Wednesday 14, May 2025
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Glyfadaweb Οι 89 εταιρειες συμφεροντων Κυριακου


Από τις 762 εταιρείες της έρευνας «Σε ποιον ανήκουν τα ΜΜΕ» συνολικά 89 είναι συμφερόντων Κυριακού.

Εξ αυτών 37 εταιρείες είναι στα Χρηματοοικονομικά και 34 στον κλάδο των ΜΜΕ – μεταξύ των επιχειρηματιών που εξετάσαμε, πρόκειται για την οικογένεια με τις περισσότερες εταιρείες στον κλάδο των ΜΜΕ, αν και θα πρέπει να γίνει σαφές πως δεν αντιστοιχεί κάθε εταιρεία σε αυτόν τον τομέα και σε Μέσο Ενημέρωσης.

Ακολουθούν εννέα εταιρείες στη Ναυτιλία, από τέσσερις στο Real Estate και τις Μεταφορές, και μια εταιρεία στο Εμπόριο.


Οι περισσότερες εταιρείες συμφερόντων Κυριακού εμφανίζονται να είναι στην Ολλανδία, όπου υπάρχουν 24 εταιρείες. Στην Ελλάδα εντοπίσαμε 23 εταιρείες και στην Κύπρο 21. Εντοπίσαμε επτά εταιρείες στις Νήσους Μάρσαλ, πέντε στο Λουξεμβούργο, τέσσερις στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο στην Ιρλανδία.Μια εταιρεία συμφερόντων Κυριακού εντοπίσαμε στο Βαϊλάτο του Γκέρνζι, μια στη Μάλτα, και μια στη Λιβερία.


Η οικογένεια Κυριακού έχει τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και ελέγχει επίσης τον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας ΜAK TV.

Στο χώρο του ραδιοφώνου, στον όμιλο Κυριακού περιλαμβάνεται η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε., στην οποία ανήκουν οι μουσικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί Easy 97,2 και Ρυθμός 94,9, και η ηλεκτρονική πλατφόρμα soundis.gr.


Παράλληλα ελέγχει την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music και την 3,14 Records. Η ANTENNA ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ «τρέχει» την πλατφόρμα JukeBooks όπου προσφέρονται βιβλία ελληνικών εκδοτικών οίκων σε αφήγηση στα ελληνικά (audio books).


Ελλάδα 2025: Δείτε πιο κάτω γιατί η Ελλάδα παραμένει τριτοκοσμική χώρα στην οποία πολιτεύονται κάπηλοι ενώ ολόκληρος ο πολιτειακός μηχανισμός αποτελείται από ''μαντρόσκυλα'' υπαλλήλους μιας χούφτας οικογενειών διαπλοκής με σειρά αντισυνταγματικών μέσων.


ΣΥΝΤΑΓΜΑ Άρθρο 14 παρ 9:  Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής η άλλης μορφήςΑπαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει. Οι 300 της Βουλής γνωρίζουν τι αναφέρει το Σύνταγμα ;Αν γνωρίζουν γιατί δεν ισχύει ? Οι φερόμενοι δικαστικοί ''λειτουργοί'' που συμμετείχαν επί δεκαετίες σε οργανωμένες κρατικές ληστείες γνωρίζουν τι αναφέρει το Σύνταγμα ? Ποιοί και γιατί με σκοπιμότητα  λειτουργούσαν ως νομοθέτες και φάσκουν και αντιφάσκουν μέσα σε μια παράγραφο ?


Κατά τα λοιπά ολόκληρος ο πολιτειακός μηχανισμός οργάνωνε και συμμετείχε επί δεκαετίες σε κρατικές ληστείες για το ένα (1) τοπικό που ενώ κατέθεσε σύννομα πλήρη φάκελλο και παράβολο ουδέποτε έλαβε ''άδεια'' η ''βεβαίωση λειτουργίας'' λόγω πελατειακού συστήματος ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.


