δεν υπάρχει χρόνος, και ειδικότερα δεν υπάρχει ΧΡΟΝΟΣ ώστε όσοι/ες από ανθρώπινα όντα έχουν μετασχηματιστεί σε αρσενικές - θηλυκές σκρόφες να μεταβάλλουν τις αντιλήψεις και τις πρακτικές τους.

* Ευελπιστώ να σταθείτε στο συμπέρασμα του μηνύματος και όχι στο ''σκρόφες'' το οποίο χρησιμοποιώ σκόπιμα σε μια εποχή καθολικής κοινωνικοπολιτικοπολιτισμικής κάμψης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χρόνος είναι απλώς μια ψευδαίσθηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">