ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με ένα μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης έκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ιστορική λειτουργία.

Με ένα μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης έκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ιστορική λειτουργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα χωρίς απρόοπτα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.


Ο κ. Βαρθολομαίος, που σε πολλά σημεία της ομιλίας του μετά τη λειτουργία συγκρατούσε με δυσκολία τα δάκρυά του, εξέφρασε τη χαρά όλων των Ορθοδόξων πιστών για το γεγονός ότι επετράπη η επαναλειτουργία της Μονής. Χαρακτήρισε την ημέρα ιστορική και συγκλονιστική και απηύθυνε μήνυμα ειρήνης προς την Τουρκία: «Οι χριστιανοί συνερεύσαμεν εδώ ως άγγελοι ειρήνης και φιλίας. Η Παναγία μας ενώνει. Το προσκύνημα μας ας είναι μία ακόμη γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συγκινημένος περιέγραψε τη σημασία που έχει για τους Ορθοδόξους η σημερινή λειτουργία.

«Σήμερα ζούμε ένα κορυφαίο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός. Σήμερα σταματούν τα δάκρυα της Παναγίας. Σήμερα ο Πόντος γίνεται όντως Εύξεινος, υποδεχόμενος τους προσκυνητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία. Η αγιοτόκος γη του Πόντου ηνώθηκε με τον ουρανόν», είπε ο κ. Βαρθολομαίος ενώπιον των περίπου πεντακοσίων πιστών, στους οποίους επετράπη η είσοδος στον χώρο της λειτουργίας.

Χιλιάδες προσκυνητές βρίσκονται έξω από τον περίβολο της Μονής και αναμένεται στη συνέχεια να εισέλθουν στον χώρο για να προσκηνύσουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με ένα μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης έκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ιστορική λειτουργία. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">