ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντώνης Σαμαράς - Κυριάκος Μητσοτάκης και αντίθετες απόψεις.



Σαμαράς: Τέσσερα τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων.

Πρώτον, η θέληση της τοπικής κοινωνίας.
Δεύτερον, το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων.
Τρίτο κριτήριο είναι η ενότητα του κόμματος.
Τέταρτο κριτήριο είναι η συνολική προοπτική που δίνουμε στη χώρα.


Μητσοτάκης: Αυτοδιοικητική η ψήφος.
 
Σε επίπεδο δημάρχων πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες ψηφίζουν με κύριο, αν όχι αποκλειστικό γνώμονα, ποιος είναι καλύτερος για την πόλη τους.
 
 
 
Αντώνης Σαμαράς
 
«Η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η Παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της Παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα».
 
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησε με το ότι πρόκειται για πολιτική μάχη.
 
«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό, γιατί κατ' αρχάς ψηφίζουμε για δημάρχους και για περιφερειάρχες. Σε επίπεδο δημάρχων πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες ψηφίζουν με κύριο, αν όχι αποκλειστικό γνώμονα, ποιος είναι καλύτερος για την πόλη τους και έτσι πρέπει να ψηφίζουν και θα μου επιτρέψετε να σας πω έτσι πρέπει να ψηφίζουν και για περιφερειάρχη.
Ναι μεν θα βγουν κάποια πολιτικά συμπεράσματα από τις εκλογές, αλλά επειδή υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και με το πολιτικό σύστημα συνολικά, είναι πολύ πιθανόν αυτή η δυσαρέσκεια να εκφραστεί με μεγάλη αποχή».

Η άποψη του Πρωτεργάτη: Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλωστε είχα γράψει προ ημερών την άποψη μου και ο Κυριάκος κινείτε στο σωστό μήκος κύματος.
Αρκετά με τις αυταρχικές κινήσεις των εκάστοτε αρχηγών που θεωρώ οτι κάνουν κακό ειδικά αυτή τη
περίοδο πολιτικοοικονομικών μετασχηματισμών.

ΥΣ.Σε αυτή τη χώρα που είναι η γεννέτηρα της Δημοκρατίας ουσιαστικά θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το μοντέλο ενημέρωσης,''Δηλαδή ο γράφων να έχει άποψη'' και όχι το μοντέλο Δημοσιογραφίας που έχουμε.Στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά γράφουν ενα κείμενο μηχανικά και ο κάθε ένας το εκλαμβάνει όπως θέλει.
Ο γράφων σε αυτή τη χώρα δεν έχει άποψη;
Η μήπως όταν έχει άποψη επηρεάζει τους αναγνώστες;
Καλώς η κακώς οι αναγνώστες θα ταχθούν βάση της αντικειμενικής δημοκρατικής τους κρίσης υπέρ του ενός η του άλλου.
Άρα θεωρώ πρέπον ο γράφων να έχει άποψη ακόμη και εάν τον φιμώνουν.
Τουλάχιστον εγώ αυτό θεωρώ σωστό Δημοκρατικό μοντέλο Δημοσιογραφίας.

ΥΣ.2. ''Η αποστροφή του κόσμου απο την κάλπη στίς Δημοτικές εκλογές που θα αγγίξει το 30 - 40% θεωρώ οτι βλάπτει την ποιότητα της Δημοκρατίας.Οταν ενα σημαντικό κομμάτι των πολιτών της τοπικής κοινωνίας βάση της αποχής δηλώνουν την αντιθεσή τους στο πολιτικό σύστημα, οι πολιτικοί πρέπει να βρούν την φόρμουλα επιστροφής των πολιτών στην κάλπη, και δεν νομίζω ότι με αυταρχικές στρατηγικές μπορούν οι πολιτικοί αυτή την περίοδο να κερδίσουν τους πολίτες.''

ΥΣ.3.Εσείς οι λίγες λίγοι φίλοι συνπολίτες μου παρακαλώ να περάσετε το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς σας.

(Σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε όλοι και όλες γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες και μαζί συνδιαμορφώνουμε το αύριο της Πόλης μας.)
Την οποιαδήποτε αποστροφή σας προς την Πολιτική και Πολιτικούς στίς Εθνικές εκλογές, στις Δημοτικές εκλογές πρέπει να δώσουμε όλοι παρών και δεν πρέπει να πάει ουτε μια ψήφος χαμένη.
Δεν βαριέμαι να επαναλαμβάνω οτι το μοναδικό και ισχυρότερο ''όπλο'' του Πολίτη είναι η ψήφος του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντώνης Σαμαράς - Κυριάκος Μητσοτάκης και αντίθετες απόψεις. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">