Με τα δεδομένα του παρόντος ενημερωτικά ηλεκτρονικά μέσα χαρακτηρίζονται κανάλια, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες κ.ά μέσα. Το να βαφτίσεις - θεματικό - ένα ηλεκτρονικό μέσο αποτελεί νεοελληνική πατέντα και πλάνη, διότι, είτε ιστοσελίδα, είτε τηλεοπτικό κανάλι, είτε διαδικτυακό κανάλι, είτε ραδιόφωνο, φερόμενο ''μουσικό'', άπαντα λογίζονται ηλεκτρονικά ενημερωτικά μέσα της αυτής η άλλης μορφής. 


Εξαιρούνται τα κοινωνικά σόσιαλ στα οποία δεν ασχολούνται με κάποιας μορφής ενημέρωση, διότι, ακόμα και στα σόσιαλ πολλές χιλιάδες διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. 


Ειδικότερα, πολλά άτομα στη χώρα μας, πλήν των 500 κάθε διαπλεκόμενου ομίλου, αποτελούν τους δια της πλαγίας ''υπαλλήλους'' τους στα ''κοινωνικά σόσιαλ'' οι οποίοι ανακυκλώνουν το τηλεοπτικό τους περιεχόμενο για διαφημιστικούς λόγους και μαύρα από την αμερικάνικη πολυεθνική ! Τα δικαιώματα τους ανήκουν ? Γιατί το εβραϊκό λόμπι ιδιοκτητών του youtube δεν κατεβάζει αυτά τα κανάλια δεδομένου ότι παραβιάζουν συστηματικά τους όρους με περιεχόμενο το οποίο δεν τους ανήκει ;Είναι σαφές τι ισχύει ? 


Του υποφαινόμενου έχουν κατεβάσει κανάλια μόνο για ένα λεπτό παραβίασης δικαιωμάτων και ενώ η ρύθμιση δεν ήταν σε δημόσια προβολή ! Δηλ. δεν τα είδε κανείς. Λέτε να έγινε τυχαία και πάλι εντελώς τυχαία σε άλλες περιπτώσεις έπειτα από χρόνια καθημερινών παραβιάσεων δεν τρέχει απολύτως τίποτα ;


Σε επόμενες αναρτήσεις θα περάσουμε το σύνολο των υπολοίπων με τις 762 εταιρίες από τις οποίες οι περισσότερες είναι ΜΜΕ. Επί διακυβέρνησης ΝΔ κάποιες εξ αυτών συμμετέχουν σε τριγωνικές συναλλαγές και απορροφούν ΕΣΠΑ, λίστες Πέτσα, πλήρως απαλλαγών για την χρήση των δημοσίων αγαθών και μερικά εκατομμύρια ετησίως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη !


Επισήμανση: Έχω μια ψιλοενόχληση όταν , όσα είχα περάσει την δεκαετία του 90 αναφορικά με την τεχνολογική μετεξέλιξη, σε μία περίοδο που δεν υπήρχε στα ερτζιανά ούτε ίχνος αναφοράς - εκπομπών, τα οποία έχω γράψει δημόσια πριν από χρόνια να τα βλέπω σε εκπομπές του παρόντος. Εννοώ ότι, οι εν λόγω όμιλοι, όπως των Κυριακού δεν πρωτοστάτησαν πουθενά, αντί να προηγούνται έπονται, όμως, λόγω ΝΔ υφίσταται το ιδιαίτερο καθεστώς. Πολλά χρόνια πριν τους Κυριακού και λοιπούς ιδιοκτήτες μέσων η Αθήνα είχε και ιδιωτικά ραδιόφωνα καθώς και ψυχαγωγικά κανάλια. Κυρίως χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις. Το κεφάλαιο έπρεπε να πρωτοστατήσει, ενώ πρωτοστάτησε η κοινωνία την οποία πρόδωσαν και έπειτα ήρθαν τα εισαγόμενα σόσιαλ των πολυεθνικών και των ξένων ολιγαρχών ! Τα δικά μας κοινωνικά υπάρχουν με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ κ.ά ? Προσωπικά γνωρίζω ότι, η δομή προγράμματος που έχουν μια σειρά κερδοφόρες επιχειρήσεις αποτελεί αντίγραφο πειραματικών σταθμών της δεκαετίας του 80.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι 89 εταιρειες συμφεροντων Κυριακου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">